Breaking News
Home / Αρθρογραφία / Απόψεις / Ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι όλο αγκάθια…

Ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι όλο αγκάθια…

Ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι όλο αγκάθια…

.

(του Σάκη Μουμτζή)
Προχθές, ο Π. Καμμένος, σε πρωινή εκπομπή, δήλωσε πως «δεν είμαστε αφελείς να πάμε σε εκλογές με μειωμένες τις συντάξεις».

Κάποιοι τον αποκάλεσαν αφελή, κάποιοι άλλοι προκλητικό. Ο Π. Καμμένος δεν ήταν ούτε αφελής, ούτε προκλητικός.

Ήταν ειλικρινής.

Αφελείς είναι όλοι αυτοί που πιστεύουν πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα διενεργήσει εκλογές μέσα στο εφιαλτικό, γι΄αυτήν, τοπίο της περικοπής των συντάξεων, της μείωσης του αφορολογήτου και όλων των λοιπών, πολιτικά, κοστοβόρων μέτρων που η ίδια έχει ψηφίσει.

Αφελείς είναι όσοι πιστεύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας θα οδηγηθούν σαν πρόβατα σε εκλογική σφαγή.

Αν δεν προσφύγουν στις κάλπες το φθινόπωρο του 2018, τότε θα είναι ειλημμένη η απόφαση τους για παράκαμψη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, των συμφωνηθέντων με τους δανειστές.

Ούτως ή άλλως, το «μαξιλαράκι» των 20 δισεκατομμυρίων, θα τους λύσει όλα τα προβλήματα μέχρι τις εκλογές.

Και πλούσιες παροχές θα κάνουν και θα επικαλεστούν την υπερ-απόδοση της οικονομίας μας για να μην υλοποιήσουν ή να μεταθέσουν για τους επόμενους όλα τα επώδυνα μέτρα.

Μάλιστα, η άνευ όρων έξοδος από τα μνημόνια, επικοινωνιακά, δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα, αν συνοδευόταν, στην συνέχεια, από τις περικοπές των συντάξεων, κλπ.

«Μα, όλα αυτά τα μέτρα φέρουν την υπογραφή τους» θα αντιτείνει ο αναγνώστης.

Φίλε αναγνώστη, μπροστά στην απώλεια της εξουσίας η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα. Άλλωστε, πότε τίμησαν τα συμβόλαια τους;

Αποκλειστικός γνώμονας των πράξεων τους ήταν, είναι και θα είναι, η νομή της εξουσίας. Τους μάθαμε! Ελπίζω και εκεί στην Πειραιώς να τους έμαθαν. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούν και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Θα είναι ενταγμένες στην προεκλογική τακτική του.

Το διεμήνυσε ευθαρσώς προχθές ο πρωθυπουργός στην σχετική απαντητική επιστολή που έστειλε στην κυρία Φ.Γεννηματά. Μίλησε για «προοδευτική τομή» και για «προοδευτική συνταγματική αναθεώρηση».

Τι θα γίνει; Θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα σύνολο προτάσεων που θα δίνουν το αριστερό στίγμα του. Έτσι, θα κληθεί το ΚΙΝ.ΑΛ. να δηλώνει αν συμφωνεί με αυτές τις «προωθημένες» θέσεις, που λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς θεωρούνται «προοδευτικές».

Αν συμφωνήσει, η αναθεώρηση θα έχει αποκλειστικά το άρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι αυτό σημαίνει για την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.

Αν το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν συμφωνήσει σε αυτήν την δέσμη των προτάσεων, τότε θα βρεθεί σε μια κατάσταση μόνιμης άμυνας απέναντι στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατάσταση lose-lose για την Κεντροαριστερά.

Γι΄αυτό και ήταν σοβαρό λάθος η κίνηση της κυρίας Φ.Γεννηματά να ζητήσει την εκκίνηση των διαδικασιών της συνταγματικής αναθεώρησης ΤΩΡΑ.

Με τον υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων στην Βουλή η αναθεώρηση του Συντάγματος θα έχει άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα γίνει τίποτα, αν αυτός δεν το εγκρίνει.

Συνοψίζοντας: θα βαδίσουμε προς τις εκλογές μέσα σε ένα κλίμα παροχών, σκευωριών και επιθέσεων φιλίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά.

Ο στόχος διπλός. Μια ευπρόσωπη ήττα και, το κυριότερο, η ακύρωση της προοπτικής μιας μετεκλογικής συνεργασίας της Κεντροδεξιάς με την Κεντροαριστερά.

Και η πατρίδα μας; Η οικονομία μας;

Μα, ό,τι δεν ελέγχει η Αριστερά, το καταστρέφει. Αυτό είναι γνωστό.

Πηγή: liberal.gr 

.

 

Print Friendly, PDF & Email