Breaking News
Home / Εν Σίφνω / Δήμος Σίφνου / ΔΗΚΕΣ: Δράσεις Let’s do it Sifnos 2018… και έπεται συνέχεια! [pics]

ΔΗΚΕΣ: Δράσεις Let’s do it Sifnos 2018… και έπεται συνέχεια! [pics]

ΔΗΚΕΣ: Δράσεις Let’s do it Sifnos 2018… και έπεται συνέχεια! 

.

Lets do it Sifnos 2018

Μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ δράσεων σημείωσε το Let’s do it Sifnos 2018. Το let’s do it είναι μια πανελλαδική εκστρατεία που ενώνει την Ελλάδα σε μία κοινή περιβαλλοντική προσπάθεια. Το κύριο χαρακτηριστικό της αποτελεί η ταυτόχρονη δράση χιλιάδων φορέων και εθελοντών σε όλη τη χώρα. Από το 2012, κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά της Ελλάδας γίνονται εθελοντές διαδίδοντας το μήνυμα της περιβαλλοντικής συνείδησης και του εθελοντισμού. Το Let’s do it Greece  φέτος τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

 Εκτός από τις συνηθισμένες δράσεις των σχολείων που γίνονται την βδομάδα πριν την καθορισμένη Κυριακή του let’s do it Greece (29 Απριλίου για φέτος) και τις δράσεις φορέων, συλλόγων, εταιριών και εθελοντών, αυτή τη χρονιά είχαμε και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο που με ομόφωνη απόφαση του  ψήφισε τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Συμβούλων της Σίφνου στη δράση αυτή που τα τελευταία έξι χρόνια συντονίζει στη Σίφνο η ΔΗ.Κ.Ε.Σ., με αποτέλεσμα οι φετινές καταγεγραμμένες δράσεις στο νησί να φτάσουν τις 33! 

Δράσεις σχολείων και… «ζέσταμα»

Την αυλαία του Let’s do it Sifnos άνοιξε φέτος το Νηπιαγωγείο Απολλωνίας που καθάρισε την Τρίτη 24/4 τις παραλίες του Φάρου. Τη σκυτάλη πήρε το Δημοτικό Σχολείο Σίφνου που την Τέταρτη 25/4 καθάρισε την παραλία και τις αμμοθίνες των Καμαρών. Στη συνέχεια το ΕΠΑΛ Σίφνου την Πέμπτη 26/4 καθάρισε την άσφαλτο από το Συκίδι έως το Βαθύ. Τέλος την Παρασκευή 27/4 το Γυμνάσιο Σίφνου καθάρισε την παραλία του Αποκοφτού και το μονοπάτι Χρυσοπηγής -Φάρου

Λίγο πριν τη μεγάλη μέρα η Υπηρεσία Καθαριότητας του  Δήμου Σίφνου και η  εταιρία KERIDIS WORKS  έκαναν καθαριασμό   στην περιοχή της Βορεινής, ο Δήμος Σίφνου καθάρισε το μονοπάτι από  τον Αη Γιάννη στου Σιδερού προς Κάστρο και Φάρο και  μέλη  του Οικολογικού Συλλόγου Καμαρών «Η Μερόπη» έκαναν  αρμούς στην πλατεία κοντά στο λιμάνι.

Δράσεις Κυριακής

Την Κυριακή 29 Απριλίου, επίσημη μέρα του  Let’s do it Greece  για το 2018, Δημοτικοί  Σύμβουλοι καθάρισαν το μονοπάτι από το δρόμο του Βαθιού προς τον λόφο του Αγίου Ανδρέα, το μονοπάτι από τον Άγιο Λουκά προς την Πουλάτη, τις περιοχές του Αγίου Λαζάρου και του Αη Γαλάτη, το μονοπάτι Αγ. Δημήτριος- Άγιοι Απόστολοι-Λαγκάδα-Πλατάνισσα, το μονοπάτι από τη Μαύρη Σπηλιά προς το Τόσο Νερό, τις παραλίες Χοχλάκοι και Βλυχάδα,  την περιοχή των Εξαμπέλων και το μονοπάτι προς την Αγία Φωτεινή, τις περιοχές του Αγίου Λαζάρου και του Αη Γαλάτη,  το παρκινγκ του Αρτεμώνα και την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παύλου.

Επίσης η επιτροπή του Προφήτη Ηλία του αψηλού καθάρισε το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάστρου  «οι Φίλοι του Κάστρου» καθάρισαν το χωριό του  Κάστρου περιφερειακά, μέλη και φίλοι της Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου καθάρισαν τον περιφερειακό δρόμο της Απολλωνίας, μέλη του Συλλόγου  Γυναικών Σίφνου  «το Σμάρι»  καθάρισαν την πλατεία Μακράκη και την άσφαλτο έως την Απολλωνία, μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου  Φάρου καθάρισαν το δρόμο Πλακωτό – Φάρος, οι πανηγυράδες του Αη Γιώργη του Κοντού καθάρισαν  την  παραλία και τις αμμοθίνες στη Φυκιάδα, ιδιώτες εθελοντές καθάρισαν την άσφαλτο από τις Αράδες έως το Πλακωτό, μέλη και φίλοι της Δημοτικής Κοινότητας Απολλωνίας καθάρισαν το παρκινγκ της Απολλωνίας,  μέλη του Οικολογικού Συλλόγου Καμαρών «Η Μερόπη» καθάρισαν την περιοχή της λίμνης και τα ρέματα  των Καμαρών και έκαναν αρμούς στην  πάνω πλατεία των Καμαρών (κοντά στο πάρκινγκ),  μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, της Τοπικής Κοινότητας Αρτεμώνα και του Σωματείου Αγγειοπλαστών Σίφνου έκαναν καθαρισμούς στο οικόπεδο Δραγάτση και τα κτήρια του στον Αρτεμώνα.

Τέλος το Sifnos Diving Center με εθελοντές δύτες έκαναν  καθαρισμό του βυθού του λιμανιού στις Καμάρες. 

Και έπεται συνέχεια!

Επίσης στο πλαίσιο του Let’s do it Sifnos, και επειδή κάποιοι για διάφορους παρά τη θέληση τους λόγους δεν μπορούσαν να ασχοληθούν την Κυριακή 29 Απριλίου,  την Τρίτη 1/5 η Επιτροπή του Προφήτη Ηλία του Τρουλλακιού θα καθαρίσει το μονοπάτι απ΄το Τρουλλάκι έως την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, την Κυριακή 6 Μάιου μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πλατύ Γιαλού  «Η πρόοδος» θα καθαρίσουν  την άσφαλτο από Πλακωτό  ως τον Πλατύ Γιαλό,  την επόμενη βδομάδα ο Δήμος Σίφνου θα καθαρίσει το μονοπάτι απ΄τους Άγιους Απόστολους έως τον Άη Βλάση, παιδιά του Πανσιφναϊκού Α.Σ. Σίφνου θα καθαρίσουν τα γήπεδα του Θόλου και των Καμαρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάνω Πεταλιού “Άη Αντυπφας” με πρωτεργάτη τον ταμία του Σπύρο Καργιό, σε συνεργασία με την οικογένεια Νικολάου Ζούλια (Πακιστανού) και την αρωγή του Δήμου (παραχώρηση GCB), θα καθαρίσει και αναπαλαιώσει το πηγάδι και τον ποταμό στη θέση “Μαρίνος” από τα μέσα ως το τέλος Μαΐου.

Η ΔΗ.Κ.Ε.Σ. ευχαριστεί  θερμά το Λιμενικό Ταμείο Σίφνου που πρόσφερε τις σακούλες απορριμμάτων και τα γάντια, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Φάρου που κέρασε τους μαθητές και τις μαθήτριες που καθάρισαν τις παραλίες του Φάρου και όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τους μαθητές και τους εθελοντές (συνολικά πάνω από 400 άτομα) που αγκάλιασαν την προσπάθεια και συμμετείχαν στη δράση.

.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΙΦΝΟΥ

.
.

.

 

Print Friendly, PDF & Email
Translate »