Breaking News
Home / Ειδήσεις / Σίφνου / Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσου για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη Σίφνο – Πρόγραμμα Επισκέψεων

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσου για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη Σίφνο – Πρόγραμμα Επισκέψεων

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

.

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσου για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη Σίφνο – Πρόγραμμα Επισκέψεων

.

Προς τα
Μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σίφνο

Θέμα: Επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη Σίφνο

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, η κρουαζιέρα παρόλο που επλήγη, όπως όλοι οι κλάδοι, από την πανδημία θεωρείται ότι είναι ο πρώτος κλάδος του τουρισμού που θα επανέλθει με απόλυτη ασφάλεια στην νέα κανονικότητα, έχοντας επενδύσει τεράστια ποσά για την αποτελεσματική επανεκκίνηση με εφαρμογή αυστηρών λειτουργικών πρωτοκόλλων για τους επιβάτες, τα πληρώματα και τους προορισμούς κρουαζιέρας. Το σχέδιο αυτό των εταιρειών κρουαζιέρας λειτουργεί, σε αυτή τη φάση της επανεκκίνησης, ως ένα αυστηρό προστατευτικό πλαίσιο (που αναφέρεται με τον όρο bubble), βάσει του οποίου οι επισκέπτες κινούνται μόνο στα ενδεδειγμένα σημεία κάθε προορισμού, τα οποία έχουν εγκριθεί ως προς την τήρηση των πρωτοκόλλων. Εκτός όμως από τις νέες αυστηρές συνθήκες ασφάλειας, χρειάζεται να θυμόμαστε ότι αποδεδειγμένα οι περισσότεροι επιβάτες της κρουαζιέρας ξαναγυρίζουν στους τόπους που έχουν επισκεφτεί ως απλοί ταξιδιώτες. Ειδικά για τους επιβάτες πολυτελούς κρουαζιέρας είναι σημαντικό να επιστρέψουν στα νησιά καθώς είναι επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.

Γίνεται επομένως φανερό ότι η ασφάλεια είναι και θα συνεχίσει να είναι η βασική προτεραιότητα όλων των επισκεπτών των νησιών και πολύ περισσότερο των επισκεπτών της κρουαζιέρας και η ανάγκη να ενισχύσουμε το αίσθημα της ασφάλειας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Κεφαλαιώδους σημασίας στην προσπάθεια αυτή είναι η εφαρμογή και τήρηση από όλους των απαραίτητων γνωστών πρωτοκόλλων και η άμεση προετοιμασία των επιχειρήσεών μας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Με τον τρόπο αυτό μπορεί η Σίφνος να επωφεληθεί από την αγοραστική δύναμη των επιβατών της κρουαζιέρας αλλά και των επισκεπτών γενικά.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε ιδιαίτερα να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι τουλάχιστον για το πρώτο χρονικό διάστημα της τουριστικής περιόδου που είναι ενδεικτικό για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, εάν δεν διαφυλάξουμε τους κανόνες ασφάλειας συντονισμένα και όλοι μαζί, πρώτα εμείς οι επιχειρηματίες, οι Φορείς και ο Δήμος ως προς τους επισκέψιμους δημόσιους χώρους, τότε η κρουαζιέρα δεν θα αφήσει τίποτε στον τόπο πέρα από τις ήδη οργανωμένες εκδρομές.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης είναι απαραίτητη η τήρηση των πρωτοκόλλων που έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία, το ίδιο και για τις εμπορικές επιχειρήσεις, για τις οποίες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και οργάνωση, ειδικά για όσες εκθέτουν δείγματα και προϊόντα τους σε εξωτερικό χώρο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Δήμο και τη διαχείριση των δημόσιων επισκέψιμων χώρων, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας.

Ειδικά για το πρώτο διάστημα η ασφάλεια κάθε εκδρομής για τους επισκέπτες κρουαζιέρας πιστοποιείται από τους συνεργάτες των εταιρειών που τις κλείνουν. Για όλα τα παραπάνω, όσα από τα μέλη μας ασχολούνται συστηματικά με την κρουαζιέρα και χρειάζονται μεγαλύτερη και πιο εξειδικευμένη ενημέρωση, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Κυκλάδων στο τηλέφωνο 22810-82346 (εσωτ. 104, κα Μαρία Αντωνίου).

Στόχος όλων είναι να θωρακίσουμε το μοναδικό προϊόν που προσφέρουν τα νησιά μας και να διαφυλάξουμε όχι μόνο τη φήμη μας, αλλά και την υγεία των επισκεπτών, των εργαζομένων, των οικογενειών μας και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων θεωρεί ότι ένα μέρος της ανάπτυξης των νησιών μας την επόμενη ημέρα μπορεί να προέλθει από την ποιοτική και πολυτελή κρουαζιέρα και το mega yachting, με μικρού μεγέθους κρουαζιερόπλοια, με όλες τις σύγχρονες φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και με αριθμό επιβατών τέτοιο που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του προορισμού κρουαζιέρας.

Στο πλαίσιο αυτό είχαμε διοργανώσει τον Ιούνιο του 2019 το 1ο Επαγγελματικό Ταξίδι Εξοικείωσης για Νέους Προορισμούς Κρουαζιέρας στο Αιγαίο (Fam Trip), με συμμετέχοντες ανώτερα στελέχη 6 εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας (Azamara Cruises/RCG, Silversea Cruises/RCG, Scenic Ocean Cruises, Seabourn Cruises/Carnival Corp., Ponant Cruises, Ritz Carlton Yacht Collection με ειδική παρουσίαση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Miami). Με ένα σωστά μελετημένο, σχεδιασμένο και εκτελεσμένο πρόγραμμα επαγγελματικής περιήγησης και συναντήσεων σε κάθε νησί πετύχαμε αφενός την ανάδειξη του ποιοτικού τουριστικού τους προφίλ και αφετέρου την τοποθέτηση και επανατοποθέτηση τους στις επιλογές των εταιριών κρουαζιέρας ως ποιοτικοί προορισμοί, αλλά και την ένταξή τους στα επανασχεδιασμένα δρομολόγια για το 2021.

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως γνωρίζετε, το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους διατηρεί αδιάλειπτη επικοινωνία και συνεργασία με μεγάλες και σημαντικές εταιρείες, διεθνείς φορείς και οργανισμούς της τουριστικής βιομηχανίας. Έτσι, κατόρθωσε να δώσει λύσεις και απαντήσεις ουσίας για το μέλλον της διεθνούς κρουαζιέρας στις Κυκλάδες και φυσικά συνέβαλε στην καθιέρωσή τους από εδώ και στο εξής, προσφέροντας την τεχνογνωσία του με απώτερο στόχο την ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών μας και με σεβασμό προς το ευαίσθητο φυσικό και δομημένο περιβάλλον του Αιγαίου και τον πολιτισμό του.

Ως απόρροια όλων των παραπάνω ενεργειών, οι εταιρείες που συμμετείχαν στο Fam Trip είχαν εντάξει πριν το ξέσπασμα της πανδημίας τη Σίφνο στις προγραμματισμένες αφίξεις τους, πολλές από αυτές όμως ανεστάλησαν εξαιτίας της Covid-19. Παρά τις μέχρι σήμερα απανωτές ακυρώσεις, σας παραθέτουμε παρακάτω τις επιβεβαιωμένες έως τώρα προσεγγίσεις για το 2021.

Τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά είναι θετικά και ευελπιστούμε να συνεχιστεί η θετική πορεία διαχείρισης της πανδημίας και οι αφίξεις της κρουαζιέρας να αυξηθούν.

.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

.

Print Friendly, PDF & Email