Breaking News
Home / Εν Σίφνω / Εκπαιδευτικά / Το 1ο ΕΠΑΛ Σίφνου θα συμμετέχει στο 2ο SPOUDASE FESTIVAL στις 19 & 20/5 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων [pics – vid]

Το 1ο ΕΠΑΛ Σίφνου θα συμμετέχει στο 2ο SPOUDASE FESTIVAL στις 19 & 20/5 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων [pics – vid]

Το 1ο ΕΠΑΛ Σίφνου θα συμμετέχει στο 2ο SPOUDASE FESTIVAL 

.

Για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017 έλαβε χώρα το Μεγαλύτερο Φεστιβάλ Σπουδών που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια. 

Στο πλαίσιο αυτό το SPOUDASE FESTIVAL 2018, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενεί Επαγγελματικά Λύκεια απ’ όλη την χώρα για να παρουσιάσουν τα εκθέματά τους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 19 και 20 Μαΐου

Το Spoudase Festival 2018 θα  φέρει κάτι ακόμα πιο καινοτόμο καθώς θα αναδείξει περαιτέρω τη σύνδεση Επιμόρφωσης, Καινοτομίας και Επαγγελματικής Προοπτικής. Η πρωτοβουλία αυτή θα γίνει με κορυφαίες εταιρείες από το χώρο της Πληροφορικής, της Υγείας, των Τηλεπικοινωνιών και της Οικονομίας να συμμετέχουν στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού.

Η διοργάνωση θα εντάξει νέα στοιχεία στο Φεστιβάλ, όπως ειδικό χώρο με συμβουλευτική δια ζώσης για Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά και επιμόρφωση, IT Consulting Center εξειδικευμένο για όσους ασχολούνται με την πληροφορική, θα ενισχύσει τα Alumni Panel συνδέοντας τους απόφοιτους με τους εταιρικούς φορείς που θα συμμετέχουν αλλά και τους εργαζόμενους των εταιρειών με τις Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Θα φιλοξενήσει 350 εκθέτες και αναμένεται να υποδεχθεί 30.000 επισκέπτες.

Νέες τεχνολογίες στην σχολική Εκπαίδευση και Εκθέματα

Το Spoudase Festival επενδύει στην ανάδειξη όλων των δράσεων, κινήσεων και πρωτοβουλιών που προωθούν τις νέες τεχνολογίας στην εκπαίδευση, τους ανθρώπους και φορείς που πειραματίζονται και καινοτομούν, τοποθετώντας τις σπουδές στο  κατώφλι του μέλλοντος!

Πάνω από 70 σχολεία θα φιλοξενηθούν στο Spoudase Festival για να παρουσιάσουν τα εκθέματά και τις δραστηριότητές τους στις θετικές αλλά θεωρητικές επιστήμες και γενικότερα τις νέες τεχνολογίες και την Ρομποτική

Κλήρωση Υποτροφιών

Οι επισκέπτες του Spoudase Festival θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στην κλήρωση για πάνω από 300 υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές δημοσίων Πανεπιστημίων, Κολεγίων αλλά και πιστοποιημένων και μοριοδοτούμενων e-learning

Στο 2ο Spoudase Festival, θα συμμετέχει και το 1ο ΕΠΑΛ Σίφνου όπου θα παρουσιάσει τον «Βραχίονα Υδραυλικού Εκσκαφέα».

Αναλυτικά:

Η ιδέα της κατασκευής ενός μικρού υδραυλικού εκσκαφέα ξεκίνησε τη φετινή σχολική χρονιά. Οι στόχοι μας ήταν:

  • Nα αποκτήσουν οι μαθητές δεξιότητες  και γνώσεις χρήσιμες για τη ζωή  και την επαγγελματική τους εξέλιξη,
  • Να αποτελέσει η συγκεκριμένη κατασκευή ένα εποπτικό μέσο για τη διδασκαλία μαθημάτων σχετικά με τα υδραυλικά και πνευματικά συστήματα καθώς και με βασικές αρχές της μηχανικής.

Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, αλλά και τα διαθέσιμα μέσα που υπάρχουν στο εργαστήριό μας, η πρόκληση ήταν να κατασκευάσουμε κάτι που θα απαιτούσε ελάχιστα χρήματα για να ολοκληρωθεί.

Έτσι  καταλήξαμε στο σχεδιασμό και την κατασκευή του συγκεκριμένου project.

O βραχίονας αποτελείται από τρία μέρη-αρθρώσεις τα όποια κινούνται με τη βοήθεια τριών υδραυλικών εμβόλων. Τα έμβολα  κατασκευάστηκαν στον τόρνο του εργαστηρίου μας και λειτουργούν ως έμβολα απλής ενέργειας.

Το υλικό κατασκευής του βραχίονα είναι λαμαρίνα γαλβανιζέ πάχους 1.0mm. Το υλικό κατασκευής των εμβόλων χάλυβας. Για στεγανότητα χρησιμοποιήθηκαν τσιμούχες από σύριγγες των 5ml. Οι κύλινδροι είναι και αυτοί χαλύβδινοι κατασκευασμένοι με εξωτερική και εσωτερική τόρνευση και για χιτώνιο έχει τοποθετηθεί εσωτερικά με συναρμογή σύσφιξης ο κύλινδρος πλαστικής σύριγγας των 5 ml. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης κοχλίες Μ3 και περικόχλια για τις συνδέσεις.

Ο βραχίονας στη συνέχεια συνδέθηκε σε μια περιστρεφόμενη βάση με ρουλεμάν, ώστε να μπορεί να στρέφεται. Στη βάση προστέθηκαν μικροί τροχοί. Η κίνηση του βραχίονα επιτυγχάνεται όταν μετακινήσουμε με το χέρι μας κάποιους μοχλούς οι οποίοι με τη σειρά του συνδέονται με έμβολα που ασκούν πίεση στο νερό, με εφαρμογή δηλαδή του υδραυλικού πιεστηρίου.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

About fragiska

Υπεύθυνη Έκδοσης e-Εφημερίδας "Σιφναϊκό Φως"