Breaking News
Home / Ειδήσεις / Σίφνου / Α.ΚΙ.Σ.: Ήταν ένα μικρό καράβι (υδροφόρα) που ήταν ΑΑΑταξίδευτο και… ακυβέρνητο (Δήμος)!

Α.ΚΙ.Σ.: Ήταν ένα μικρό καράβι (υδροφόρα) που ήταν ΑΑΑταξίδευτο και… ακυβέρνητο (Δήμος)!

.

Α.ΚΙ.Σ.: Ήταν ένα μικρό καράβι (υδροφόρα) που ήταν ΑΑΑταξίδευτο και… ακυβέρνητο (Δήμος)!

.                                                                                                                                 

Φθάσαμε στο 2021 για να ξαναδούμε υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί μας, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια!

Υπάρχει βέβαια μια ειδοποιός διαφορά από τότε:

Το 2006 ήταν ένα έτος λειψυδρίας για όλη την Ελλάδα και η υδροφόρα ήρθε στο νησί μας μήνα Αύγουστο, για να ενισχύσει την επάρκεια του νερού, μεσούσης μιας πολύ καλής τουριστικής χρονιάς.. Ο Δήμος μας, έως τότε, για την κάλυψη των υδρευτικών του αναγκών, βασίζονταν στις γεωτρήσεις, στις πηγές και στη μια (1) αφαλάτωση υφάλμυρου νερού που λειτουργούσε στις Καμάρες.

Φέτος, η υδροφόρα ξαναήρθε σήμερα 8 Ιουνίου 2021, δηλαδή αρχές καλοκαιριού με, δυστυχώς, ελάχιστους επισκέπτες – τουρίστες. Το νησί μας πλέον υδρεύεται από γεωτρήσεις, πηγές και τρεις (3) αφαλατώσεις!

…Και επειδή οι αφαλατώσεις είναι μηχανήματα που ακόμα και καινούργια, μπορούν να παρουσιάσουν βλάβη ανά πάσα στιγμή,  το μείζον ζήτημα που τίθεται αφορά στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την επαρκή θωράκιση του νησιού μας σε νερό, ενόψει μιας διαφαινόμενης καλής τουριστικής σεζόν.

Η αδράνεια και η ολιγωρία του Δήμου είναι εμφανής, μιας και μετά την προμήθεια της νέας αφαλάτωσης παραγωγής 1.000m3 θαλασσινού νερού το 24-ωρο, η οποία τοποθετήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Πλατύ Γιαλού το Δεκέμβριο του 2020, η κα Ναδάλη και οι συνεργάτες της δε φρόντισαν για την συντήρηση-επισκευή και επανατοποθέτηση τουλάχιστον μιας εκ των δυο παλιών αφαλατώσεων ως εφεδρεία, και απλά τις είχαν εναποθέσει, για 7 ολόκληρους μήνες, στο αλιευτικό καταφύγιο…Στις δε οχλήσεις, προτροπές των υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας για την άμεση επισκευή τους, η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν καθησυχαστική, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι και το καλοκαίρι του 2020 λειτουργούσε μόνο η μία αφαλάτωση στον Πλατύ Γιαλό και δεν υπήρξε κάποιο θέμα με την υδροδότηση του νησιού μας..

Αυτό οδήγησε στα τωρινά δυσάρεστα επακόλουθα, δηλαδή πολλά σημεία του νησιού μας εδώ και  μέρες χωρίς υδροδότηση για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα της ημέρας, με ελάχιστο νερό ή με «πολύχρωμο» νερό…

…Και διερωτόμαστε: αν τώρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότηση του νησιού μας, τι θα επακολουθήσει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο;;

…Και δύο επισημάνσεις:

  • «Έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους» τώρα, τόσο η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος της «Καινούργιας Μέρας» όσο και ο…εξ αριστερών…της κας Ναδάλη, οι οποίοι το καλοκαίρι του 2017, αναρτούσαν φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας κατηγορούσαν για την ποιότητα του νερού… Βρε πως αλλάζουν οι καιροί!! 
  • «Στου κουφού την πόρτα…όσο θέλεις βρόντα», σχετικά με τη λειτουργία της γεώτρησης της «Μυρσίνης», η οποία εδώ και ένα χρόνο είναι ανενεργή, παρά τις εκκλήσεις-προτροπές των υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας για την επισκευή της και η οποία θα μπορούσε να συνεισφέρει στην υδροδότηση του νησιού μας.

Βοήθεια μας η Παναγία η Χρυσοπηγή!!

Το νησί μας θα τη χρειαστεί…όπως, δυστυχώς, δείχνουν τα πράγματα !!

Σίφνος, 8 Ιουνίου 2021

.

Για την Ανανεωτική Κίνηση Σίφνου (Α.ΚΙ.Σ.)

Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης
τ. Δήμαρχος Σίφνου

Print Friendly, PDF & Email