Breaking News
Home / Ειδήσεις / Σίφνου / “Μαζί Φιλοξενούμε Πυροπαθή Παιδιά της Ραφήνας στη Σίφνο μας»! Γιατί Σιφνιός σημαίνει γενναιοδωρία και φιλοξενία…

“Μαζί Φιλοξενούμε Πυροπαθή Παιδιά της Ραφήνας στη Σίφνο μας»! Γιατί Σιφνιός σημαίνει γενναιοδωρία και φιλοξενία…

“Μαζί Φιλοξενούμε Πυροπαθή Παιδιά της Ραφήνας στη Σίφνο μας»! Γιατί Σιφνιός σημαίνει γενναιοδωρία και φιλοξενία…

.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
.

Συνεχίζοντας τις ενέργειες για την ανακούφιση των πυροπαθών της Ανατολικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα, των περιοχών της Ραφήνας, του Ματιού και του Νέου Βουτζά, ο Σύλλογος “ΜΑΖΙ για τη ΣΙΦΝΟ μας”, ανήμερα του μνημοσύνου για τις 40 ημέρες από την τραγωδία, προβαίνει σε μία σημαντική ανακοίνωση.

Έτσι, μετά την παράδοση στο Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βαγγέλη Μπουρνούς, του υλικού πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσαν οι Σιφνιοί συμπολίτες μας στις δράσεις του συλλόγου σε Αθήνα και Σίφνο, το Διοικητικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίαση του, έλαβε την απόφαση να φιλοξενήσει 5 παιδιά με τις οικογένειές τους στο νησί μας, ώστε να απαλύνει το πόνο τους από τις δραματικές καταστάσεις που βίωσαν κατά την διάρκεια των φονικών πυρκαγιών. Όπως μας σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Μπουρνούς, ο πλέον κατάλληλος χρόνος γι’ αυτή τη φιλοξενία είναι το ερχόμενο καλοκαίρι που τα παιδιά θα έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και θα έχουν επεξεργαστεί το πένθος τους.

 Άμεση και αξιοσημείωτη υπήρξε η ανταπόκριση στο κάλεσμα του συλλόγου δυο ιδρυτικών και δραστήριων μελών του, της κας Λίτσας Βρετάκου-Συρίγου, ιδιοκτήτριας των ενοικιαζόμενων δωματίων “Πράσινη Γωνιά” στον Πλατύ Γιαλό και της κας Αγγελικής Τσαπή, ιδιοκτήτριας του εστιατορίου “Αποκοφτό” στη Χρυσοπηγή.

Ερωτηθείσα σχετικά, η ιδιοκτήτρια της “Πράσινης Γωνιάς” κα Λίτσα Βρετάκου Συρίγου δήλωσε: “Από την στιγμή που ο Πρόεδρος του συλλόγου μας έκανε τη σχετική εισήγηση, ήταν αδιανόητο να μην ανταποκριθώ με όλη μου την καρδιά! Ο Σιφνιός είναι συνώνυμο της “Φιλοξενίας” και είμαι πολύ χαρούμενη, που μέσα από την ενέργεια του “ΜΑΖΙ για την ΣΙΦΝΟ μας” μπορώ να συνεισφέρω στο να απαλυνθεί ο πόνος των παιδιών της Ραφήνας, έχοντας μία ευχάριστη διαμονή στο νησί μας. Είμαι πεπεισμένη ότι κι άλλοι συνάδελφοι θα πράξουν αναλόγως προς αρωγή των παιδιών που επλήγησαν”.

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου “Αποκοφτό” κα Αγγελική Τσαπή δήλωσε: “Όπως λέει και ο Πρόεδρός μας, κ. Λιβιεράτος, Σιφνιός σημαίνει γενναιοδωρία! Πρώτος διδάξας ήταν ο Τσελεμεντές, που πρόσφερε απλόχερα τις γνώσεις του σε όλη την Ελλάδα, Είμαι πολύ περήφανη που θα μπορέσω να προσφέρω την ταπεινή μου γαστρονομική συνεισφορά στα παιδιά κατά την διάρκεια της διαμονής τους, με φόντο το σήμα κατατεθέν των Κυκλάδων. Τη Χρυσοπηγή μας! Ας έχει καλά η Παναγιά τα παιδιά και όλο τον κόσμο.”

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου “ΜΑΖΙ για την ΣΙΦΝΟ μας” κ. Αγαμέμνων Λιβιεράτος δήλωσε: “Δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσω τις κυρίες Βρετάκου-Συρίγου και Τσαπή. Δεν είχα καμία αμφιβολία για την ανταπόκριση και την αρωγή τους και γι’ αυτό άλλωστε τους είχα ζητήσει να αποτελέσουν μέλη του συλλόγου μας από τη σύσταση αυτού. Η επίσκεψη μου στη Ραφήνα για να παραδώσουμε το υλικό πρώτης ανάγκης που όλοι οι Σιφνιοί συγκεντρώσαμε και τα όσα είδα, με συγκλόνισαν. Η παράδοση μόνο το υλικού δεν μου αρκούσε. Έκρινα ότι πρέπει να βοηθήσουμε και στην ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών, ειδικά εκείνων που χρήζουν μεγαλύτερης ανάγκης. Εμείς οι αγνοί Σιφνιοί, ανέκαθεν αποδεικνύαμε τη γενναιοδωρία, τη φιλοξενία και την κοινωνική μας ευαισθητοποίηση. Και όσο περνάει από το χέρι μας, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.”

.
.

.

 

 

Print Friendly, PDF & Email