Breaking News
Home / Ειδήσεις / Ελληνική / Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου: ”Η πολιτική που ακολουθείτε συμφέρει μόνο όσους ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν το νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών του νησιού”

Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου: ”Η πολιτική που ακολουθείτε συμφέρει μόνο όσους ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν το νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών του νησιού”

Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου: ”Η πολιτική που ακολουθείτε συμφέρει μόνο όσους ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν το νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών του νησιού”

.

Με επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από τον Δήμαρχο του νησιού μας να ενημερωθεί για την πρόοδο σχετικά με την λειτουργία του νέου καταφυγίου τουριστικών σκαφών που παρελήφθη το Σεπτέμβριο του 2016 από επιτροπή που καθόρισε ο Δήμος.
Αυτή την περίοδο το καταφύγιο δεν έχει ούτε Άδεια Λειτουργίας ούτε κανονισμό Λειτουργίας και ο Δήμος πληρώνει ένα συμβολικό ενοίκιο 3.500 Ευρώ περιμένοντας να ολοκληρωθεί το πλαίσιο λειτουργίας του καταφυγίου. Από ότι θυμάμαι το περασμένο καλοκαίρι το καταφύγιο χρησιμοποιήθηκε σαν Πάρκινγκ.
 
Αυτό όμως δημιουργεί και θέμα ασφαλείας …τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος η έλλειψη Άδειας Λειτουργίας και κανονισμού δεν επιτρέπει στον λιμενάρχη να εφαρμόσει τον νόμο ούτε σε θέματα ασφαλείας ούτε σε θέματα οικονομικής φύσεως έλεγχους για χρήση της συγκεκριμένης μαρίνας.
 
Η  Μαρίνα εντάσσεται στην Λιμενική Ζώνη του νησιού μας που περιλαμβάνει την Παλιά  Μαρίνα την καινούρια, αλλά και την προβλήτα του λιμανιού.
 
Πρόσφατα μπήκαν τα φώτα στην προβλήτα ένα έργο αξίας 60.000 ευρώ και αναμένεται να στρωθεί με τσιμέντο και η προβλήτα σε βάθος χρόνου.
 
Πρόσφατα η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε τα οικονομικά προβλήματα από την μαύρη τρύπα που υπάρχει εδώ και μια πενταετία από την κακοδιαχείριση της παλιάς Μαρίνας. Δείτε τον Σύνδεσμο: http://giannisserfanto.blogspot.gr/2017/05/blog-post_170.html
 .
Στην προσπάθειά της δε, να επισημάνει την κρισιμότητα του θέματος, η Λαϊκή Συσπείρωση υπενθυμίζει τις ενέργειες που έχουν προηγηθεί μετά από πίεση των μελών της, προκειμένου “να σταματήσει αυτή η οικονομική αιμορραγία” για το νησί. “Στις 19 /6/2016 το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για συγκρότηση επιτροπής από τους δύο συνδυασμούς για να διερευνηθεί το θέμα και να συνταχθεί σχετική έκθεση” αναφέρουν τα μέλη της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας μάλιστα πως, “έστω και καθυστερημένα” η επιτροπή ξεκίνησε το έργο της, “αλλά στη συνέχεια με διάφορες προφάσεις ατόνησε και σταμάτησε διότι σύμφωνα με την εκτίμησή μας και την μέχρι σήμερα πρακτική σας η παράταξή σας δεν θέλει να διερευνηθεί το θέμα και να σταματήσει αυτή η οικονομική αιμορραγία”. Μάλιστα, τονίζουν πως, η πρώην αντιδήμαρχος και μέλος της Δημοτικής Αρχής, κ. Προκοπίου αν και προσπάθησε στην κατεύθυνση που πρέπει, ωστόσο, “οι προσπάθειές της, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα”.
.
Κατά την γνώμη της Λαϊκής Συσπείρωσης  η πολιτική που ακολουθείτε συμφέρει μόνο όσους ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν το νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών του νησιού”. Δείτε τον Σύνδεσμο της ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ: http://www.koinignomi.gr/news/politiki/politiki-kyklades/2017/05/30/mayri-trypa-sta-esoda-apo-ti-limeniki-zoni.html
Συγκεκριμένα, η παράταξη της αντιπολίτευσης στη Σέριφο σε καταγγελτικό τόνο επισημαίνει πως, τα τελευταία πέντε έτη σταθερά ο Δήμος Σερίφου χάνει έσοδα από την δραστηριότητα που αναπτύσσεται στη λιμενική ζώνη της θέσης Λιβάδι και όχι μόνο, και ζητά να διευκρινιστεί τι θα γίνει με το καθεστώς λειτουργίας της καινούριας Μαρίνας  ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να εισαχθεί το σοβαρό θέμα σε δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με σκοπό να δοθούν απαντήσεις.
Σέριφος 26/4/2017
Προς Δήμαρχο Σερίφου Αντώνη Αντωνάκη 
Θέμα: Ενημέρωση για την πρόοδο σχετικά με την λειτουργία του νέου καταφυγίου τουριστικών σκαφών 
Κύριε Δήμαρχε 
Με την παρούσα επιστολή ζητάμε να μας ενημερώσετε εγγράφως τι ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να λειτουργήσει με ασφάλεια και για το συμφέρον του Δήμου, το νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Λιβάδι (Άδεια λειτουργίας -κανονισμός).
.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου 
Χρυσολωράς Θοδωρής 
Πηγή: giannisserfanto.blogspot.gr
.
.
.
.
Print Friendly, PDF & Email