Breaking News
Home / Αρθρογραφία / Απόψεις / Βαράτε με κι ας κλαίω…

Βαράτε με κι ας κλαίω…

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΑΡΑΤΕ ΜΕ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ…

.

anger_keybordΑνθρωπάρια, χωρίς ίχνος πολιτικής εντιμότητας. Καλυπτόμενοι πίσω από την χιλιοειπομένη σαχλαμάρα ή εμείς με το αριστερό προφίλ και την οικολογική βαζελίνη ή οι άλλοι οι Μητσοτακηδοφωφηδοποτάμιδες με το δεξιό προφίλ και το σμυριδούχο γράσσο.

Χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο 21/5/2016 να απολογούνται για την έλλειψη πυγμής και σθένους ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο. Αρχής γενομένης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δημαρά ο οποίος προχώρησε σε ένα ρεσιτάλ θρήνου και οίκτου γιατί θα ψηφίσει μέτρα που δεν θέλει αλλά δεν έχει άλλη επιλογή. Και κλάμα για την αριστερά που αναγκάζεται να κάνει πράγματα που δεν είναι στις αρχές της. Κλάμα γιατί δεν έχει άλλη προοπτική.

Και όμως ανθρωπάκο, ΥΠΑΡΧΕΙ. Να παραιτηθείς και να πας σπίτι σου. Και να περάσει ο επόμενος. Και αν ο επόμενος δεν διαθέτει τα ανάλογα μέζεα που λέει και ο Ζουράρις παραιτείται και αυτός και πάει λέγοντας. Αλλά τουλάχιστον θα έχεις κάνει κάτι που λίγοι μέχρι σήμερα έχουν την τιμή να επικαλούνται. Θα είσαι αξιοπρεπής.

Και όσο για σένα φίλε μου Χρήστο Κυμπιτζή δεν είναι λύση για όλους εμάς τους ιθαγενείς των νησιών να μην παίρνουμε αποδείξεις, για να καταλάβει ο κακός ΣΥΡΙΖΑ το έγκλημα που κάνει στα νησιά. Το θηρίο δεν το παλεύεις από μέσα. Άμα σε καταπεί η φάλαινα είναι πολύ δύσκολο από μέσα να την κάνεις να σε ξεράσει. Μόνο ο προφήτης ο Ιωνάς το κατάφερε αυτό και μετά από τρείς μέρες, όπως μας λένε τα παραμυθάκια της Παλαιάς Διαθήκης. Τώρα εσύ θέλεις να την παλέψεις από μέσα. Το στομάχι της, τα δαιδαλώδη άντερα παχέα και λεπτά και τα γαστρικά υγρά θα σου κάνουν το μυαλό σου πίτθερα. Τελείωσες. Χωνεύτηκες. Προχωράς προς το παχύ έντερο για την επόμενη επεξεργασία.

Τώρα περιμένω κρατώντας στα χέρια μου ένα τρίκιλο χαρτί κουζίνας να ακούσω και τους τρεις δικούς μας βουλευτές, να κλάψω μαζί τους να μαλλιοτραβηχτώ και να κοιταχτώ μετά στον καθρέφτη σα την που@@@να τις πρωινές ώρες και να αυτοσυγχωρεθώ. Κάνω αυτή την δουλειά για να σπουδάσω το παιδί μου.

Για όλους λοιπόν εσάς τους βαράτε με και ας κλαίω σας αφιερώνω αυτό που έγραψε στο site του ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ.

Λοιπόν, ας μιλήσουμε ειλικρινά μεταξύ μας, ποιος από εμάς δε σκέφτηκε ότι ο Σαμαράς βλέποντας τα μέτρα που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ν΄ανοίγει ρουθούνι, δεν τραβάει τα μαλλιά του; Ποιος από όλους εμάς που πίστευε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να μας τύχει, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη πως τελικά υπήρχε κάτι ακόμη χειρότερο που είναι η σημερινή κυβέρνηση;

Ο Σαμαράς δεν έκρυψε ποτέ ότι ήταν δεξιός με ακροδεξιές συμπάθειες και νεοφιλελεύθερη οπτική της οικονομίας. Ήταν ξεκάθαρος εχθρός. Κι έτσι αντιμετωπίστηκε. Και σωστά αντιμετωπίστηκε έτσι. Όμως ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει ότι κρύφτηκε κάτω από τα φουστάνια της αριστερής ελπίδας και της πρόστυχης εκμετάλλευσης του ριζοσπαστισμού για να κερδίσει τις εκλογές, να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους και να ικανοποιήσει με χυδαία δουλικότητα τους δανειστές; Το έκανε ο Τσίπρας. Και ναι, ο τρόπος που εξαπατήθηκε ο λαός κάνει τον Τσίπρα χειρότερο από τον Σαμαρά.

Προσωπικά, θεωρώ τον Τσίπρα χειρότερο από τον Σαμαρά και για έναν ακόμη λόγο. Ο Σαμαράς δεν έβλαψε την Αριστερά με την πολιτική του. Το αντίθετο έκανε. Την ενίσχυσε με τους ψηφοφόρους που της έστειλε, τη μετέτρεψε σε ελπίδα των πολλών, την καθιέρωσε ως ελπίδα για πραγματική αλλαγή, την «πρότεινε» σαν καταφύγιο των απεγνωσμένων θυμάτων της πολιτικής του ΓΑΠ και των Σαμαροβενιζέλων. Αυτός που βίασε την Αριστερά,  που την ξεφτίλισε, που της στέρησε τη δύναμη και την ευκαιρία της να λειτουργήσει ως πραγματική Αριστερά ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Και για αυτό τον λόγο, ναι, ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον Σαμαρά.

Μας θέλουν πρόβατα επί σφαγή. Και μας λένε να το βουλώσουμε γιατί αν δεν κάτσουμε αδιαμαρτύρητα να μας σφάξει ο Τσίπρας, τότε θα μας σφάξει χειρότερα ο Κούλης. Ακόμη και τα πρόβατα, όμως, όταν βλέπουν τον λύκο παλεύουν να σωθούν. Από τον προβατόσχημο λύκο κινδυνεύουν περισσότερο επειδή  τα πιάνει στον ύπνο. Τι να κάνουμε λοιπόν, τώρα που είδαμε τον νεοφιλελεύθερο λύκο με την αριστερή προβιά; Να μην τον κράξουμε; Να μην αναζητήσουμε λύσεις; Να μην αντιδράσουμε για να σωθούμε; Πρέπει να υποκριθούμε ότι εκτός από πρόβατα είμαστε και ηλίθια πρόβατα για να μην ενοχλήσουμε τους νέους δυνάστες;

Αν σε αυτό ήλπιζαν κάποιοι, απλώς έχασαν. Τα γκεμπελίστικα κόλπα ας τα χρησιμοποιήσουν οι τζάμπα μάγκες των επιτροπών της Βουλής που δίνουν καθημερινά φτηνές παραστάσεις μπουλουκιού και  οι χειροκροτητές τους που καταφέρνουν να βρίσκουν προοδευτικά στοιχεία και αριστεροσύνη στα μνημόνια.

Εκβιασμοί συνειδήσεων από ασυνείδητους, τέλος“.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΙΟΣ

.

 

Print Friendly, PDF & Email