Breaking News
Home / Εν Σίφνω / Εκκλησιαστικά / Ο Διήμερος Εορτασμός της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολιούχου Σίφνου στις 5 & 6 Ιουνίου 2019 [photos – video]

Ο Διήμερος Εορτασμός της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολιούχου Σίφνου στις 5 & 6 Ιουνίου 2019 [photos – video]

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

.

Ο Διήμερος Εορτασμός της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολιούχου Σίφνου (5 & 6 Ιουνίου 2019)

.

Παρουσία μεγάλου πλήρους πιστών και με μεγαλοπρέπεια, τίμησε και φέτος η Σίφνος την Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και την Πολιούχο της, Παναγία Χρυσοπηγή.

Η εκκίνηση της εικόνας της Χρυσοπηγής έγινε την Τετάρτη 5 Ιουνίου από την οικία της κας Φωτεινής Καραμπέτσου στην Απολλωνία η οποία και την πανηγύριζε, έφθασε στις Καμάρες στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καμαρών όπου πραγματοποιήθηκε Παράκληση στην Παναγία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμάνι απ’ όπου κατά το έθιμο επιβιβάστηκε συνοδεία του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β’ στο Speed Runner και μετεφέρθη στον Ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής, όπου και Την ανέμεναν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, καθώς και πλήθος πιστών από τη Σίφνο και άλλα νησιά. Στη συνέχεια ακολούθησε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του οποίου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας, αφού αναφέρθηκε στις υποσχέσεις του Κυρίου προς τους μαθητές Του και δι’ αυτών προς την Εκκλησία, καθ’ όλη τη διάρκεια της επίγειας παρουσίας Του, περιέγραψε το τελετουργικό της εορτής της Χρυσοπηγής, ενώ απηύθυνε ευχές προς τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο, καθώς ο φετινός εορτασμός της Χρυσοπηγής στη Σίφνο συνέπεσε με τον εορτασμό του Αγίου Δωροθέου Επισκόπου Τύρου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Ιωάννης Βρούτσης και Νίκος Συρμαλένιος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος κ. Σταμάτιος Ράπτης, οι Δήμαρχοι Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης, Σερίφου κ. Αντώνιος Αντωνάκης και Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο Έπαρχος Π.Ε. Μήλου κ. Νίκολαος Βενάκης, η νεοεκλεγείσα Έπαρχος κα Ελισάβετ Χωριανοπούλου, ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, οι πολιτευτές Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γεώργιος Βακόνδιος και κα Κατερίνα Μονογυιού, ο Αντιδήμαρχος Σαντορίνης και πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Μάρκος Καφούρος, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος κ. Γκύζης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου κ. Μηνάς Μακρίδης, ο Λιμενάρχης Μήλου κ. Βασίλειος Βαρδαξής, ο Λιμενάρχης Σίφνου κ. Παναγιώτης Ζαχαράκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντώνιος Ζαμπέλης, και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, προσεφέρθη σε όλους παραδοσιακό δείπνο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους Ιεράρχες και τον πιστό λαό για την παρουσία τους και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Λαμπρινό και τον Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Γιανναράκη για την κοπιαστική προετοιμασία και την άψογη διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως.

Την Πέμπτης 6 Ιουνίου ετελέσθη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σίφνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσογαίας κ. Νικολάου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Σύρου κ. Δωρόθεου Β’, με την παρουσία μαθητών όλων των σχολείων του νησιού με τις σημαίες τους και μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου με παραδοσιακές στολές.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, ο απερχόμενος Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και του προσέφερε εκ μέρους του Δήμου Σίφνου, Αρχιερατικό Εγκόλπιο με την Θεοτόκο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου. Τις εκδηλώσεις συνόδευε η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.

Η Χάρη Της βοήθεια όλων και του χρόνου με υγεία!

“Σιφναϊκό Φως”

.
.

Φωτογραφίες: Γιάννης Ποδότας & romfea.gr

.

.

.

Video: Γιάννης Ποδότας

.

.

 

Print Friendly, PDF & Email