Breaking News
Home / Επικαιρότητα / Ελληνική / Δηλώσεις του Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση

Δηλώσεις του Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δηλώσεις του Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση

.

«Εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο “για να κάνουν τις δουλειές τους”»

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης,  και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Το θράσος τους ξεπερνάει κάθε όριο! 

Με πρόσχημα την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και την επισιτιστική ανασφάλεια των μαθητών, παραβιάζουν κάθε έννοια πολιτικής ηθικής, κάθε έννοια διαφάνειας. 

Η Κυβέρνηση, με αριθμό 902/72/2017 εκπρόθεσμη τροπολογία, καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή Οδηγία, που διασφαλίζει τη διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις και ξεδιάντροπα μεθοδεύει απευθείας αναθέσεις ύψους 875.000 ευρώ! 

Ενώ από την αρχή γνώριζαν τις επισιτιστικές ανάγκες των μαθητών – και μάλιστα η αρμόδια Υπουργός κυρία Φωτίου έταζε 11.000.000 γεύματα σε 70.000 μαθητές Δημοτικού – σκόπιμα αδράνησαν. Ξεκίνησαν με ψέματα και κατέληξαν σε ύποπτες μεθοδεύσεις. 

Απέδειξαν, τελικά, πως δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. 

Έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία για να “κάνουν τις δουλειές τους…“. 

Απαιτούμε να αποσύρουν, σήμερα κιόλας, την απαράδεκτη και προκλητική τροπολογία και να ακολουθήσουν την κανονική διαγωνιστική διαδικασία, όπως προβλέπεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

==========

«Σκοταδισμός και αδιαφάνεια.
Δώστε τα στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ” στη δημοσιότητα τώρα!»

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την καθυστέρηση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της «ΕΡΓΑΝΗ» μηνός Ιανουαρίου 2017, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Μετά τη διακοπή της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του συστήματος “ΗΛΙΟΣ”, άραγε έχει σειρά και η “ΕΡΓΑΝΗ”; 

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε ήδη τα μέσα του μηνός Φεβρουαρίου και τα στοιχεία για τις ροές της μισθωτής απασχόλησης για το μήνα Ιανουάριο είναι ήδη γνωστά, εδώ και 16 ημέρες, το Υπουργείο Εργασίας καθυστερεί αδικαιολόγητα τη δημοσιοποίησή τους. 

Η αδιαφάνεια και ο σκοταδισμός που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διακοπή του πληροφοριακού συστήματος “ΗΛΙΟΣ”, από τον Αύγουστο του 2015 θα έχει και συνέχεια; 

Αρχικά, η Κυβέρνηση διέκοψε τη μεγάλη μεταρρύθμιση που χαρτογράφησε για πρώτη φορά το ασφαλιστικό στη χώρα μας και νίκησε τις “μαϊμού” συντάξεις. Ο λόγος ήταν απλός. Περιείχε τις μειώσεις ΣΥΡΙΖΑ που φοβάται να εμφανίσει! 

Σήμερα, καθυστερεί αδικαιολόγητα τα στοιχεία για τις ροές μισθωτής απασχόλησης του καινοτόμου συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ, που καταγράφει με τον πιο αξιόπιστο τρόπο τις ροές μισθωτής απασχόλησης στην αγορά εργασίας από το Μάρτιο του 2013. 

Μήπως τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα αρνητικά και δεν εξυπηρετούν …; 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για πολλοστή φορά, είναι εκτεθειμένη. Είτε με τις συνεχείς γκάφες της, είτε με τις απευθείας αναθέσεις, είτε με την αδιαφάνεια και την απόκρυψη στοιχειών. 

Επιβάλλεται, σήμερα κιόλας, το υπουργείο Εργασίας να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ μηνός Ιανουαρίου». 

Η τροπολογία δεν πρέπει να εισαχθεί καν για ψήφιση αύριο στην Ολομέλεια. 

Όπως αποδεικνύεται, δεν είναι μόνο η καρέκλα που τους κρατάει…».

==========

«Η πραγματικότητα διαψεύδει την Υπουργό Εργασίας»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, αναφορικά με τις δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας, κυρίας Αχτσιόγλου, περί δραματικών εξελίξεων στην αγορά εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Υπουργός Εργασίας – διάδοχος του κ. Κατρούγκαλου, που ντρέπεται για το παρελθόν της καθώς έσπευσε να σβήσει κάθε “αντιμνημονιακό” της ίχνος μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, έχει το θράσος να εγκαλεί την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά εργασίας. 

Ουσιαστικά αναζητά άλλοθι  ψευδόμενη και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια για την αποτυχία των δικών της πολιτικών, όσο και του προκατόχου της και τις αρνητικές εξελίξεις. Δυστυχώς για την ίδια και τον ΣΥΡΙΖΑ τους διαψεύδει  η πραγματικότητα. 

Η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε την ανεργία στο υψηλότερο επίπεδο 27,9% και την παραδώσαμε τον Ιανουάριο του 2015 στο 25,7% με ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης λόγω των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών που είχαμε πραγματοποιήσει. Δυστυχώς για τους εργαζόμενους και τους ανέργους η ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης σήμερα έχει φρενάρει και το χειρότερο είναι ότι τα δυο χρόνια διακυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χάθηκαν συνολικά 200.000 θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται από τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – που σήμερα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται – καθώς προβλεπόταν στο τέλος του 2016 η ανεργία να πέσει στο 19,5%!  

Με τις αστοχίες τους, το λαϊκισμό τους και τα αναρίθμητα λάθη τους, η ανεργία δυστυχώς θα κλείσει στο 23,5%. Μια πολύ αρνητική επίδοση που ισοδυναμεί με 200.000 χαμένες θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ” που και οι ίδιοι επικαλούνται και τα οποία ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, της υπενθυμίζουμε την ιστορική ανατροπή σε βάρος των εργαζομένων που έγινε μέσα στη διετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Συγκεκριμένα, πάντα με βάση τα στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ”, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι κυρίαρχες στην αγορά εργασίας καθώς, δυστυχώς, έξι στους 10 εργαζόμενους απασχολούνται υπό αυτό το καθεστώς, ενώ επί Νέας Δημοκρατίας ήταν ακριβώς το αντίθετο, μιας και έξι στους δέκα εργάζονταν με πλήρη απασχόληση. 

Ας σταματήσει, λοιπόν, η κυρία Αχτσιόγλου τα ψέματα και τις προπαγανδιστικές στρεβλώσεις της πραγματικότητας γιατί όχι μόνο εκτίθεται, αλλά πλέον κανείς δεν την πιστεύει δεδομένου ότι εργαζόμενοι και άνεργοι βιώνουν στο πετσί τους την εξαπάτηση και τη δραματική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου. 

Και κάτι ακόμη. Γιατί αυτή η πρωτοφανής καθυστέρηση παρουσίασης των στοιχείων της “ΕΡΓΑΝΗ” για τον μήνα Ιανουάριο; Μήπως σκέφτονται να την καταργήσουν όπως έκαναν και με τον «ΗΛΙΟ» ή προβληματίζονται λόγω του μεγάλου μεγέθους των απολύσεων και των αυξημένων ευέλικτων μορφών απασχόλησης; 

Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε…».

 

.

Print Friendly, PDF & Email