Breaking News
Home / Εκλογικά / Ευρωεκλογές 2019 / Η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Τέτα Διαμαντοπούλου-Παπουτσοπούλου και η σχέση της με την Σίφνο

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Τέτα Διαμαντοπούλου-Παπουτσοπούλου και η σχέση της με την Σίφνο

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Τέτα Διαμαντοπούλου-Παπουτσοπούλου και η σχέση της με την Σίφνο

.

Ήταν την δεκαετία του εβδομήντα που πρωτοήρθα στη Σίφνο, σαν φοιτήτρια. Ρίζωσα από τότε στο νησί και μεγάλωσα μαζί σας!

Γνωρίζω πολύ καλά, την προσπάθεια και τον αγώνα τριών γενεών Σιφνιών να αναπτύξουν την Σίφνο, με μεγάλο σεβασμό, στο φυσικό περιβάλλον, στις παραδόσεις, στα έθιμα, κυρίως όμως να μεταφέρουν τις αρχές και τις αξίες στα παιδιά τους, στους νέους.

Ανταποκρίθηκα στο τιμητικό κάλεσμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να συμμετέχω στο Ευρωψηφοδέλτιο σαν υποψήφια Ευρωβουλευτής γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε νέα πνοή στην πολιτική ζωή της χώρας, στοχεύοντας σε μια Ελλάδα ισχυρή, ανθρώπινη, που δεν θα διώχνει τα παιδιά της, που δεν θα φτωχοποιήσει άλλο τους πολίτες με δυσβάσταχτους φόρους και μειώσεις των συντάξεων, που θα υπερασπίζεται τα Εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια μέσω των διεθνών Συμφωνιών και Συμβάσεων.

Η μακρόχρονη θητεία μου στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον ΟΗΕ, σαν εκπρόσωπος της χώρας στην πολιτική αντιμετώπισης των ναρκωτικών με οδήγησε στη γνώση και τη σκέψη, ότι η Ευρώπη χρειάζεται να προσανατολιστεί περισσότερο στον Ευρωπαίο πολίτη, σε μια πιο ανθρώπινη μορφή της πολιτικής. Πιστεύω ότι ρόλος του Ευρωβουλευτή είναι να είναι η φωνή των πολιτών στην Ευρώπη, ο κρίκος που θα συνδέει τα τοπικά προβλήματα με την Ευρώπη!

Είμαι σίγουρη ότι πολλά από τα προβλήματα της Σίφνου, μπορούν να επιλυθούν μέσω των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς την μεσολάβηση της κεντρικής εξουσίας απορροφώντας κονδύλια:

• Η Σίφνος χρειάζεται άμεσα ένα Κέντρο Υγείας με γιατρούς πολλών ειδικοτήτων
• Δεν λογίζεται να είναι από τους λίγους Δήμους της ΕΕ, με υπερπληθυσμό μαθητών (περίπου 500) και να μην έχει παιδίατρο.
• Χρειάζεται συγκοινωνίες, φθηνότερες και περισσότερες.
• Χρειάζεται και καλύτερη ρύθμιση των αστικών συγκοινωνιών
• Χρειάζεται αερομεταφορές για την διαμετακομιδή ασθενών
• Δεν υπάρχει πρόσβαση και διευκόλυνση ατόμων ειδικών αναγκών
• Χρειάζεται συνεχής εφαρμογή προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τον δήμο, Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων
• Επίσπευση του αποχετευτικού
• Επίσπευση και άμεση απορρόφηση κονδυλίων για τον σημαντικό ενεργειακό, πλούτο!
• Ανταποδοτικότητα παροχών υπηρεσιών τουρισμού με τις τιμές

.
Η Σίφνος χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη τη Σίφνο!
.

Τέτα Διαμαντοπούλου-Παπουτσοπούλου
Υποψήφια Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας
.

.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στην Πάτρα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησα το 1972. Εργάστηκα ως ελεύθερη επαγγελματίας και ως επιστημονική συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, απ’ όπου έλαβα το μεταπτυχιακό μου το 1986. Παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκα στο τμήμα βιοϋλικών του Πανεπιστημίου University of Southern California (USC) ΗΠΑ. Έλαβα το διδακτορικό μου στην Οδοντική Χειρουργική από το ΕΚΠΑ το 1991. Από το 1995 εργάστηκα ως οδοντίατρος στον νεοσύστατο τότε ΟΚΑΝΑ, όπου ανέλαβα την διεύθυνση της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Σωματικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε ενεργούς χρήστες. Από του 2013 έως το 2018 υπηρέτησα ως η πρώτη Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών της Ελλάδας και στο πλαίσιο των καθηκόντων μου διετέλεσα εκπρόσωπος της χώρας μας στην Οριζόντια Ομάδα Ναρκωτικών του Συμβουλίου της Ε.Ε (HDG). Υπήρξα επίσης αναπληρώτρια Γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας (2012 -2014).

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί το όραμα, οι αξίες και οι αρχές του φέρνουν νέα πνοή στην πολιτική ζωή της χώρας, στοχεύοντας σε μια Ελλάδα ισχυρή και ισότιμη στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια στηριζόμενη στην αξιοκρατία, την ηθική και τις μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής: οικονομία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, δικαιοσύνη.

.

.

 

Print Friendly, PDF & Email