Breaking News
Home / Εκλογικά / Παρουσίαση των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Κυκλάδων & της ΔΗΜΤΟ Σύρου της ΝΔ με “άρωμα εκλογών” [photos – video]

Παρουσίαση των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Κυκλάδων & της ΔΗΜΤΟ Σύρου της ΝΔ με “άρωμα εκλογών” [photos – video]

.

Παρουσίαση των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Κυκλάδων & της ΔΗΜΤΟ Σύρου της ΝΔ με “άρωμα εκλογών” 

.

H παρουσίαση των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ και της ΔΗΜΤΟ Σύρου της Νέας Δημοκρατίας  (πάνω από την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο λιμάνι της Ερμούπολης), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Στην παρουσίαση το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, στο πρόσωπο του οποίου εκφράστηκε ξεκάθαρα η στήριξη του κόμματος για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου χρόνου.

Η παρουσίαση των νέων γραφείων από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Χρήστο Καφτηράνη

Ως οικοδεσπότης, ο κ. Χρήστος Καφτηράνης πήρε πρώτος τον λόγο και μίλησε για την άρτια χρηστικότητα και λειτουργία τους τονίζοντας πως η παρουσίασή τους σηματοδοτεί την έναρξη του προεκλογικού αγώνα των πολιτευτών της Ν.Δ., ώστε η τοπική Επιτροπή να εμφανιστεί έτοιμη, όποτε και αν ο πρωθυπουργός προκηρύξει εθνικές εκλογές.

Όπως επεσήμανε, η αλλαγή της “βάσης” της ΝΟΔΕ προέκυψε, λόγω λειτουργικών κυρίως λόγων, ενώ τα νέα γραφεία εξοπλίστηκαν, με τη στήριξη των φίλων του κόμματος. Όπως σημείωσε ο κ. Καφτηράνης, το νέο “ορμητήριο” της τοπικής Ν.Δ. διαθέτει υλικοτεχνική υποδομή που αντιπροσωπεύει το σήμερα, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία, ώστε  να γίνεται ευκολότερη η επικοινωνία με τα νησιά, ενώ έκλεισε λέγοντας, πως “είμαστε έτοιμοι για να αρχίσουμε τον αγώνα τον προεκλογικό, για τις απανωτές εκλογικές μάχες που έπονται”  τονίζοντας “περιμένουμε τον κ. Τσίπρα πότε θα ανακοινώσει την ημέρα των εκλογών για να αποτελέσει παρελθόν από την κυβέρνηση”.

Ο κ. Καφτηράνης ενημέρωσε ότι τα νέα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ανοικτά κάθε απόγευμα και κάθε Σάββατο πρωί για τους πολίτες, τόσο της Σύρου, όσο και των υπόλοιπων νησιών, και πως τα μέλη της Επιτροπής θα βρίσκονται εκεί, ώστε να συζητούν με τον κόσμο τα καίρια προβλήματα του τόπου, το λόγο έδωσε στο βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ., κ. Γιάννη Βρούτση.

Γιάννης Βρούτσης: «Απαρχή του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στις Κυκλάδες»

Ο κ. Γιάννης Βρούτσης παίρνοντας το λόγο, χαρακτήρισε την Κυριακή, ως “μία σημαντική μέρα, όχι για τη Σύρο, αλλά για όλες τις Κυκλάδες. Είναι η μέρα, που έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα νέα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. του νομού μας. Αυτός εδώ ο χώρος θα είναι το ορμητήριο της δράσης και της μεγάλης πολιτικής προσπάθειας και εξόρμησης, για το επόμενο διάστημα. Αυτή η μέρα σηματοδοτεί, μαζί με την παρουσίαση των γραφείων μας, του στρατηγείου μας, την απαρχή του εκλογικού αγώνα για τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Κυκλάδων”, καθώς “εδώ, δεδομένης της νησιώτικης ιδιαιτερότητας, το έργο είναι μεγάλο. Πρέπει να διατρέξουμε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη διαδρομή, της οποίας το μεγάλο στοίχημα είναι, να ξανακάνουμε τις Κυκλάδες «γαλάζιες»”.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής προχώρησε σε κριτική απέναντι στις αδικίες που επέφερε η παρούσα κυβέρνηση στα νησιά, όπως η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, όπως επίσης και στις “κενές” υποσχέσεις, απέναντι στη συριανή κοινωνία, για παραχώρηση του στρατοπέδου στην κυριότητα του Δήμου, ενώ επίσης σχολίασε τις εξελίξεις στο θέμα της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό, καταλήγοντας, πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκανε γνωστό επίσης στους παρευρισκόμενους πως την Τετάρτη θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το αν έχουν παραχωρηθεί ή όχι αρχαιολογικοί χώροι των Κυκλάδων.

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση του εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης, όπου οι κ.κ. Βρούτσης και Καφτηράνης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους του κόμματος από Άνδρο και Σαντορίνη σε πραγματικό χρόνο, με εικόνα και ήχο.

Σημαντική αναφορά, επίσης, έγινε από τον κ. Βρούτση αναφορικά με την επίσημη γραμμή που θα κρατήσει και φέτος η ΝΔ αναφορικά με τις εκλογές στο Αυτοδιοικητικό Επίπεδο.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε κατηγορηματικά ότι η στήριξη του κόμματος θα δοθεί μόνο για τους Περιφερειάρχες και τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων (Αθήνα – Πειραιάς – Θεσσαλονίκη κ.ά.), ενώ στους μικρούς δήμους, συμπεριλαμβανομένης της Σύρου, δεν θα δοθεί  το περιβόητο χρίσμα.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανανέωσε τη στήριξή του στον νυν περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος πλέον θα υποστηριχτεί ξανά, επίσημα από το κόμμα.

Γιώργος  Χατζημάρκος: «Φιλόξενος πολιτικά και ιδεολογικά ο χώρος τη ΝΔ»

Θέλοντας, μάλλον, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ανακοίνωση αυτή του κ. Βρούτση, αφού στην αρχή της θητείας του ο κ. Χατζημάρκος δήλωνε μετ’ επιτάσεως ανεξάρτητος και χωρίς να φέρει καμία επίσημη πολιτική στήριξη από κανέναν, ο περιφερειάρχης μίλησε για τα εύκολα ψέματα που λέγονται στην πολιτική, αναφορικά με τη στήριξη ή όχι κάποιου κόμματος προς ένα πρόσωπο, καθώς -όπως είπε– πρέπει να υπάρχει πάντα μια ανοιχτή επικοινωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις κομματικές οργανώσεις. «Εμείς οι Αυτοδιοικητικοί, πολλές φορές παρουσιάζουμε ξένα τα κομματικά σε σχέση με τη λειτουργία μας, κάτι το οποίο όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα από τα ψέματα που λέγονται με ευκολία στην πολιτική. Εγώ θα πω ότι είναι μια ζωντανή σχέση η σχέση με τα κόμματα και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του πολιτεύματος και τη δημοκρατίας μας και όποιος προσπαθεί να το εμφανίσει ως μακρινό και ξένο, νομίζω ότι υποκρίνεται.

Είναι καιρός πια να σταματήσουμε να απευθυνόμαστε στον κόσμο, λέγοντάς του αφηγήματα τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά παραμύθια. Και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως και έχοντας ολοκληρώσει τέσσερα χρόνια θητείας».

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι ένας από τους νεωτερισμούς που έφερε κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν «κάναμε πολιτική τέσσερα χρόνια χωρίς να έχουμε πει ένα ψέμα στην πιο δύσκολη Περιφέρεια της χώρας και σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, ενώ το μόνο που έχουμε και ακούμε δίπλα είναι μόνο ένας ψίθυρος, τη στιγμή που προχώρησαν θέματα που βρίσκονταν θαμμένα επί δεκαετίες», καταλήγοντας ότι την εμπιστοσύνη που δείχνει ξανά η ΝΔ προς τον ίδιο και τα στελέχη του, την φυλάει ως παρακαταθήκη και ότι δεν θα την προδώσει ποτέ.

Με το πέρας των δηλώσεων του κ. Περιφερειάρχη, ο λόγος δόθηκε στον πολιτευτή της ΝΔ στις Κυκλάδες κ. Γιώργο Βακόνδιο, ο οποίος δήλωσε στρατιώτης της παράταξης και ότι θα συνεχίσει να παλεύει και να συνδράμει για τις τοπικές κοινωνίες και τη Σύρο όπως μπορεί, ενώ αναφορά έγινε και στον επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ από τη Νάξο που στηρίζει τις δράσεις της ΝΟΔΕ Κυκλάδων.

Πιο αναλυτικά, το παρών έδωσαν – μεταξύ άλλων –  η πολιτευτής της ΝΔ στις Κυκλάδες κα Κατερίνα Μονογυιού, πολλά μέλη της ΝΟΔΕ Κυκλάδων όπως οι κ.κ. Μιλτιάδης Πελοποννήσιος, Πέτρος Ραουζαίος κ.ά. και της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ Νάξου με τον Πρόεδρό της κ. Στάθη Πολυκρέτη, τον κ. Αντώνη Μανδηλαρά κ.ά., ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξης Αθανασίου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μάκης Δαδάος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Χαρίτος και Νίκος Φωτεινιάς, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης κα Ανθή Χαλκιά, ο κ. Βαγγέλης Χαλκιάς κ.ά.

.
.

.
.

Πηγές: koinignomi.gr, naxostimes.gr, logotypos.gr, facebook

.

 

Print Friendly, PDF & Email