Breaking News
Home / Εν Σίφνω / Δήμος Σίφνου / Η  ΔΗ.Κ.Ε.Σ. αποχαιρετά τον Στρατή Βασάλο

Η  ΔΗ.Κ.Ε.Σ. αποχαιρετά τον Στρατή Βασάλο

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

,

Η  ΔΗ.Κ.Ε.Σ. αποχαιρετά τον Στρατή Βασάλο

. 

Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτόν τον γλυκό άνθρωπο; Αξιοπρεπής, έντιμος, ανιδιοτελής, φιλότιμος, φιλάνθρωπος, καλόκαρδος, ευγενικός,  γενναιόδωρος, δραστήριος,  εργατικός, ανοιχτόμυαλος, υπεύθυνος,  φιλήσυχος και χαμογελαστός, που  είχε πάντα να πει όχι μία, αλλά πολλές καλές κουβέντες σε όλους και για όλους. Να τους ικανοποιήσει όλους και να μην στεναχωρήσει κανέναν!

Όταν ανέλαβε πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Σίφνου (νυν ΔΗ.Κ.Ε.Σ.) το 1998 επί δημαρχίας Γιάννη Γεροντή, ήταν ο πρώτος που πήγαινε το πρωί στο γραφείο του στο Δημοτικό Κατάστημα της Απολλώνιας και ο τελευταίος που έφευγε. Στην αρχή σκυμμένος πάνω από φακέλους  μελετώντας όλα τα θέματα της επιχείρησης και στη συνέχεια αεικίνητος και υπόδειγμα προέδρου αφού ήταν ο μοναδικός που έδινε και τη ζωή του για το καθήκον εντός αλλά και  εκτός από το γραφείο του αφού έτρεχε παντού για κάθε θέμα που αφορούσε την τότε Δ.Ε.Τ.Α.Σ. χωρίς να λογαριάζει κόπο και κόστος:

-Στο κάμπινγκ στον Πλατύ Γιαλό, όπου επιστατούσε ώστε να γίνουν όλες οι δουλειές αλλά και που συμμετείχε με εθελοντική προσωπική εργασία δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλους τους άλλους: να μπει η Πυρασφάλεια, να αντικατασταθούν τα WC, να δημιουργηθεί κυλικείο, να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις με σκιά, να ανακαινιστεί το παντοπωλείο του, να επανδρωθεί με κατάλληλο προσωπικό και γενικά ότι χρειαζόταν  για να παρθεί το σήμα από τον ΕΟΤ και για να λειτουργεί υποδειγματικά στη συνέχεια.

-Στα δημοτικά λεωφορεία και στη συνεργασία του με το προσωπικό

-Στο γραφείο πληροφοριών στις Καμάρες, που επί προεδρίας του μεταφέρθηκε στον χώρο που λειτουργεί ως σήμερα αλλά που τότε το παρέλαβε μετά από χρήση του επί χρόνια ως εστιατόριο. Κι εκεί με τη φόρμα εργασίας για να δουλεύει πρώτος και καλύτερος για να καθαριστεί ο  χώρος, να μετατραπεί σε γραφείο, να βαφτεί, να εξοπλιστεί, να διακοσμηθεί και αργότερα να παρακολουθεί διακριτικά τη λειτουργία του για να βοηθήσει όπου χρειαστεί.

-Στις τουριστικές εκθέσεις που συμμετείχε για το νησί κυρίως στην Αθήνα και τον Πειραιά. Ακούραστος από το να μαζέψει και να εμψυχώσει την ομάδα εργασίας από τη Σίφνο, μέχρι να κουβαλήσει, να κατασκευάσει, να μαστορέψει, να βάψει, κι όταν ετοιμαζόταν το περίπτερο να αλλάζει τη φόρμα με εργασίας με κοστούμι για να συνεχίσει να μιλάει χαμογελαστός με τους επισκέπτες.

-Στις εκδηλώσεις και δράσεις που διοργάνωνε στην επιχείρηση. Από την σήμανση με σπρέι και την διοργάνωση περιπατητικών διαδρομών στο νησί,  το πέταγμα του χαρταετού και τα κούλουμα στο κάμπινγκ του Πλατύ Γιαλού, τους εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών με πρώτο και καλύτερο εθελοντή πάντα εκείνον, τα συνέδρια και οι Πανελλήνιες συναντήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, τις ημερίδες για τους επαγγελματίες του τουρισμού στη Σίφνο, την διοργάνωση λαϊκού αγώνα ανώμαλου δρόμου, τις εκδηλώσεις για την κεραμική, τα παλιά παιχνίδια της Σίφνου και τόσα άλλα. 

-Χάρη σ’ αυτόν και την εμψύχωση του υπέβαλε για πρώτη φορά ο Δήμος Σίφνου αίτηση για βράβευση της παραλίας των Καμάρων με τη Γαλάζια Σημαία της ΕΕ. το 2002, και επί προεδρίας του ξεκίνησε και ο θεσμός πια σήμερα της επικοινωνίας των αρχαίων Ακροπόλεων και πύργων της Σίφνου κάθε Κυριακή της Πεντηκοστής,  και που κι εκεί υπήρξε κάθε χρόνο ένθερμος εθελοντής…

Πραγματικός Άνθρωπος με το Άλφα κεφαλαίο, αληθινό πρότυπο ανθρώπου, άξιο παράδειγμα  προς μίμηση!
.

Καλό ταξίδι καλέ μας Στρατή

Print Friendly, PDF & Email