Breaking News
Home / Εκλογικά / Εθνικές Εκλογές 2019 / Ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος ζητά τη στήριξή σας

Ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος ζητά τη στήριξή σας

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

.

Ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος ζητά τη στήριξή σας

.

Φίλες και φίλοι,

Στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου, αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος βουλευτής του νομού Κυκλάδων, αποδεχόμενος αφενός την τιμητική πρόταση των συμπολιτών μου στη Σαντορίνη, αφετέρου την εμπιστοσύνη του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη προς το πρόσωπό μου.

Μετά από μια μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Θήρας, αλλά και ως ενεργό μέλος του αγροτικού Συνεταιριστικού κινήματος, δηλώνω ότι με όλες μου τις δυνάμεις, με συνέπεια, ευθύνη και ήθος θα στηρίξω την προσπάθεια της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας για την αναγέννηση της Πατρίδας μας.

Καλώ όλες τις Κυκλαδίτισσες, όλους τους Κυκλαδίτες, ενωμένοι να συστρατευτούμε ώστε  να βγάλουμε τη χώρα μας από τη δίνη της κρίσης και να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, να τονώσουμε τη Δημοκρατία μας, να βελτιώσουμε την υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, να  ενδυναμώσουμε τη μεσαία τάξη της χώρας μας,  να αντιμετωπίσουμε την απειλή του δημογραφικού προβλήματος και να νοικοκυρέψουμε τα νησιά μας.

Φίλες και φίλοι στις 7 Ιουλίου ζητώ τη βοήθεια και τη στήριξή σας, όλοι μαζί να φέρουμε την πολιτική αλλαγή στα νησιά μας.

.

Μάρκος Καφούρος

Υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

.
.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μάρκος Καφούρος γεννήθηκε στη Σαντορίνη το 1964.

Είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον τομέα των  Στρατηγικών Διαχείρισης Κρίσεων και Φυσικών Καταστροφών.

Από το 2007 έως σήμερα είναι  Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων – Santo Wines και από το 2010 είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας και Αντιδήμαρχος – Αναπληρωτής Δημάρχου.

Αποτελεί ενεργό μέλος του Αγροτικού – Συνεταιριστικού  χώρου της χώρας μας, αφού επί σειρά ετών συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), ώς Αντιπρόεδρος σήμερα και μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου  της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Έχει εργαστεί ως Γεωπόνος επί σειρά ετών στην  Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και στη συνέχεια στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας του Επαρχείου Θήρας.

  • Η Γεωπονική επιστήμη σε συνδυασμό με τη μεγάλη του αγάπη για τα νησιά των Κυκλάδων και τα μοναδικά προϊόντα που παράγουν, ώθησαν το Μάρκο να αγωνιστεί με ζήλο για την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.
  • Συμμετείχε ενεργά ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων για τη «Μικρόκαρπη Τομάτα», το «Αμπέλι», το «Φυτογενετικό Πλούτο των Κυκλάδων» που οργανώθηκαν στη Σαντορίνη και προσέγγισαν επιστημονικά τα ζητήματα της τοπικής αγροτικής παραγωγής, δίνοντας  ευρεία δημοσιότητα στα Θηραϊκά  προϊόντα.
  • Συμμετείχε επίσης  στις  επιστημονικές ομάδες  που συνέταξαν  τους φακέλους και  ανέδειξαν  τη φάβα και τη μικρόκαρπη τομάτας της Σαντορίνης ως προϊόντα ΠΟΠ.
  • Καθοριστική είναι η συμμετοχή του στα αγροτικά ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με το Γεωπονικό πανεπιστήμιο της Αθήνας και το ΕΘΙΑΓΕ για τη μελέτη και την ανάδειξη των Θηραϊκών αγροτικών προϊόντων.

Τέλος, αρθρογραφεί τακτικά σε πληθώρα έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων με θέμα τον αγροτικό πλούτο των νησιών και συμμετέχει σε συνέδρια και εκδηλώσεις αγροτικού περιεχομένου σε όλη την Ελλάδα.

Η αμπελουργία και η μελισσοκομία γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο του. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Πρέκα και έχει δυο γιους τον Μανώλη και το Στέφανο μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου αντίστοιχα.

.

.

.

 

Print Friendly, PDF & Email