Breaking News
Home / Εν Σίφνω / Δήμος Σίφνου / Δήμος Σίφνου: Διακήρυξη Δημοπρασίας για εκμίσθωση χώρου 200 τ.μ. στη θέση “Τσιγκούρα – Αρμίλι”

Δήμος Σίφνου: Διακήρυξη Δημοπρασίας για εκμίσθωση χώρου 200 τ.μ. στη θέση “Τσιγκούρα – Αρμίλι”

Δήμος Σίφνου: Διακήρυξη Δημοπρασίας για εκμίσθωση χώρου 200 τ.μ. στη θέση “Τσιγκούρα – Αρμίλι”

.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Σίφνου, αφού έλαβε υπόψη του:

–  την υπ’ αρ. 1/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου (Α.Δ.Α.: 6Υ6ΞΩ1Τ-Λ3Ν) με την οποία καθορίστηκαν οι συντελεστές τελών και επιβολής δικαιωμάτων για το οικονομικό έτος 2017,

–  την με αρ. πρωτ. 18802/29.03.2017 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Αιγαίου περί επικύρωσης της νομιμότητας αυτής,

–  την υπ’ αρ. 86/2017 κανονιστική απόφαση που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Σίφνου (Α.Δ.Α.: ΨΨ3ΓΩ1Τ-Φ7Ο) σχετικά με τον καθορισμό κοινόχρηστων προς ενοικίαση ή δημοπράτηση χώρων για το έτος 2017, ύστερα από τις γνωμοδοτήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Απολλωνίας και της Τοπικής  Κοινότητας Αρτεμώνα και την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής Σίφνου,

–  την υπ’ αρ. πρωτ. 18805/29.03.2017 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου περί επικύρωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Σίφνου οικονομικού έτους 2017,

–  την υπ’ αρ. 24/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Σίφνου περί καθορισμού όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού χώρου200 τ.μ. στη θέση “Τσιγκούρα – Αρμίλι” για την τοποθέτηση φιαλών υγραερίου,

–  το άρθρο 72 του Ν. 3852/2010,

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΟΤΙ: 

  1. Ο Δήμος Σίφνου εκθέτει σε φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για εκμίσθωση χώρου 200 τ.μ. στη θέση “Τσιγκούρα – Αρμίλι” για την τοποθέτηση φιαλών υγραερίου.   
  1. Βάσει της υπ’ αρ. 24/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής καθορίζει τους όρους διακήρυξης, σύμφωνα με τους οποίους η οικεία επιτροπή θα ενεργήσει τη δημοπρασία ως εξής:

 ΑΡΘΡΟ 1ο

          Η δημοπρασία θα είναι πλειοδοτική, φανερή και προφορική, και θα γίνει στις 7 Ιουλίου 2017,  ημέρα Παρασκευή, στο κτήριο του Δημοτικού Καταστήματος στην Απολλωνία, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, την οποία αποτελούν (σύμφωνα με την υπ’  αρ. 145/2017  απόφαση του Δ.Σ. (ΑΔΑ: 60NXΩ1Τ-24Ξ) οι:   

  • Ανδρέας Μπαμπούνης, Δήμαρχος Σίφνου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής,
  • Χρυσούλα Χρυσογέλου, δημοτική σύμβουλος Σίφνου από την παράταξη της πλειοψηφίας, ως τακτικό μέλος της Επιτροπής,
  • Ευγενία Φραντζή, δημοτική σύμβουλος Σίφνου από την παράταξη της μειοψηφίας, ως τακτικό μέλος της Επιτροπής.

          Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου Μαρία Ναδάλη.  

Ώρα λήξης κατάθεσης προσφορών: 11: 00 π.μ.

Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της κανονισμένης ώρας, αν συνεχίσουν να δίνονται προσφορές, κατόπιν αποφάσεως της επιτροπής, η οποία απόφαση θα καταχωρηθεί στα πρακτικά.

ΑΡΘΡΟ 2ο

Σε περίπτωση που η δημοπρασία αποβεί άκαρπη, τότε θα επαναληφθεί σε μια εβδομάδα, την ίδια ημέρα και ώρα και στον ίδιο χώρο. 

ΑΡΘΡΟ 3ο

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται από την ημερομηνία υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού μεταξύ του Δήμου Σίφνου και του μισθωτή και για ένα (1) έτος.

ΑΡΘΡΟ 4ο

Το ελάχιστο όριο προσφοράς ορίζεται στο ποσόν των χιλίων ευρώ (€ 1.000,00.-) ετησίως. 

ΑΡΘΡΟ 5ο

Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας ως εγγύηση γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας, ποσού σε ευρώ 10% επί της τιμής της πρώτης προσφοράς ενός έτους, δηλαδή εκατό ευρώ (€ 100,00). Η εγγυητική επιστολή αντικαθίσταται με άλλη κατά την υπογραφή της σύμβασης, που θα είναι ποσού ίσου με το 10% του επιτευχθέντος μισθώματος.

ΑΡΘΡΟ 6ο

Ο αναδειχθησόμενος τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά, καθιστάμενος αλληλέγγυα και εις ολόκληρον υπεύθυνος για την εκπλήρωση των όρων της συμβάσεως. Επίσης ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά κανένα δικαίωμα από τη μη έγκριση των πρακτικών από την Οικονομική Επιτροπή και υποχρεούται εντός δέκα ημερών από της κοινοποιήσεως της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου περί  εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, η οποία κοινοποίηση ενεργείται με αποδεικτικό, να προσέλθει με τον εγγυητή του για την υπογραφή της σύμβασης, αλλιώς η κατατεθείσα εγγύηση εκπίπτει υπέρ του Δήμου, χωρίς καμία δικαστική παρέμβαση, ενεργείται δε αναπλειστηριασμός εις βάρος αυτού και του εγγυητή του, ενεχομένων και των δύο για τη μικρότερη τιμή του αποτελέσματος της δημοπρασίας από της προηγούμενης δημοπρασίας.

Η σύμβαση θεωρείται οριστικώς καταρτισθείσα μετά την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα. 

 

ΑΡΘΡΟ 7ο

Ο μισθωτής οφείλει να διατηρεί την κατοχή του μισθίου, τα όρια και εν γένει το μίσθιον σε καλή κατάσταση, προστατεύοντάς το από καταπατητές, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση. Ακόμα ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί συνεχώς ολόκληρο το χώρο καθαρό, περισυλλέγοντας κάθε είδους απορρίμματα, μπουκάλια, διάφορα άχρηστα αντικείμενα, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση. Επίσης υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για την προστασία κάθε διερχομένου και για την αποφυγή ατυχημάτων.

Επίσης, απαγορεύεται η ανέγερση από το μισθωτή κάθε είδους κτίσματος ή σταθερής κατασκευής, όπως στέγαστρα, τσιμεντοστρώσεις, επιχωματώσεις κ.λ.π., όπως και οποιαδήποτε παρέμβαση που θα προκαλέσει ζημιά στο περιβάλλον. Τέλος, απαγορεύεται κάθε εργασία που θα ρυπαίνει το χώρο καθώς και το άναμμα φωτιάς ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει ζημιά.   

ΑΡΘΡΟ 8ο

Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτή για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μίσθιο, της οποίας κατάστασης θεωρείται ότι έχει λάβει γνώση, συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούται σε επιστροφή του μισθίου ή λύση της σύμβασης. 

ΑΡΘΡΟ 9ο

Ο μισθωτής υποχρεούται σε επιστροφή του μισθίου με τη λήξη της μίσθωσης στην κατάσταση που παρέλαβε, αλλιώς υποχρεούται σε αποζημίωση.

ΑΡΘΡΟ 10ο

Η σιωπηρά αναμίσθωση ή υπεκμίσθωση του μισθίου από το μισθωτή απαγορεύεται απόλυτα, όπως και η χρησιμοποίηση του χώρου για τοποθέτηση μέσων αναψυχής άλλων μέσων που ανήκουν σε άλλους.

ΑΡΘΡΟ 11ο

Στη δημοπρασία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι Έλληνες πολίτες ηλικίας 18 ετών και πάνω που ενεργούν είτε για λογαριασμό τους είτε για λογαριασμό εταιρείας, αφού στην τελευταία περίπτωση υποβάλλουν έγγραφη εξουσιοδότηση, στην οποία θα αναφέρεται ότι ενεργούν για λογαριασμό της εταιρείας στη συγκεκριμένη δημοπρασία.

ΑΡΘΡΟ 12ο

Η δημοπρασία, όπως προαναφέρθηκε, είναι φανερή και προφορική. Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά τη σειρά της εκφώνησης μαζί με το ονοματεπώνυμο του πλειοδότη. Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον πλειοδοτούντα, μεταφέρεται δε από τον πρώτο στους επόμενους, επιβαρύνει δε τελικά τον τελευταίο πλειοδότη. Αν κάποιος  πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου οφείλει να το δηλώσει στην επί της δημοπρασίας επιτροπή πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας και καταθέτοντας το σχετικό πληρεξούσιο, αλλιώς θεωρείται ότι πλειοδοτεί για λογαριασμό του. Η απόφαση της επιτροπής να αποκλείσει κάποιον να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους όρους που αναφέρονται στη διακήρυξη, αναγράφεται στα πρακτικά, τα οποία συντάσσονται σε απλό χαρτί. Μετά τη λήξη της δημοπρασίας, τα πρακτικά υπογράφονται από την επιτροπή, από τον τελευταίο πλειοδότη και από τον εγγυητή του. Αν κάποιος είναι αγράμματος υπογράφει αντί γι’ αυτόν άλλος βάσει ειδικού πληρεξουσίου ή δύο πρόσωπα εκ των παρισταμένων κατά τη διενέργεια της δημοπρασίας, τα οποία βεβαιώνουν ότι ο τελευταίος πλειοδότης ή ο εγγυητής δήλωσαν αγράμματοι.

Επί των πρακτικών της δημοπρασίας αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή Σίφνου. Τα πρακτικά τίθενται υπόψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για έγκριση.

 ΑΡΘΡΟ 13ο

         Η δημοπρασία μπορεί να επαναληφθεί εάν: α) το αποτέλεσμα κριθεί ασύμφορο από την Οικονομική Επιτροπή Σίφνου, β) εάν δεν παρουσιαστεί κανένας πλειοδότης, γ) εάν τα πρακτικά της δημοπρασίας δεν εγκριθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για οποιοδήποτε λόγο, δ) εάν ο πλειοδότης δεν προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για την υπογραφή του συμφωνητικού μετά την παρέλευση της προθεσμίας από της κοινοποιήσεως της εγκριτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Στην περίπτωση αυτή η δημοπρασία επαναλαμβάνεται σε βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή του, σαν πρώτη προσφορά δε ορίζεται το ποσό που καταχωρήθηκε στο όνομά του, που μπορεί να μειωθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η περίληψη διακήρυξης της επαναληπτικής δημοπρασίας δημοσιεύεται πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας.               

. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

.

ΑΔΑ: ΩΜ32Ω1Τ-1Ε1
Σίφνος, 22-06-2017
Αρ. Πρωτ.   – 2778  –

 

.

 

Print Friendly, PDF & Email
Translate »