Breaking News
Home / Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου / Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”…από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου!

Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”…από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου!

Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”…από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου!

.

Δε συνηθίζουμε να γράφουμε ευχαριστήριες ανακοινώσεις…
Και αυτό, όχι γιατί δε θεωρούμε σημαντικό να λέμε το πιο μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους βρίσκονται πάντα κοντά στις δράσεις του Συλλόγου, αλλά γιατί οι ίδιοι επιλέγουν, αθόρυβα και ουσιαστικά, να είναι εκεί με την ίδια πάντα ζέση για βοήθεια και προσφορά, χωρίς να περιμένουν τη λεκτική επιβράβευση. Μα και γιατί οι στιγμές που μοιράζονται, την ώρα της κοινής προσπάθειας, την ώρα της κοινής αγωνίας για το καλό αποτέλεσμα, την ώρα που…”ο ένας κρατά το χέρι του άλλου”, μένουν ανεξίτηλες και είναι ό,τι πιο σημαντικό για τον καθένα μας.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, καθώς διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά πόσοι νέοι και παλιοί φίλοι βρίσκονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κοντά στο έργο και στους στόχους στου Συλλόγου μας, νιώθουμε την ανάγκη να τους αναφέρουμε ονομαστικά, θεωρώντας την παρουσία όλων ως το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχιση του έργου του.

Ξεκινάμε και ελπίζουμε να μην παραλείψουμε κανέναν… Σίγουρα δε θα είναι από πρόθεση.

  • Για την εκδήλωση στον Πειραιά στις 28 Μαρτίου 2018: «Γνωριμία με τα ήθη, έθιμα, με τραγούδια και χορούς από τη Σίφνο» ο Σύλλογός μας ευχαριστεί: 
    -την ομάδα των χορευτών και χορευτριών για την άψογη παρουσία τους. Η ομάδα αποτελούνταν από τους: Επιστήμη Λυμπεροπούλου, Νίκο Βυνηρή, Θανάση Στράτο, Νίκο Σταμούλη, Νίκο Κολέτη, Λουκία Λουρέζου, Γεωργία Καμπουράκη, Αρετή Αντάρτη, Φλώρα Κορακή, Μαρία Διαμαντή, Σοφία Αβρανά, Φλώρα Θεοδώρου, Μαρία Αθανασίου, Άννα Τσάντη, Δέσποινα Αθανασίου και Παυλίνα Μωραΐτη,
    -το Σωματείο Αγγειοπλαστών Σίφνου για την προσφορά εξαιρετικών κεραμικών αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της εκδήλωσης και δωρήθηκαν στον Π.Σ.Σ. για επόμενες δράσεις του,
    -το Ντίνο Μπελιό για την ιδιαίτερη επιμέλεια των κειμένων,
    -τη Μαρία Κόμη για την εξαιρετική παρουσίαση,
    -το Νικόλα Μενεγάκη για τη φροντίδα της προβολής φωτογραφιών και βίντεο,
    -το τακίμι του Κώστα Γεωργούλη και του Απόστολου Αβρανά, που συνόδευε στο τραγούδι ο Γιάννης Κοντός,
    -την Κατερίνα Κοντού για την παροχή εξοπλισμού.
    Και φυσικά το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (Τμήμα Πειραιά) και την Εφορία Κοσμητείας & Κοινωνικών Εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου για την τιμητική πρόσκληση και φιλοξενία.
  • Για την εκδήλωση της Κυριακής του Πάσχα, στη Σίφνο το τακίμι του Σπύρου και του Γρηγόρη Λεμπέση, τη χορευτική ομάδα μας καθώς και το Σύλλογο Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι» για τις νόστιμες μελόπιτες που κέρασε.
  • Για τη συμμετοχή μας στην «ΚΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ» στην Κύθνο, από τις 13 ως τις 15 Απριλίου: 
    Ο Π.Σ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την ομάδα των παιδιών που με δικά τους έξοδα ταξίδεψαν στην Κύθνο για να εκπροσωπήσουν το Σύλλογο και να παρουσιάσουν τη μουσική, χορευτική και λαογραφική παράδοση του νησιού μας, μέσα από τα έθιμα του γάμου και του λωλοπανήγυρου. Η ομάδα αποτελούνταν από: 
    -τη Φραγκουλιάνα Γεωργούλη, τη Μαρία Γ. Σταυριανού, το Σπύρο Κόμη, το Σπύρο Γ. Γεροντόπουλο, τη Μαρία Εμμ. Κορακή, το Δημήτρη και τον Απόστολο Λουρέζο, την Έλενα Κοτάνογλου, την Αρετή και την Αλεξάνδρα Αντάρτη, το μικρό Ηλία Αντάρτη, τον Παύλο Ταμπάκη. 
    Τους χορευτές και τις χορεύτριές μας συνόδευσε αφιλοκερδώς το τακίμι του Φίλιππου Πατριάρχη και του Γιάννη Τρίχα, ενώ τα κεράσματα που προσφέρθηκαν στις εκδηλώσεις διέθεσαν στον Π.Σ.Σ. ο Βασιλόδημος Θεοδώρου και η «Γλυκιά Ματιά», που επίσης ευχαριστούμε. 
    Την ευθύνη της παρουσίασης και του συντονισμού από την πλευρά του Π.Σ.Σ. είχε ο Γιάννης Αντάρτης, υπεύθυνος των χορευτικών τμημάτων. 
    Επίσης ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας «Ο Άγιος Ιγνάτιος» για την πρόσκληση και την υπέροχη φιλοξενία και αυτή τη φορά.
  • Για το Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στην Αθήνα (Άνω Λιόσια, 21 & 22 Απριλίου), ευχαριστούμε: 
    -την ομάδα που στήριξε την παρουσίαση των χορών και της φορεσιάς της Σίφνου, με την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου και τη φυσική παρουσία του εκπροσώπου μας Γιάννη Αντάρτη, και αποτελούνταν από τους Κωστή Λουκατάρη, Γεωργία Μάρκου, Κατερίνα Χρύσου, Παναγιώτη Χρύσο και Αγγελική Γεροντοπούλου, 
    -το τακίμι του Φίλιππου Πατριάρχη και του Νίκου Β. Μαυρογιάννη, για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21/4 με παραδοσιακούς μουσικούς από την Άρτα, τη Μυτιλήνη, την Αττική και τη Σίφνο,
    -το χοροδιδάσκαλο Γιώργο Παντζιαρίδη καθώς και τον Κώστα Μήτση, καταξιωμένο ερμηνευτή δημοτικών τραγουδιών και δάσκαλο παραδοσιακών χορών, για την ευκαιρία συμμετοχής της Σίφνου στο Σεμινάριο,
    -την εταιρεία Aegean Speed Lines και τους συμπατριώτες μας κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη και κ. Γιάννη Δεπάστα, που και αυτή τη φορά χορήγησαν δωρεάν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που απαιτήθηκαν.
  • Για την τελετή αδελφοποίησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου και τη συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών για νέους «ΣΥΡΙΑΝΟΠΑΤΩ”:
    -την ομάδα των παιδιών που συμμετείχαν στις χορευτικές εκδηλώσεις και αποτελούνταν από τους: Μαρία Εμμ. Κορακή, Μοσχούλα Κορακή, Φλώρα Εμμ. Κορακή, Λουκία Λουρέζου, Εβελίνα Τρούλλου, Ανδρέα Απ. Κορακή, Λευτέρη Διαμαντή, Αντώνη Ονούφριο, Γιάννη Γ. Ποριώτη και Παύλο Ταμπάκη. Τα παιδιά συνόδευσε το τακίμι του Γιάννη Ν. Σταυριανού και Νικόλα Γ. Μαυρογιάννη, 
    -τη Φλώρα Φράγκου – Σταυριανού, το Δημήτρη Σταυριανό, τον Πέτρο Κουλούρη και τον Αριστείδη Καρύδη για τη βοήθειά τους όπου χρειάστηκε, 
    -την κα Ρίτσα Ραβιόλου για την άψογη φιλοξενία στο υπέροχο κατάλυμά της στην Ποσειδωνία, 
    -το ζαχαροπλαστείο «Γρηγόρης» του Γιώργου Γρ. Βενιού για την προσφορά των γλυκισμάτων που προσφέρθηκαν από το Σύλλογό μας, 
    -τον Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου κ. Νίκο Βενάκη και τη σύζυγό του που τίμησαν με την παρουσία τους όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε ο Π.Σ.Σ.

Και φυσικά «τα αδέρφια μας», τον Πρόεδρο Δημήτρη Νταλαχάνη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» για την πρόταση αδελφοποίησης, για τη ζεστασιά και για την όμορφη τελετή, που πραγματοποιήθηκε σε ένα κλίμα έκδηλης χαράς μα και έντονης συγκίνησης. Μια αδελφοποίηση που νιώσαμε ότι δεν είναι απλώς μια τυπική επισφράγιση της μακρόχρονης συνεργασίας των δυο Συλλόγων, αλλά ένα ειλικρινές και ουσιαστικό αντάμωμα στους ίδιους δρόμους πολιτισμού, με την ίδια δυνατή διάθεση για δημιουργία. 
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε: 
-τον τέως Πρόεδρο Μάρκο Ρούσσο και όλα τα μέλη όλων των Δ.Σ. που μας περιβάλλουν 12 χρόνια τώρα με τόση αγάπη και εμπιστοσύνη, 
-το Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργο Μαραγκό, αλλά και όλους τους εκπροσώπους της δημοτικής και περιφερειακής αρχής καθώς και της τοπικής ορθόδοξης και καθολικής εκκλησίας που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο, τη Σοφία Λούβαρη για την πρόσκληση στην 1η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών για νέους, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για τα παιδιά μας.

Και έπεται συνέχεια, γιατί το «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” μας δεν …τελειώνει εδώ!
.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

 .
.

.

 

Print Friendly, PDF & Email