Breaking News
Home / Ειδήσεις / Κυκλαδική / Νίκος Βενάκης: Ένας δραστήριος Έπαρχος των Κυκλάδων

Νίκος Βενάκης: Ένας δραστήριος Έπαρχος των Κυκλάδων

Νίκος Βενάκης: Ένας δραστήριος Έπαρχος των Κυκλάδων

..

Τον βλέπαμε στη φωτογραφία να διασχίζει με σκάφος το Αιγαίο για να συντονίσει τη δράση και να επιλύσει προβλήματα στα νησιά του Αρχιπελάγους. Και την ίδια στιγμή τον είχαμε μπροστά μας. Ετοιμοπόλεμο, ακμαίο, γνώστη των θεμάτων στα πέντε νησιά όπου είναι Έπαρχος. Ξετυλίγει τους χάρτες μπροστά μας και καθώς τους ανοίγει ξεπροβάλλει το Ζεν του Αιγαίου, ο «κήπος» μιας θάλασσας αλλιώτικης. Μπορούν να τον περιγράψουν ποιητές αλλά και διανοητές που αναγνωρίζουν πως εδώ ,στον Αιγαιακό πολιτισμό , κρύβονται τα μυστικά μιας ζωής που έχουμε χάσει!!…

 Ο δραστήριος Έπαρχος των πέντε Κυκλαδονήσων, ο Νίκος Βενάκης ανοίγει τα χαρτιά του στο Goldentraveller. Έχει ενδιαφέρον αυτή η αναζήτηση στον πιο διάσημο τουριστικά τόπο της χώρας!!!

Οι Γάλλοι θα πρέπει να πληρώσουν στη χώρα μας ενοίκιο για τα χρόνια που κρατούν τον άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου στο Μουσείο τους , στο Λούβρο και έχουν τεράστια κέρδη!
Την καινοτόμο αυτή πρόταση παρουσίασε ο Έπαρχος Μήλου Νίκος Βενάκης μιλώντας στο www.goldentraveller.org λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η μεγάλη «απόβασή» μας στη πανέμορφη Σίφνο. Σχεδόν ολόκληρο το επιτελείο της διαδικτυακής εφημερίδας μας καταφθάνει στο νησί της Σίφνου και καταγράφει όλες τις γνωστές και άγνωστες πτυχές του πάλλευκου νησιού με τις περισσότερες εκκλησιές από όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα…

Στο νησί «των ποιητών, των γραμμάτων και των τεχνών». Στην πατρίδα του Τσελεμεντέ, ο οποίος ταύτισε το όνομά του με τους οδηγούς μαγειρικής, καταγόταν από το χωριό Εξάμπελα, νοτιότερα της Απολλωνίας και του Αρτεμώνα και της κεραμικής τέχνης. Το νησί που φημίζεται για την καθαριότητά του, την αρχιτεκτονική και τα μονοπάτια του. Στόχος μας, να προβάλουμε τα κρυφά μυστικά της που συμβάλουν στο να διατηρεί αναλλοίωτη την μοναδικότητα των ανθρώπων της, την γοητεία της φύσης της , το γαλάζιο της θάλασσάς της και την ξεχωριστή ιστορία της.

Ο Νίκος Βενάκης, πετυχημένος στο ρόλο του (τον αποδέχονται φίλοι και αντίπαλοι) μιλώντας στο goldentraveller είναι απλός, σίγουρος για τις θέσεις του και απαιτητικός προς αυτούς που σχεδιάζουν και λαμβάνουν αποφάσεις για το μέλλον μας.

«Νομίζω ότι έχω πετύχει στο ρόλο που μου ανατέθηκε και οφείλεται, κατά την άποψή μου, στο γεγονός ότι προέρχομαι από τον ιδιωτικό τομέα, είμαι επιχειρηματίας του τουρισμού και αγρότης. Αυτές οι δυο ιδιότητές μου με βοηθούν να είμαι σε συνεχή επαφή με τους πολίτες , με την κοινωνία, να γνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν από « πρώτο χέρι» και να δουλεύω για την επίλυσή τους»… μας είπε ο Έπαρχος αναφερόμενος στους λόγους που οι συμπολίτες του τον θεωρούν επιτυχημένο.

Όσον αφορά στους στόχους του για το επόμενο διάστημα αναφορικά με τα τέσσερα νησιά που εποπτεύει δεν μάσησε τα λόγια του ούτε έκανε «εκπτώσεις» στους στόχους του.

«Προσπαθώ, μαζί με τους συνεργάτες μου, να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Τις υποδομές μας όπως, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια. Αγωνιούμε και τρέχουμε καθημερινά για να βελτιώσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στα νησιά μας».

Εδώ, σταματάει για δευτερόλεπτα, παίρνει μια βαθιά ανάσα και συνεχίζει: « Στον Τομέα της Υγείας χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά. Δεν είναι και τόσο καλά τα πράγματα».

Ο Νίκος Βενάκης υποστηρίζει ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν ταυτοχρόνως ο τουρισμός αλλά και ο πρωτογενής Τομέας στα νησιά της περιοχής ευθύνης του..

«Αναπτύσσοντας τουρισμό και πρωτογενή Τομέα παράλληλα θα μπορούμε να προσφέρουμε σ στους επισκέπτες μας τα δικά μας ποιοτικά προϊόντα τα οποία είναι πολύ καλύτερα των εισαγόμενων».

Κατά τον ίδιο θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσει το σφαγείο της Σερίφου που είναι ήδη έτοιμο ενώ θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένα νέο σφαγείο στη Μήλο τα οποία θα λειτουργούν παράλληλα με αυτό της Σίφνου που ήδη βρίσκεται σε λειτουργία.

Η ερώτησή μας ένα του αρέσει που η «περιοχή τους ονομάζεται κήπος του Αιγαίου» ο Νίκος Βενάκης, με μια μοναδική ειλικρίνεια μας απάντησε : «Το καλοκαίρι, ναι έτσι είναι! Τον χειμώνα είμαστε, δυστυχώς, ξεχασμένοι… Είμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας. Και αυτό θα το αλλάξουμε».
(των Πέτρου Κασιμάτη και Νίκου Μπαρδούνια)

Πηγή: goldentraveller.org

 

.

 

 

Print Friendly, PDF & Email