Breaking News
Home / Ειδήσεις / Κυκλαδική / Εκ νέου υποψήφιος για τη ΝΟΔΕ Κυκλάδων ο Χρήστος Καφτηράνης: «Η Νέα Δημοκρατία ανήκει σε όλους»!

Εκ νέου υποψήφιος για τη ΝΟΔΕ Κυκλάδων ο Χρήστος Καφτηράνης: «Η Νέα Δημοκρατία ανήκει σε όλους»!

Εκ νέου υποψήφιος για τη ΝΟΔΕ Κυκλάδων ο Χρήστος Καφτηράνης: «Η Νέα Δημοκρατία ανήκει σε όλους»!

.

(της Τέτας Βαρλάμη)

Κατόπιν μίας δεκαετούς παραμονής του στην προεδρία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, ο Χρήστος Καφτηράνης και μίας εξαετούς απουσίας από την συμμετοχή του σε κομματικά όργανα, επανέρχεται ως υποψήφιος για την προεδρία του νομαρχιακού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Κ.Γ.: Η θεώρηση σας για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση ακολουθεί πιστά τη ρητορική της ΝΔ.;

Χρήστος Καφτηράνης: «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κανενός. Η Νέα Δημοκρατία ανήκει σε όλους. Είναι η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη παράταξη της πατρίδας μας και αυτό το έχει αποδείξει διαχρονικά. Ο σημερινός πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει έναν ισχυρό αγώνα απέναντι από την πιο βλαπτική κυβέρνηση όλων των εποχών. Είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας μας. Αν υπήρχε όσκαρ ψεύδους, η σημερινή κυβέρνηση θα ήταν ασυναγώνιστη. Μία κυβέρνηση που επένδυσε στο ψέμα και στην οικονομική κρίση των πολιτών και της χώρας. Ανέβηκε στην εξουσία και οδηγεί τη χώρα μας σε νέες περιπέτειες. Η καθημερινότητα των πολιτών βρίσκεται στη χειρότερη θέση από ποτέ. Ήρθε η ώρα, αυτή η επικίνδυνη για την πατρίδα μας κυβέρνηση να αποχωρήσει, γι’ αυτό κανείς μας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος και ανενεργός. Είναι ευθύνη όλων μας να φύγει το γρηγορότερο και σε αυτό τον αγώνα δεν θα μπορούσα κι εγώ να μείνω αμέτοχος».

Κ.Γ.: Ποια αναγκαιότητα σας οδήγησε να ξαναθέσετε υποψηφιότητα σε ένα όργανο το οποίο ήδη έχετε υπηρετήσει επί μία δεκαετία και εκ των υστέρων άλλαξε χέρια;

Χρήστος Καφτηράνης: «Ένοιωσα ότι δεν πάει άλλο. Αυτή η απάθεια για όλα, η μη συμμετοχή, η ανοχή σε όλα όσα συμβαίνουν και το ότι δεν υπάρχει μία φωνή στη Ν.Δ., από πλευράς κομματικής οργάνωσης, ήταν το έναυσμα να σκεφτώ σοβαρά για την επόμενη μέρα. Σε μία σοβαρή συζήτηση με άλλα στελέχη, γιατί όπου πάω δεν θέλω να είμαι μόνος, αλλά να έχω συνεργάτες δίπλα μου, στους οποίους και δίνω μεγάλη βαρύτητα, αποφασίσαμε όλοι μαζί να ξαναμπούμε στην οργάνωση, να της δώσουμε μια νέα πνοή, την ζωή που λείπε, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει και αυτό φαίνεται. Επειδή έχει παρεξηγηθεί και η Τοπική Οργάνωση να διευκρινίσω ότι μία Τ.Ο. παρασύρεται και γίνεται ανενεργή από το πώς λειτουργεί η Νομαρχιακή Οργάνωση, ο μπροστάρης στον καθημερινό αγώνα που δίνει ο κάθε πολίτης».

Κ.Γ.: Μετά από μία δεκαετή παρουσία στην κεφαλή της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, έχουν διατηρηθεί οι παλαιές κομματικές σχέσεις με τα στελέχη στα νησιά, που θα πλαισιώσουν και την εκ νέου υποψηφιότητα;

Χρήστος Καφτηράνης: «Συστρατεύομαι με όλους τους πολίτες για να αναδείξουμε πόσο βλάπτει η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Δηλώνω «παρών», όπως έμαθα να κάνω πάντα, με θάρρος και πίστη, γι’ αυτό που αγωνίζομαι, γιατί το κάνω με αγάπη και πάντα για το γενικό καλό. Συστρατεύομαι και με μία ομάδα εκλεκτών συνεργατών, που μαζί θα φτιάξουμε αυτό που λείπει. Μία δυνατή, μία δυναμική ομάδα στις Κυκλάδες για τη Νέα Δημοκρατία. Μία ομάδα που θα αποτελείται από παλαιά και νέα στελέχη, που έχουμε το ίδιο όραμα και είμαστε όλοι δοκιμασμένοι. Το πάντρεμα αυτό παλαιών και νέων θα δώσει τη δυναμική που πρέπει για να φτιάξουμε την οργάνωση που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις παλαιότερες και οργανωτικά καλές εποχές. Μία ομάδα που θα αναδείξει τα προβλήματα της καθημερινότητας και θα κάνει γνωστό σε όλους τους συμπολίτες μας το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις προτάσεις της Ν.Δ. Θέτω υποψηφιότητα για τη ΝΟΔΕ Κυκλάδων, γνωρίζοντας τι έχω να αντιμετωπίσω. Εξάλλου είναι μία θέση που έχω υπηρετήσει για χρόνια, 2000-2010, όπου η Ν.Δ. είχε καταφέρει οργανωτικά να έχει σε όλα τα νησιά κομματικές οργανώσεις που ήταν παρούσες στον καθημερινό αγώνα των πολιτών».

Ποιες οι προοπτικές ενός κομματικού οργάνου, όταν οι αντιπαλότητες μεταξύ των μελών, η απραξία ενός μεγάλου διαστήματος, δείχνουν μία εικόνα διάλυσης του;

Χρήστος Καφτηράνης: ««Η ΝΟΔΕ θα ξαναποκτήσει την αίγλη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Θα είμαστε παρόντες σε ότι αφορά στα νησιά μας και μαζί με τους συμπολίτες μας θα δίνουμε τον αγώνα για την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Η ΝΟΔΕ θα αποκτήσει ξανά αυτό που έχασε: την επικοινωνίας με τους πολίτες, τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις, στον καθημερινό αγώνα των νησιωτών για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Η ΝΟΔΕ θα έχει τα γραφεία της ανοιχτά στην κοινωνία και στην καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας. Θα είναι μπροστάρης και θα δώσει τη δυναμική εκείνη που χρειάζονται οι τοπικές οργανώσεις να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες και μαζί να προχωρήσουμε για την επόμενη μέρα. Θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς, θα είμαστε πάντα παρόντες σε οποιαδήποτε εκδήλωση αφορά τα νησιά μας. Στόχος μας είναι η ενεργή συμμετοχή παντού και σε κάθε τι που έχει σχέση με τις Κυκλάδες και όχι μόνο. Μακριά από εμάς ο παλιός τύπος κομματικής οργάνωσης, ο διαχωρισμός των συμπολιτών μας. Όλοι μαζί για την επόμενη μέρα». 

Κ.Γ.: Μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία, τι αντίκτυπο θα έχει στους πολίτες;

Χρήστος Καφτηράνης: «Θέλουμε την κομματική οργάνωση αρωγό στον κάθε πολίτη, μία κομματική οργάνωση που θα έχει ως προτεραιότητα τον κάθε άνθρωπο. Πρέπει να κάνουμε ξανά τον πολίτη να νοιάζεται, όχι για το κόμμα, αλλά για την δική αυριανή καλύτερη μέρα. Αυτό δεν γίνεται πίσω από ένα γραφείο και με ένα τηλέφωνο, αλλά με άμεση και συνεχή επαφή με τους πολίτες».

Κ.Γ.: Θα υπάρξει έντονη αντιπαλότητα κατά την προσεχή αναμέτρηση;

Χρήστος Καφτηράνης: «Αντίπαλοι σε αυτό τον αγώνα δεν είναι κανένα πρόσωπο, κανένας συμπολίτης κανένα στέλεχος της Ν.Δ. Αντίπαλος είναι τα προβλήματα, είναι η σημερινή κυβέρνηση. Υπάρχει όμως διαφορά κουλτούρας, υπάρχει διαφορετική οργανωτική σχέση. Αντίπαλος είναι η απάθεια, η ανοχή, η σιωπή και η μη ενεργή συμμετοχή. Θα είμαστε παντού. Θα είμαι μπροστάρης σε μια εξόρμηση για να γνωρίσει και να εμπιστευτεί ο κόσμος το πρόγραμμα της Ν.Δ. Θα οργανώσουμε τα νησιά μας έτσι ώστε στις εκλογές, που θα είναι γρήγορες, οι Κυκλάδες θα ξαναδώσουν μεγάλα ποσοστά εμπιστοσύνης στη Ν.Δ., ανάλογα με αυτά του παρελθόντος».

Κ.Γ.: Ποια είναι η συνθηματολογία που κρίνετε ότι είναι ικανή να  προσελκύσει τα κομματικά στελέχη να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία;

Χρήστος Καφτηράνης: «Καλώ όλους τους πολίτες, φίλους και φίλες να συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές για να μας δώσουν δύναμη και όλοι μαζί να δώσουμε τη δύναμη που χρειάζεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. και να φωνάξουμε πως οι Κυκλάδες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ψηφίζουν Ν.Δ. Καλώ και παρακαλώ όλους τους συμμετέχοντες στις εσωκομματικές εκλογές να έχουν σοβαρή και υπεύθυνη στάση, ανάλογη με αυτήν της παράταξης και να αφήσουν τους πολίτες να επιλέξουν τον πιο ικανό, τούτη τη δύσκολη συγκυρία, να οργανώσει και να δώσει ξανά ζωή σε αυτό που όλοι θέλουμε να υπάρχει: την κομματική οργάνωση. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που υπέγραψαν την υποψηφιότητα μου και είναι πολλαπλάσιοι του απαιτούμενου αριθμού, σε αυτούς που είμαι βέβαιος ότι θα μας εμπιστευτούν για την επόμενη μέρα και φυσικά στους υποψήφιους συνεργάτες μου, οι οποίοι όταν θα ανακοινωθούν, θα κάνει μεγάλη εντύπωση η συμμετοχή τους και είναι και αυτό που με κάνει να είμαι αισιόδοξος για την εκλογή μας, αλλά κυρίως είμαι αισιόδοξος για το έργο της επόμενη ημέρας».

Πηγή: koinignomi.gr

.

 

Print Friendly, PDF & Email