Breaking News
Home / Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου / Εκδρομή Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου στο Μαρόκο [10/2 – 17/2/2023]

Εκδρομή Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου στο Μαρόκο [10/2 – 17/2/2023]

 

Εκδρομή Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου στο Μαρόκο [10/2 – 17/2/2023]

.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Έφτασε επιτέλους η ώρα να σας ανακοινώσουμε αλλά και να σας προσκαλέσουμε στην εκδρομή που θα διοργανώσει ο Σύλλογός μας το Φεβρουάριο του 2023!!!!

Από τις 10/02 ως τις 17/2 η παρέα του Πολιτιστικού Συλλόγου θα ταξιδέψει σε ένα πολύπλευρο προορισμό, στο σταυροδρόμι Ευρώπης-Αφρικής και Μεσογείου-Ατλαντικού, το Μαρόκο γνώρισε κατά τη διάρκεια της μακράς του ιστορίας πολλούς κατακτητές και εποίκους, καθένας από τους οποίους άφησε τα ίχνη του στον πολιτισμό και στις συνήθειες των κατοίκων του. Έρημος, βουνά και οάσεις, πολύχρωμες αγορές, κάσμπες και μεντίνες, αυτοκρατορικές πόλεις, γραφικά χωριά και βεδουίνοι, ένα ταξίδι στα όρια Δύσης και Ανατολής, που θα σας συναρπάσει.

ΜΑΡΟΚΟ – 8 ΗΜΕΡΕΣ

ΜΑΡΑΚΕΣ – ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ – ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ – ΣΑΦΙ

(10/2 – 17/2)

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΡΑΚΕΣ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροσκάφος. Άφιξη στο Μαρακές και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ – ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ουαρζαζάτ, η αλλιώς την «Πύλη της ερήμου» και παλιό οχυρό της Λεγεώνας των ξένων. Ξεκινώντας από το Μαρακές και περνώντας μέσα από τα μαγικά βουνά του Υψηλού Άτλαντα και το περίφημο εντυπωσιακό πέρασμα Tizi N Tichka Pass στα 2260 μ., θα περάσουμε από ορεινές κοιλάδες και τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά Βερβέρικα σπίτια, γνωστά ως Κσαρ. Το απόγευμα φτάνουμε στην Ουαρζαζατ στην πόλη που διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ – ΕΡΦΟΥΝΤ – ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ

Μετά το πρωινό, μέσω του «δρόμου με τις χίλιες κάσμπες», διασχίζοντας εντυπωσιακές οάσεις όπως την Τινεχρίρ, καταλήγουμε στην Σκούρα και την πόλη Μ’ Γκούνα Έλ Κελλάα ή αλλιώς πόλη των ρόδων και φτάνουμε στην Ερφούντ. Από εκεί κατευθυνόμαστε στο καμπ μας στην μερζούγκα όπου θα απολαύσουμε μία μοναδική νύχτα και διανυκτέρευση στην έρημο Σαχάρα. Δείπνο, διανυκτέρευση

4η ημέρα: ΕΡΦΟΥΝΤ – ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Φαράγγια Dades. Συνεχίζουμε για την πόλη Μ’ Γκούνα Έλ Κελλάα ή αλλιώς πόλη των ρόδων και την Σκούρα και διασχίζοντας εντυπωσιακές οάσεις όπως την Τινεχρίρ και μέσω του «δρόμου με τις χίλιες κάσμπες» καταλήγουμε στη Ουαρζαζάτ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΟΥΑΡΖΑΖΑΝΤ – ΚΑΣΜΠΑ ΤΑΟΥΡΙΤ – ΚΑΣΜΠΑ ΑΪΤ ΜΠΕΝΧΑΝΤΟΥ – ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Μαρακές, στην διαδρομή της επιστροφής θα δούμε την κάσμπα Ταουρίτ (εξωτερική επίσκεψη), πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, με τους πύργους που υψώνονται από τα παραδοσιακά σπίτια, οπου θα σας συναρπάσει. Η δεύτερη κάσμπα που θα δούμε, η Αϊτ Μπενχάντου είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ανακηρυχτεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη συνέχεια Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

6η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ των άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές και το παλάτι Ελ Μπαχία. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα την «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι το σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξεφυτρώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ, ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ, σας προτείνουμε προαιρετικά το φολκλορικό show! Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ – ΣΑΦΙ – ΜΑΡΑΚΕΣ

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στην παραθαλάσσια πόλη Σάφι, το μαργαριτάρι του Ατλαντικού ωκεανού. Εδώ και πέντε αιώνες, το φρούριο στέκεται ως φρουρός στις ακτές του ωκεανού. Οι ψηλοί πύργοι του με τα τείχη προσφέρουν θαυμάσια θέα στη γύρω περιοχή. Είναι μια ευκαιρία να θαυμάσετε το παραλιακό δρόμο, την πολυσύχναστη και έντονη ζωή αυτής της επαρχιακής πόλης. Η συνοικία των αγγειοπλαστών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Οι τεχνίτες φτιάχνουν θαυμάσια έργα από τερακότα και πηλό που εκτίθενται στις βιτρίνες και τους πάγκους των καταστημάτων τους. Η Safi είναι μια από τις πρωτεύουσες της μαροκινής κεραμικής και στους δρόμους της, όμορφα μπιχλιμπίδια σχεδιάζονται για να γίνουν γοητευτικά σουβενίρ. Στην κορυφή της Κεχλά, θαυμάστε την παλιά Μεδίνα. Ο λαβύρινθος των σοκάκια της και η στενότητά τους έχουν κάτι το μυστηριώδες που σας προσκαλεί να κάνετε μια βόλτα. Επιστροφή στο Μαρακές. δείπνο, διαν/ση.

8η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Ελλάδα

Περιλαμβάνονται:

✓ Αεροπορικά εισιτήρια

✓ 1 αποσκευή & 1 χειραποσκευή

✓ Φόροι αεροδρομίων

✓ Μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το Πρόγραμμα

✓ Διαν/σεις σε ξενοδοχεία επιλογής: Μαρακές(1), Ουαρζαζατ (1), Μερζούγκα (1), Ουαρζαζατ (1), Μαρακές (3)

✓ Ημιδιατροφή

✓ Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται, με έμπειρους τοπικούς ξεναγούς – συνοδούς.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι δεν αναφέρεται στον πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές.
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και μουσεία
  • Φιλοδωρήματα.

Για επιπλέον πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μη διστάσετε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο : 6974434771 Μανώλης

Κρατήσεις έως 26/01/2023

 

Print Friendly, PDF & Email
Translate »