Breaking News
Home / Εν Σίφνω / Νέα Συλλόγων / Έκκληση βοήθειας από απεγνωσμένους καταστηματάρχες της Αγίας Μαρίνας Καμαρών Σίφνου! [pics]

Έκκληση βοήθειας από απεγνωσμένους καταστηματάρχες της Αγίας Μαρίνας Καμαρών Σίφνου! [pics]

Έκκληση βοήθειας από απεγνωσμένους καταστηματάρχες της Αγίας Μαρίνας Καμαρών Σίφνου!
.

Προς:

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων
  • Αντιπεριφερειάρχη  Κυκλάδων  Λεονταρίτη Γεώργιο
  • Έπαρχο Μήλου Βενάκη Νικόλαο
  • Δήμο Σίφνου
  • Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου -Κιμώλου

Θέμα: «Ζημιές σε κτίρια και υποδομές λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στον λιμένα Καμαρών Σίφνου»
.

Σας μεταφέρουμε την αγωνία και απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει εκμισθωτές, αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεων, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην παραλία και χερσαία ζώνη του λιμένα Καμαρών Σίφνου, καθώς  εδώ και 4 μήνες, λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας πλήττεται η περιοχή με νότιους- νοτιοδυτικούς- δυτικούς ανέμους της τάξεως έως και 10 μποφόρ.

Παρατηρούνται μεγάλες διαβρώσεις της παραλιακής χερσαίας ζώνης του λιμένα Καμαρών με αποτέλεσμα να είναι πλέον ορατά τα θεμέλια των παλαιών κτιρίων που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και την καταστροφή γενικότερα του παραλιακού μετώπου, του οποίου ένα μεγάλο μέρος είναι χαρακτηρισμένο και προστατευόμενο ως υδροβιότοπος.

Με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν με αυτές τις εντάσεις για τουλάχιστον ένα με δυο μήνες ακόμα, όπως συμβαίνει και σήμερα (έκδοση προειδοποίησης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στη περιοχή μας από την μετεωρολογική υπηρεσία), καθώς και το ότι βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής θερινής περιόδου ζητάμε άμεσα την στήριξή σας τεχνικά και οικονομικά για την προστασία της περιοχής, καθώς και παραδοσιακών της κτιρίων (αγγειοπλαστείων), καθώς ήδη έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες ρωγμές στις τοιχοδομές, λόγω καθίζησης του εδάφους.  Να σημειωθεί ότι ήδη από το 2014 έχουν ενημερωθεί εγγράφως, αλλά και προφορικώς όλες οι προαναφερόμενες υπηρεσίες και φορείς για τα ίδια ακριβώς προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτήν την στιγμή.

Να τονίσουμε δε, ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις που στεγάζονται στα κτίρια αυτά που περιγράφονται παραπάνω, αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματος για τους περισσότερους εκ των ιδιοκτητών και ενοικιαστών. Γενικότερα η καταστροφή και η αλλοίωση της παραλίας των Καμαρών (μίας εκ των τριών μεγαλύτερων τουριστικών παραλιών του νησιού) θα επιφέρει γενικότερη οικονομική ζημιά στο νησί μας.

Με τα ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαμε κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων εβδομάδων, παρατηρήθηκαν μεγάλες ζημιές και διαβρώσεις στις άλλες δυο μεγάλες παραλιακές περιοχές της Σίφνου, στο Βαθύ και στον Πλατύ Γιαλό.

Ως εκ τούτου, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη της άμεσης παρέμβασής σας, για να μπορέσει η οικονομική ζωή της Σίφνου, που βασίζεται εξολοκλήρου στον τουρισμό, να επιβιώσει!

Ο Σύλλογος έχει χρόνια τώρα  τονίσει στο Επαρχείο, στο  Δήμο  και στο Λιμενικό Ταμείο, την ανάγκη έργων προστασίας της περιοχής και διάσωσης των  παραλιών μας  από τη διάβρωση που προκαλούν, ιδίως οι Νότιοι-Νοτιοδυτικοί και Δυτικοί καιροί, αλλά δυστυχώς χωρίς κανένα ουσιαστικό, μέχρι στιγμής, αποτέλεσμα.

Τόσο η παραλία των Καμαρών, του Πλατύ Γιαλού αλλά και του Βαθιού, έχουν υποστεί ζημιές, ούσες όμως και οι τρεις τους οι  κυριότερες τουριστικές  παραλιακές περιοχές της Σίφνου, οφείλουμε με σύννομες και άμεσες ενέργειες να τις αποκαταστήσουμε, γι’ αυτό και χρειαζόμαστε τη συνδρομή σας.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας για την αποκατάσταση των ζημιών και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.
.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

.

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

                                              Πολενάκης  Θεόδωρος                                                          Ραφελέτος  Ιωάννης

 

Κοινοποίηση:

  • Κτηματική Υπηρεσία Σύρου
  • Γραφείο Μηχανικών Επαρχείου Μήλου
  • Πολεοδομικό Γραφείο Μήλου

 

.

 

 

Print Friendly, PDF & Email