Breaking News
Home / Ειδήσεις / Ελληνική / Ο chef της Σίφνου Νίκος Νερούτσος στις 21 Μαρτίου θα εκπροσωπήσει για 2η φορά με το «Cayenne Restaurant – Art Gallery» τις Κυκλάδες στο διεθνές γαστρονομικό γεγονός «Goût de France – Good France»

Ο chef της Σίφνου Νίκος Νερούτσος στις 21 Μαρτίου θα εκπροσωπήσει για 2η φορά με το «Cayenne Restaurant – Art Gallery» τις Κυκλάδες στο διεθνές γαστρονομικό γεγονός «Goût de France – Good France»

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο chef της Σίφνου Νίκος Νερούτσος στις 21 Μαρτίου θα εκπροσωπήσει για 2η φορά με το «Cayenne Restaurant – Art Gallery» τις Κυκλάδες στο διεθνές γαστρονομικό γεγονός «Goût de France – Good France»

.

«Goût de France – Good France»

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο παγκοσμίου φήμης Σεφ Alain Ducasse διοργανώνουν στις 21 Μαρτίου 2018 την εκδήλωση « Goût de France – Good France ».

Παρουσίαση του εκδήλωσης Goût de France / Good France

Το μεγαλύτερο στον κόσμο γαλλικό δείπνο ξανάρχεται στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο στις 21 Μαρτίου 2018. Αυτό το διεθνές γεγονός, του οποίου η πρώτη διοργάνωση έγινε το 2015, αποτελεί συνέχεια της ένταξης του “γαλλικού γραστρονομικού γεύματος” στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας».

Σκοπός είναι ο εορτασμός της γαλλικής κουζίνας, των παραδόσεων και των αξιών της την ίδια ημερομηνία γύρω από μια μεγάλη γαστρονομική βραδιά σε όλον τον κόσμο 2.100 εστιατόρια, εκ των οποίων 60 στην Ελλάδα! 5 ήπειροι, και 150 χώρες συμμετείχαν στην διοργάνωση του 2017.

Στις 21 Μαρτίου 2018, πολλές χιλιάδες Σεφ θα προτείνουν ένα γαλλικό μενού.

Μια γαστρονομική πρόταση, μια πρόταση για τους λάτρεις του καλού και ποιοτικού φαγητού και της γαλλικής κουζίνας.

60 εστιατόρια, 60 Chef εκπροσωπούν φέτος την Ελλάδα, σε αυτή την εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην αριστεία της γαλλικής κουζίνας, την ικανότητα καινοτομίας της και των αξιών που είναι φορέας: μοίρασμα, τέρψη, σεβασμός στην καλή διατροφή, στους συγχρόνους μας και τον πλανήτη και θα παρουσιάσουν, ο καθένας ξεχωριστά στο εστιατόριό του, ένα γαλλικό παραδοσιακό δείπνο στους πελάτες τους.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν διαμορφώνουν το μενού τους σύμφωνα με την παρακάτω ακολουθία: απεριτίφ, ορεκτικό, κυρίως πιάτο, τυριά, επιδόρπιο, συνοδευμένα από γαλλικά κρασιά ή σαμπάνιες.

Κάθε συνταγή θα είναι βασισμένη σε μια κουζίνα με λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι, συνδυάζοντας  την αρμονία μεταξύ καλού φαγητού και περιβάλλοντος. 

.

.
Οι Κυκλάδες θα εκπροσωπηθούν και φέτος από τη Σίφνο, με το «Cayenne Restaurant – Art Gallery» και τον Chef/Ιδιοκτήτη του Νίκο Νερούτσο!

.
.

.
.

Το μενού το οποίο θα παρουσιάσει στο εστιατόριό του «Cayenne Restaurant – Art Gallery» την Τετάρτη 21 Μαρτίου

Ορεκτικό / Entrée / Starter
GR Καπνιστά φιλετάκια ψαριών με σορμπέ από γλυκιά κόκκινη πιπεριά και φιλέ από παντζάρια watermelon

FR  Filets de poisson fumé, sorbet aux poivrons rouges et filet de betteraves Watermelon 
* * *
GR Σαλάτα από πολλές ποικιλίες ντοματίνια κρίταμο και καπαρόφυλλα και πάνω τραγανή φέτα από χωριάτικο ψωμί και τυρί μπρι

FR  Variété de laitues, tomates cerises, feuilles de câpres, tartine croustillante au brie 

Κυρίως πιάτα / Plat(s) / Main course(s)
GR Rib eye σιγοψημένο με σάλτσα από μαύρη μπύρα και πράσινο πιπέρι και χυλό από καλαμποκάλευρο

FR Entrecôte à la bière brune, poivre vert et bouilli de farine de maïs

Επιλογή τυριών / Fromage(s) / Cheese course
GR Γλυκό Καμαμπερ μεμαρμελάδα απόαποξηραμένα σύκα καικαβουρδισμένα αμύγδαλα

FR Camembert à la confiture de figues sèches et amandes grillées

Επιδόρπιο / Dessert
GR Κρύα σούπα σοκολάτας με σορμπέ φράουλας και καραμελωμένα φουντούκια

FR  Soupe froide au chocolat, sorbet à la fraise et noisettes caramélisées

Κρασιά / Vins / Wines : 
GR Κρασί Κόκκινο γαλλικό Matassa
FR Domaine Matassa 

Τιμή /Prix / Price : €40/άτομο

Για να πραγματοποιήσετε κράτηση για το δείπνο αυτό, καλέστε στο 22840.31080.

 .

.

Νίκος Νερούτσος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σίφνο.

Η μαγειρική είναι για μένα πάθος και τέχνη. Έτσι έμαθα να μεγαλώνω μέσα από απλά καθημερινά πράγματα και να εμπνέομαι μέσα από τη φύση, τα χρώματά της, τις μυρωδιές της.

Οσφραίνομαι το θυμάρι, το φασκόμηλο, τη ρίγανη, την κάπαρη, που ξεπροβάλουν μέσα από τις ξερολιθιές και τα βράχια του νησιού μου και κάθε φορά γεννιέται μέσα μου, μία νέα γευστική δημιουργία. Έτσι, με απλές καθημερινές πρώτες ύλες του τόπου μου, καταφέρνω να σας ταξιδεύω γευστικά.

Λατρεύω το νησί μου, το νησί του Τσελεμεντέ και στόχος μου ήταν και συνεχίζει να παραμένει, το να επιλέγω τις καλύτερες πρώτες ύλες για το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να προσφέρω γευστικές απολαύσεις και αναμνήσεις στους επισκέπτες του. «Βλέπω» τον κόσμο μέσα από τη γεύση και «πεινάω» για καλύτερη ποιότητα. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση που παίρνω από τη δουλειά μου, είναι τα χαμόγελά τους!

Η αγάπη για το φαγητό με έκανε να ονειρεύομαι έναν δικό μου χώρο, από τον οποίο θα εκφραζόμουνα μέσα από τη δημιουργικότητα. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του δικού μου εστιατορίου, του «Cayenne», στο οποίο από το 2009 οι πελάτες να διασκεδάζουν μαζί μου, σε ένα πάρτι μεταμφιεσμένων γεύσεων που θα λαχταρούν να δοκιμάσουν.

Αρκετές φορές επίσης, υπάρχει η ανάγκη να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να αποδράσω και τι καλύτερο από το να πάρω ένα μολύβι, μια κόλλα χαρτί και να σκιτσάρω μια εικόνα, μια σκέψη, ένα ταξίδι.

Η ζωγραφική, όπως και η μαγειρική, είναι αλληλένδετα για εμένα, είναι το μέσο, είναι ο δρόμος για ένα μεγάλο ταξίδι, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο σκοπός, η μήτρα που γονιμοποιείς και γεννάς γεύσεις και εικόνες.

.

.

Το Εστιατόριο «Cayenne Restaurant – Art Gallery»

Από το 2009 ο Νίκος Νερούτσος και η σύζυγός του Μικαέλλα, έχουν δημιουργήσει έναν πολυχώρο σε έναν κήπο που αναμειγνύονται τα αρώματα βουκαμβίλιας και πιπεριάς, στο ονομαστό «Στενό» της Σίφνου, στην Απολλωνία και προσφέρουν σε κάθε λάτρη του καλού φαγητού, ένα γαστρονομικό ταξίδι, δημιουργώντας γκουρμέ ευφάνταστα πιάτα Σιφνέικης και Μεσογειακής κουζίνας, βασισμένα σε αγνές πρώτες ύλες. Τα πιάτα του chef ερεθίζουν τις αισθήσεις, μιας και ο δημιουργός τους Νίκος Νερούτσος, εκτός από τη μαγειρική, ασχολείται και με τη ζωγραφική.

Στο χώρο λειτουργεί γκαλερί, όπου κάθε χρόνο διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής, αγγειοπλαστικής και όχι μόνο, καθώς και μουσικές βραδιές.

ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

«Cayenne Restaurant – Art Gallery», Απολλωνία, Σίφνος, Τ.Κ: 84003
Τηλέφωνο: +30.22840.31080
e-mail: nick.neroutsos@gmail.com

.

.

.

.

 

Print Friendly, PDF & Email