Breaking News
Home / Αρθρογραφία / Απόψεις / Για το λιμάνι Καμαρών Σίφνου…

Για το λιμάνι Καμαρών Σίφνου…

.

«Λιμάνι Καμαρών Σίφνου»

.

Σίφνος 24/12/2018

Δεν πιάνω εύκολα στυλό για να γράψω αλλά το ένστικτο μου με φέρνει μπροστά σε αυτή την σελίδα να γράψω αυτά τα λίγα.

Αυτή την περίοδο γίνεται μεγάλος ντόρος για την ανάπλαση του λιμανιού των Καμαρών. Αφού έχει περάσει από διαβούλευση, αφού έχει αποφασιστεί από ορισμένους είτε καλώς είτε κακώς να γίνει αυτό το έργο και αφού για πολλοστή φορά προσπαθούν τα ίδια και τα ίδια, φτάσαμε στο παρά πέντε να έχουμε τις διαφωνίες μας, γιατί κανένας δεν ήξερε ότι πάει να γίνει αυτό το αίσχιστο έργο!!         

Τις προάλλες διαδόθηκαν τα σχέδια του έργου και συζητήσεις για το τι μέλει γενέσθαι. Αυτή η συζήτηση γινόταν και γίνεται σε κάθε προεκλογική περίοδο από το 1989 και έπειτα. Επίσης να επισημάνω ότι το κομμάτι που έχουμε σήμερα έγινε και  με τη βοήθεια του αείμνηστου Νίκου Ευγενίδη. Διαφορετικά θα είχαμε μόλο μόνο για το “ΚΥΚΛΑΔΕΣ”.

Αναφορικά θα γράψω επειδή πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων αντιδρούν για το έργο κανένας  όμως δεν εκφράζει τη γνώμη του δημόσια.

Η Σίφνος και ειδικά οι Καμάρες και βέβαια οφείλει να ζητήσει χρήματα από το κράτος, να τοποθετηθούν όμως σωστά, να δουν μπροστά τη Σίφνο μας με ένα έργο που θα λύνει τα προβλήματα για τα επόμενα 15-20 χρόνια αφού έχουν να δοθούν χρήματα από το 1990. Το νησί έχει ανάγκη από τρία έργα:

  • Λιμάνι
  • Κυκλοφοριακό
  • Μαρίνα

Αυτά τα τρία σε ένα!

Όλα αυτά που κυκλοφορούν σήμερα είναι ημίμετρα. Δεν λύνουν κανένα απολύτως πρόβλημα του λιμανιού, αντιθέτως καταστρέφουν τις Καμάρες και τη γραφικότητα της.

Θυμάστε οι πιο παλιοί τις  βάρκες να δένουν ακόμη και μπροστά από τον Άγιο Γεώργιο?  Τώρα τι?

Θα βλέπουμε φυσικούς ογκόλιθους?

Ξύλινες εξέδρες?

Απαλλοτριώσεις περιουσιών ανθρώπων?

Απαλλοτρίωση της πλατείας του Δήμου Σίφνου? (Που για όσους δεν γνωρίζουν δόθηκε δωρεάν στο Δήμο από τους Σίφνιους της Αμερικής)

Εκφράζω λοιπόν δημόσια τον προβληματισμό μου γιατί αργότερα θα είναι πλέον πολύ αργά! Και θα με ρωτήσετε τι λύση δίνω: Μία σκέψη και λύση ταυτόχρονα είναι η γνωστή από τα παλιά η απέναντι πλευρά. Μία ήπια επιχωμάτωση και ένα μόλο όπως ο υπάρχων στην απέναντι πλευρά στο ύψος περίπου της ιδιοκτησίας του κυρίου Γκόβα (Delfini hotel) και από το café follie έως το Hotel Delfini γίνεται μια μαρίνα για τα επόμενα 15 χρόνια.

Τι αλαζονεία θεέ μου!!

Δεν ξέρω ειλικρινά κανένα που θα σκεπτόταν να πυροδοτήσει ένα ήδη από τα παλιά πυροβολημένο έργο

Αδυνατώ να καταλάβω το λόγο που αναδιαμορφώνουν τα ήδη υπάρχοντα, μη λειτουργικά σχέδια, και δεν ξεκινούν από την αρχή ένα έργο το όποιο θα έχει ορίζοντα!

Επαναλαμβάνω και πάλι δεν είναι στο χαρακτήρα μου να μπαίνω και να γράφω τα τεκταινόμενα πλην όμως ίσως όλοι μαζί προλάβουμε κάτι σημαντικό που δεν θα είναι αναστρέψιμο κατόπιν εορτής …

Τα υπόλοιπα στους υπευθύνους της κάθε εναλλακτικής περίπτωσης. 

Ευχαριστώ  για το χρόνο σας.

 .

 Ευχές για Χρόνια Πολλά  με υγεία, αγάπη, δημιουργικότητα και ποιότητα ζωής.

 .

ΠΟΔΟΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

.

 

Print Friendly, PDF & Email