Breaking News
Home / Ειδήσεις / Ελληνική / Οριστικοποιήθηκε το Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Συγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή που αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη (4/2 στις 2μμ)

Οριστικοποιήθηκε το Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Συγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή που αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη (4/2 στις 2μμ)

Οριστικοποιήθηκε το Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Συγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή που αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη

.

Συγκροτήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η Συντονιστική Επιτροπή για την διεξαγωγή του δεύτερου συλλαλητηρίου, για το θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και της μη παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 14:00.

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση που είχαν απόψε οι οργανωτές του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι παμμακεδονικών οργανώσεων στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Τις επόμενες ώρες οι διοργανωτές θα αποστείλουν σχετικό αίτημα στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ενώ σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες για τους ομιλητές του συλλαλητηρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή τα μέλη της οποίας θα φέρουν αποκλειστικά την απόλυτη ευθύνη για την διεξαγωγή του δεύτερου Πανελλαδικού συλλαλητηρίου για την Μακεδονία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Η Επιτροπή όρισε υπεύθυνους επικοινωνίας τους Νίνα Γκατσούδη από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, τον Μιχάλη Πατσίκα εκπρόσωπος του Θερμαϊκού και συμμετείχε στην διεξαγωγή του πρώτου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, τον Γιώργο Τάτσιο πρόεδρος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας σε όλη την χώρα και ως δημοσιογράφο και διοργανώτρια την Γεωργία Μπιτάκου.

Επιπρόσθετα μοιράστηκαν αρμοδιότητες στους φορείς ώστε να εξασφαλιστεί οργανωτικά, με απόλυτη επιτυχία η διεξαγωγή του συλλαλητηρίου που ήδη είναι στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας και από το οποίο εξαρτάτε η εξέλιξη του μείζονος εθνικού ζητήματος. Παρακαλούμε θερμά τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμπορευτούν αυτή την φορά με τον αγώνα του Ελληνικού Λαού με απόλυτη ευθύνη συνέπεια και την δέουσα προσοχή.

Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να συνεχίσει εμψυχωμένος τον αγώνα του . Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας απειλείτε από την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ΜΟΝΟ η μαζική συμμετοχή του Λαού στο συλλαλητήριο μπορεί να το αποτρέψει»

Στις δηλώσεις της η δημοσιογράφος και υπεύθυνη επικοινωνίας του συλλαλητηρίου Γεωργία Μπιτάκου υπογράμμισε πως «Κανείς άλλος δεν αποφασίζει για το συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην Αθήνα, πέραν της Συντονιστικής Επιτροπής».

Ίσως και σήμερα οι διοργανωτές αναμένεται να αποστείλουν σχετικό αίτημα στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα συμβεί. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες για τους ομιλητές του συλλαλητηρίου.

Το συλλαλητήριο θα συνδιοργανώσουν από κοινού:

 • Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου.
 • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
 • Το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο.
 • Η Ομοσπονδία Συλλόγων Μείζονος Νέας Υόρκης.
 • Οι Αθηναϊκοί Σύλλογοι Μακεδόνων.
 • Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης.
 • Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.
 • Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού.
 • Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας.
 • Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών αστυνομίας.
 • Η Ένωση Χριστιανικών Οργανώσεων Αθηνών.

.

Απομακρύνθηκε ο Δημ. Μιχάκης από την διοργάνωση

Σύμφωνα με το thestival υπήρξε ένταση στη συνεδρίαση καθώς φορείς, σωματεία και ενώσεις ξεκαθάρισαν στον Δημήτρη Μιχάκη ότι δεν έχει καμία θέση στο Συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία και ότι η διοργάνωση ανήκει πλέον στις Παμμακεδονικές Ενώσεις και σε άλλους φορείς που ορίστηκαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Οι πιέσεις από όλες τις πλευρές (Σύνδεσμοι Αποστράτων, Χριστιανικά Σωματεία, Μακεδονικοί Σύλλογοι) για την απομάκρυνση του Δημήτρη Μιχάκη ήταν αφόρητες. Έτσι τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα των Παμμακεδονικών Ενώσεων που στήριζαν τον Μιχάκη αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω προκειμένου να σωθεί η τιμή του Συλλαλητηρίου.Από την ίδια σύσκεψη προέκυψαν τα πρόσωπα που θα εκπροσωπούν τη Συντονιστική Επιτροπή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο Μιχάλης Πατσίκας, συνδιοργανωτής του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και ο Στέργιος Καλόγηρος, ιδιοκτήτης του Βεργίνα TV.

.

Εκπρόσωπος συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό: Προσκαλώ τον Αρχιεπίσκοπο να έρθει να το ευλογήσει

Πρόσκληση στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία και να το ευλογήσει, απηύθυνε ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του, Στέργιος Καλόγηρος, μέσω τηλεοπτικών του δηλώσεων.

«Ο αρχιεπίσκοπος, τον οποίον σέβομαι αγαπώ, έκανε μία δήλωση την προηγούμενη εβδομάδα και είδατε ότι οι πιστοί δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτήν. Θέλω να πιστεύω ότι ο Άγιος της Ελληνικής Εκκλησίας δεν θα κρατήσει την ίδια στάση στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου… Θέλω να απευθύνω μία έκκληση εκ μέρους του Συντονιστικού: να έρθουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία μας όλοι οι Έλληνες πολίτες» σημείωσε ο κ. Καλόγηρος.

Για τον κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, είπε μέσω του ΣΚΑΪ: «Περιμένουμε να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν στη Θεσσαλονίκη». Για να απαντήσει στη συνέχεια ότι δεν περίμενε να είναι τόσο μεγάλη ανταπόκριση σε αυτό της Θεσσαλονίκης. «Προσωπικά, περίμενα ότι θα έχουμε 100 με 150 χιλιάδες το μάξιμουμ. Έβλεπα ότι είχαμε μια κινητοποίηση, όταν όμως ήρθε η ημέρα του συλλαλητηρίου, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσος κόσμος βρισκόταν εκεί. Ανεβαίνοντας στην εξέδρα επάνω, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα».

Μάλιστα, στη συνέχεια ανέφερε όσον αφορά το Σκοπιανό ζήτημα: «Δείχνει ότι ο κόσμος για τα εθνικά θέματα κατεβαίνει στους δρόμους. Μπορεί να μην κατέβηκαν για τα μνημόνια, γιατί εάν ο κόσμος ήταν τόσος όσο στη Θεσσαλονίκη, να είσαστε σίγουροι ότι αυτό το πράγμα που έχουμε σήμερα, δεν θα υπήρχε…».

Τέλος, εκτίμησε ότι το συλλαλητήριο της Αθήνας «ο κόσμος θα είναι πολύς περισσότερος, γύρω στο ένα εκατομμύριο. Έχουν πει ότι θα είναι κοντά μας η ΚΕΔΕ με όλους τους δήμους της χώρας. Θα είναι κοντά μας και πάλι τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία και πολλές Ενώσεις Αποστράτων».

Τέλος, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πολιτική κίνηση πίσω από τα συλλαλητήρια. Τόνισε ότι σε αυτό της Αθήνας αποφασίστηκε να είναι υπό την αιγίδα των «Παμμακεδονικών Ενώσεων όλης της υφηλίου». Ενώ για τους ομιλητές ανέφερε ότι είναι ευαίσθητο θέμα, καθώς «δεν θέλουμε να έχουμε εμπλοκή με άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό φορέα. Θα περιμένουμε να αναγνωστεί κάποιος χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη».

Πηγές: iefimerida.gr, newsbeast.gr, 

.

.

 

 

Print Friendly, PDF & Email