Breaking News
Home / Επικαιρότητα / Ελληνική / Διεθνής Τουριστική Έκθεση Ζυρίχης “Fespo Zürich 2017” – Εντυπώσεις επισκεπτών για τη Σίφνο

Διεθνής Τουριστική Έκθεση Ζυρίχης “Fespo Zürich 2017” – Εντυπώσεις επισκεπτών για τη Σίφνο

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεθνής Τουριστική Έκθεση Ζυρίχης “Fespo Zürich 2017″ – Εντυπώσεις επισκεπτών για τη Σίφνο

.

Με αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα μας όσον αφορά στην επερχόμενη τουριστική περίοδο, έκλεισε η «αυλαία» της μεγαλύτερης έκθεσης της Ελβετίας «Fespo 2017», η οποία διεξήχθη στη Ζυρίχη από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου, προσελκύοντας 63.000 επισκέπτες.

Το Ελληνικό περίπτερο τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος, ο οποίος κατά την παραμονή του στη Ζυρίχη είχε σειρά επαφών με τους μεγαλύτερους Τ.Ο. της χώρας, καθώς και με αεροπορικές εταιρείες.

Ιδιαίτερα σημαντική, υπήρξε η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τρυφωνόπουλος  στην εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung. Πρόκειται για την μεγαλύτερη, ιστορικότερη (1780) και πλέον έγκριτη εφημερίδα όχι μόνο της Ελβετίας αλλά ολόκληρου του γερμανόφωνου χώρου. Ο Γενικός Γραμματέας προσκάλεσε την  υπεύθυνη σύνταξης κα. Müller να επισκεφθεί τη χώρα μας, στο πλαίσιο ειδικά οργανωμένου ταξιδιού εξοικείωσης.

O Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ στις συζητήσεις του με τους παραγόντες της ελβετικής αγοράς εστίασε στην ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού (π.χ hiking, diving κλπ), που προσελκύουν το ιδιαιτέρως απαιτητικό ελβετικό κοινό, όπως επίσης και τον τουρισμό πόλεων (city break) με την ανάδειξη προορισμών ίσως λιγότερο γνωστών για την τοπική αγορά (όπως π.χ. Θεσσαλονίκη) καθώς και περιοχών που παραμένουν παρθένοι και ανεξερεύνητοι προορισμοί.

Ο κ. Τρυφωνόπουλος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Πρέσβη της Ελλάδας στη Βέρνη κα. Χαρά Σκολαρίκου, την οποία ενημέρωσε για τη στρατηγική του ΕΟΤ κατά την προσεχή 3ετία. Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της τουριστικής εικόνας της χώρας μας στην Ελβετική αγορά,  συζητήθηκε η κινητοποίηση όχι μόνο των ομογενειακών αλλά και των ελβετικών συλλόγων «φίλων της Ελλάδας» και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση εκδήλωσης που θα οργανώσουν από κοινού η Ελληνική Πρεσβεία και ο ΕΟΤ στις αρχές Μαρτίου.

Tο σύνολο των διοργανωτών ταξιδίων, με τους οποίους είχαν επίσης συναντήσεις τα στελέχη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας, με ευθύνη αρμοδιότητας και της αγοράς της Ελβετίας, επεσήμαναν την ιδιαίτερα θετική εικόνα αλλά και την αυξητική πορεία των κρατήσεων για την Ελλάδα, που φτάνει σε διψήφια διαφορά συγκρινόμενη με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η κα Κ. Κουρούσια – Προϊσταμένη του Γραφείου και ο κ. Ι Ραφαλιάς – Υπεύθυνος Τύπου και Trade ενημέρωσαν τους τουριστικούς πράκτορες και τους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ μετά από σχετική πρόσκληση, για την ήδη δρομολογημένη δράση που αφορά στη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης προκειμένου να ενισχυθεί η εικόνα παραδοσιακών ελληνικών προορισμών, αλλά και να αναδειχθούν άλλοι λιγότερο γνωστοί προορισμοί και ειδικές μορφές τουρισμού.

Στη «Fespo  2017» έδωσαν επίσης το παρόν ο Δήμος Κυθήρων, το Creta Marris και τα κρητικά Golf.

.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΟΤ ΒΙΕΝΝΗΣ

=========

.

Ειδικότερα για τη Σίφνο…
.

Ειδικότερα για τη Σίφνο, διαπιστώθηκε ότι πολλοί εκ των επισκεπτών γνώριζαν το νησί και είχαν αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις ως νησί που παραμένει παραδοσιακό, εξαιρετικά καθαρό, με ωραία χωριά και καλό φαγητό. Μάλιστα κάποιοι γνώριζαν και είχαν την τύχη να βρίσκονται στο νησί Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». 

Στους υπόλοιπους φροντίσαμε να δώσουμε πληροφοριακό υλικό που είχαμε φέρει από Βιέννη. 

Οι Ελβετοί είναι κοινό που ψάχνει ιδιαίτερους προορισμούς. 

Αυτό επιβεβαίωσε και ο διοργανωτής κ. Λαπαρας «Laros Travel» που έχει τη Σίφνο στο πρόγραμμα του. 

Σε συνάντηση που είχα με τον Διευθυντή του «Baumeler Reisen», ο οποίος ασχολείται με εναλλακτικό τουρισμό, αναφέρθηκε στη Σίφνο ως παράδειγμα για τουρισμέ hiking, trekking.   

Συμφωνήθηκε μάλιστα να οργανώσουμε ταξίδι πρακτόρων στο νησί, ούτως ώστε να γίνει πιο ευρέως γνωστό. 

Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και η επίσκεψη δημοσιογράφου blogger, η οποία μου ζήτησε να επισκεφτεί το νησί. Πρόκειται για συνάδελφο και φίλη της δημοσιογράφου κας Elen Grommann η οποία είχε επισκεφθεί τη Σίφνο πέρισυ και έμεινε κατενθουσιασμένη. 

Η ανάδειξη των μονοπατιών, η τοπική γαστρονομία μας και η διαφύλαξη της αλώβητης και παραδοσιακής εικόνας του νησιού, αποτελούν τα ισχυρά πλεονεκτήματα της Σίφνου μας. 

Ο κάθε τόπος φυσικά αντανακλά τους κατοίκους του.

.

Ιωάννης Ραφαλιάς

Υπεύθυνος Τύπου και Trade
Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Print Friendly, PDF & Email