Breaking News
Home / Επικαιρότητα / Ελληνική / Η καταστροφή στη Δυτική Αττική [video drone] – Δεύτερη μέρα δοκιμασίας

Η καταστροφή στη Δυτική Αττική [video drone] – Δεύτερη μέρα δοκιμασίας

Η καταστροφή στη Δυτική Αττική – Δεύτερη μέρα δοκιμασίας

.

Τραγικές διαστάσεις παίρνει η πλημμύρα, που «σάρωσε» τη δυτική Αττική, με τους νεκρούς να φτάνουν μέχρι στιγμής τους 16 και να υπάρχουν φόβοι για αύξηση των θυμάτων. 

Video από drone δείχνουν σπίτια και δρόμους να έχουν βυθιστεί κάτω από την λάσπη και ολόκληρη την περιοχή να είναι απροσπέλαστη.

Δεύτερη ημέρα δοκιμασίας για τους κατοίκους της Μάνδρας, καθώς από το πρωί βλέπουν και πάλι τα ορμητικά νερά να κατεβαίνουν από το ρέμα προς τα σπίτια τους. Εν τω μεταξύ, ζωντανός εντοπίστηκε ένας από τους αγνοούμενους, ενώ οι πυροσβέστες συνεχίζουν την αναζήτηση για ακόμη πέντε άτομα που αγνοούνται.

Εντοπίστηκε σώος ένας αγνοούμενος

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο άνδρας που εντοπίστηκε ζωντανός ήταν ένας από τους οδηγούς που αναζητούσαν οι πυροσβέστες καθώς είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος από τους οικείους του.

Εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι του, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Μάνδρας.

Πλέον οι πυροσβέστες που βρίσκονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, αναζητούν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων έναν άνδρα στο Γεφυράκι Νέας Περάμου και έναν στο Παλαιοχώρι Μάνδρας. 

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών οδηγών, οι οποίοι κινούνταν την ώρα της κακοκαιρίας στο οδικό δίκτυο της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας. 

Ποτάμι ξανά οι δρόμοι στην Μάνδρα

Λίγα λεπτά πριν τις 10:00 ξεκίνησε να βρέχει έντονα στην περιοχή της Μάνδρας, με τους δρόμους να γεμίζουν μέσα σε λίγα λεπτά με νερό, το οποίο κατεβαίνει ορμητικά από το ρέμα της περιοχής, προκαλώντας ανησυχία στους ανθρώπους που είδαν μόλις μια μέρα πριν να καταστρέφονται περιουσίες και να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Στη Δυτική Αττική εξακολουθούν να βρίσκονται 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να τραβήξουν τα νερά από τα πλημμυρισμένα σπίτια και να απομακρύνουν τα οχήματα και τα αντικείμενα από τους δρόμους και τα σπίτια των κατοίκων. 

Με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και συνεχάρη το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλει στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς καταστροφής στη Δυτική Αττική και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Κλειστοί δρόμοι

Διακόπηκε λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Ανοιχτή είναι, από το πρωί, η νέα εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία από την Τροχαία το σημείο όπου είχε διακοπεί, λόγω της θεομηνίας που έπληξε χτες τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Κλειστά ωστόσο, παραμένουν, όπως χτες το βράδυ, τα σημεία στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και στο 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας.

Εκατοντάδες μηχανικοί στην περιοχή

Στο σημείο βρίσκεται το σύνολο των μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και των άλλων φορέων του έχει κινητοποιήσει το υπουργείο Υποδομών, περίπου 300 άτομα, για την αντιμετώπιση των καταστροφών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Μάνδρας.

Πολλοί από τους μηχανικούς βρίσκονται ήδη στο κέντρο επιχειρήσεων του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας και οι υπόλοιποι είναι σε 24ωρη επιφυλακή δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, σημειώνοντας ότι «η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα μόλις όμως ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις ανεύρεσης τυχόν εγκλωβισμένων».

Επίσης, όπως είπε ο κ Δέδες, έχουν τεθεί στη διάθεση των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας από τις εργοληπτικές εταιρείες όλα τα μηχανήματα που έχουν διαθέσιμα και ήδη εργάζονται στις πληγείσες περιοχές. Τα μηχανήματά τους έχουν κινητοποιήσει και οι τρεις μεγάλες εταιρείες παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων: Ολυμπία Οδός, Νέα Οδός και Αττική Οδός.

Αστυνομικοί από το Πολυτεχνείο στη Μάνδρα

Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Ειδική τηλεφωνική γραμμή από την ΚΕΔΕ για προβλήματα από την κακοκαιρία

Τηλεφωνική γραμμή ( 213-2147513) έθεσε σε λειτουργία η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την αναφορά προβλημάτων από την κακοκαιρία, καθώς και την καταγραφή αιτημάτων. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο συγκεκριμένο κέντρο που θα λειτουργεί στην ΚΕΔΕ, έως το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Τα αιτήματα και τα προβλήματα που θα επισημαίνονται, θα προωθούνται στους κατάλληλους φορείς προκειμένου να επιλυθούν.

Πηγές: news247.gr, news.in.gr, alphatv.gr

.

 

.

 

Print Friendly, PDF & Email

About fragiska

Εκδότρια της e-Εφημερίδας «Σιφναϊκό Φως» από το 2006