Breaking News
Home / Ειδήσεις / Ελληνική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιό μου για τη διακυβέρνηση της χώρας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιό μου για τη διακυβέρνηση της χώρας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιό μου για τη διακυβέρνηση της χώρας

.

Σαφή μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό της χώρας, όσο και προς την πλευρά των Βρυξελλών και των πιστωτών. Ξεκάθαρη απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται να κυβερνήσει τη χώρα, από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ατζέντα καθημερινότητας, με αιχμή «το νόμο και την τάξη», στον απόηχο των αποκαλύψεων γύρω από την τρομοκρατία και το…τυφλό χτύπημα επί της Χαριλάου Τρικούπη εναντίον αστυνομικών.

Στην πρώτη του συνέντευξη για το 2017, με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρα από τη συνολική επίθεση που εξαπέλυσε στη συγκυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξετύλιξε το θετικό αφήγημα της οδού Πειραιώς για το αύριο της χώρας, δηλώνοντας, παράλληλα, έτοιμος να κυβερνήσει με ένα μείγμα κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών στελεχών, καθώς και ανθρώπων της αγοράς που θα αποτελούν μείγμα εμπειρίας και ανανέωσης.

«Η επόμενη κυβέρνησή μου θα συμπεριλαμβάνει και αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς.  Υπουργούς, δηλαδή, οι οποίοι θα έρθουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στελέχη δοκιμασμένα στην αγορά, στον επιστημονικό τομέα, τους οποίους θα πρέπει ξέρετε να τους πείσουμε να έρθουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια. Δεν έρχεται σήμερα εύκολα ένας άξιος άνθρωπος να προσφέρει στην πολιτική. Και δυστυχώς, μια από τις μεγάλες ζημιές που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας είναι ότι απαξίωσε και την έννοια της πολιτικής ανανέωσης. Σήμερα υπάρχει μια γενικότερη εντύπωση και μια γενικότερη καχυποψία και την καταλαβαίνω απόλυτα, ότι όλοι οι πολιτικοί το ίδιο είναι, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, οι πολιτικές επιβάλλονται από τους ξένους. Αυτό πρέπει να το σπάσουμε με κάποιο τρόπο και να δώσουμε ξανά μια ελπίδα.  Αλλά επειδή και η έννοια της ελπίδας είναι παρεξηγημένη, μια ελπίδα θα πρέπει να στηρίζεται στην αλήθεια και όχι στο ψέμα», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος του, δε, περιείχε συγκεκριμένες φράσεις-κλειδιά, προκειμένου να καταδείξει τον αέρα της ανανέωσης. «Δε θέλω παιδιά του κομματικού σωλήνα στα ψηφοδέλτιά μας».

«Για να μπει κάποιος στην πολιτική για να προσφέρει πρέπει να έχει κολλήσει ένσημα». «Άνθρωποι από την αγορά θα είναι ευπρόσδεκτοι και στη Νέα Δημοκρατία και γιατί όχι και στην επόμενη κυβέρνηση». Αυτές τις φράσεις χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης όσον αφορά στα των εσωτερικών της γαλάζιας παράταξης. Κατά τα λοιπά, οι αιχμές της παρέμβασής του σχετίστηκαν με τη φιλοσοφία της οδού Πειραιώς για την οικονομία και τις επενδύσεις, που περνά μέσα από μία επιθετική κίνηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

«Θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα το πιστεύουμε. Και η Ευρώπη θα δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Θα είμαστε πιο επιθετικοί στις μειώσεις φόρων. Είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα ότι αξίζει να επενδύσει στη χώρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία…Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια μεταρρύθμιση…Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει ρουσφετολογική πολιτική. Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε αλλά αν ένας συμβασιούχος μονιμοποιείται με τρόπο παράνομο δεν θα το δεχτούμε. Παράνομες μονιμοποιήσεις δεν θα δεχτούμε. Αυτά τα κάνει η κυβέρνηση για να δημιουργηθεί μια νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε πως είναι διατεθειμένος να μειώσει φόρους (ειδικά στις επιχειρήσεις) ακόμα και χωρίς την έγκριση των πιστωτών, αλλά πάντα ελεγχόμενα και όπου κρίνεται απολύτως απαραίτητο.

Ιδιαίτερα οξύς στάθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, εστιάζοντας στο θέμα της τρομοκρατίας. «Η απόλυτη αδυναμία της κυβέρνησης να επέμβει στα Εξάρχεια έχει ιδεολογική αφετηρία. Σήμερα, στα Εξάρχεια διακινείται βαρύς οπλισμός. Η Αστυνομία έχει τη βούληση αλλά δεν έχει την πολιτική εντολή… Οι αντιεξουσιαστές είναι οι τρομοκράτες της επόμενης γενιάς. Ο υπουργός έχει τεράστιες ευθύνες. Και τον κ. Τσίπρα προσωπικά βαραίνει η ευθύνη για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ… Με χαριστικές διατάξεις αποφυλακίζονται τρομοκράτες.

Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσω τον νόμο Παρασκευόπουλου», επεσήμανε.
Πηγή: www.dimokratiki.gr

.

Print Friendly, PDF & Email