Breaking News
Home / Επικαιρότητα / Ελληνική / Ξεδιάντροπα ψέματα στους συνταξιούχους!

Ξεδιάντροπα ψέματα στους συνταξιούχους!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ξεδιάντροπα ψέματα στους συνταξιούχους!

.

Αλήθεια, δεν ξέρει κανείς τι είναι χειρότερο. Τα νέα βαριά μέτρα που συμφώνησε ο Τσακαλώτος με τους δανειστές στο Χίλτον ή τα ψέματα που λένε τα κυβερνητικά στελέχη για να δικαιολογήσουν τις υπογραφές τους;

Η προπαγάνδα του Μαξίμου δεν έχει πλέον κανέναν ενδοιασμό στο να εξαπατήσει τους πάντες. Ακόμη και τους συνταξιούχους, που ξέρουν από πρώτο χέρι τι τους περιμένει και δεν πιστεύουν τα ψέματα του κάθε Τζανακόπουλου. Ας τα απαριθμήσουμε λοιπόν:

  • Ψέμα πρώτο της κυβέρνησης: «Η συμφωνία είναι δημοσιονομικά ουδέτερη». Πρόκειται για μία τερατολογία, που δεν βασίζεται σε κανένα σημείο της συμφωνίας. Τα μόνα σίγουρα μέτρα είναι ότι από την 1η.1.2019 όλοι οι συνταξιούχοι θα χάσουν από 2 έως 4 συντάξεις ετησίως λόγω περικοπής 18% όχι στις προσωπικές τους διαφορές αλλά στις τελικές αποδοχές. Οι μειώσεις θα ξεκινήσουν από το πρώτο ευρώ, θα ισχύσουν και στις επικουρικές και αφορούν και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αλήθεια, ο κ. Κατρούγκαλος που υποσχόταν αυξήσεις από το 2019 με τη ρήτρα ανάπτυξης της οικονομίας δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί και κυρίως να παραιτηθεί; Βέβαιο μέτρο και η μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020 ή και από το 2019 εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι. Το νέο αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ θα αυξήσει τους φόρους κατά 650 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους και το χτύπημα θα είναι διπλό για τους συνταξιούχους, που θα έχουν υποστεί και μείωση των αποδοχών.
  • Ψέμα δεύτερο: «Τα αντίμετρα θα εξουδετερώσουν τα επώδυνα μέτρα». Ούτε αυτό στέκει. Τα αντίμετρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στην καλύτερη περίπτωση από το 2019 και αφορούν προνοιακού τύπου ενισχύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα, που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις εν ψυχρώ περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Επιπλέον, πριν από το 2019 υπάρχει το 2018 όπου η κυβέρνηση συμφώνησε να περικόψει κατά 580 εκατομμύρια ευρώ επιδόματα ανεργίας, τέκνων και θέρμανσης! Δηλαδή το 2018 θα πετσοκόψει κοινωνικά επιδόματα και για το 2019 θα υποσχεθεί δωρεάν σχολικά γεύματα και παιδικούς σταθμούς.
  • Ψέμα τρίτο: «Θα μειωθούν άλλοι φόροι». Στα αντίμετρα περιλαμβάνεται για το 2020 η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 180 εκατομμύρια ευρώ επί συνολικού φόροι 3,2 δισεκατομμυρίων. Δηλαδή ούτε 6%, που θα καλύψει τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ για τους οικονομικά ασθενείς, τις οποίες είχε κόψει η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Επίσης ορίζεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης θα είναι μηδενική για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ (από 12.000 ευρώ που είναι σήμερα). Η ελάφρυνση είναι ελάχιστη για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ και δεν μπορεί να καλύψει τη μεγάλη επιβάρυνση από την περικοπή του αφορολόγητου ορίου.

Συμπέρασμα: Τα «παιδιά του Μαξίμου» θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα γιατί δεν σέβονται καν την ηλικία και τη νοημοσύνη των συνταξιούχων.

ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ

Ωραία το είπε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης: «Ψάχνουν χρήσιμους ηλίθιους για τα αντίμετρα στην κυβέρνηση» και κάπως έτσι είναι η πραγματικότητα. Το τέταρτο Μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της κυβέρνησης Τσίπρα να οικοδομήσει συνθήκες ανάπτυξης στην οικονομία από τότε που ανέλαβε την εξουσία μέχρι και σήμερα. Τα αντίμετρα είναι αστεία μπροστά στα μέτρα που έρχονται για το σύνολο των πολιτών. Όποιοι βουλευτές σκέπτονται να ψηφίσουν τα αντίμετρα σωστό είναι να ψηφίσουν και τα μέτρα γιατί αυτά τα δύο είναι «πακέτο» στη συμφωνία. Και ας διαλέξουν τον τίτλο μεταξύ «εξυπνάκια» και «κορόιδου».

ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΛΙΑΡΓΚΟΒΑΣ

Ενόχλησε πολλούς στην κυβέρνηση αλλά και στο προεδρείο της Βουλής η έκθεση του ανεξάρτητου Γραφείου Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για την πορεία της οικονομίας επειδή ο επικεφαλής οικονομολόγος Π. Λιαργκόβας επισήμανε τα υφεσιακά μέτρα της συμφωνίας και τους κινδύνους από τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Μνημονίου. Αντί να λάβουν υπόψη τις επισημάνσεις και να αξιοποιήσουν το θάρρος της γνώμης των οικονομολόγων του Γραφείου, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θέλουν πανηγυρισμούς για τα μέτρα που υπέγραψαν στο Χίλτον. Καλή η ανεξαρτησία, καλύτερη όμως η καρέκλα της εξουσίας.
(του Πάνου Αμυρά – διευθυντή “Ελεύθερου Τύπου”)

Πηγή: www.eleftherostypos.gr  (Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου)

.

.

Print Friendly, PDF & Email