Breaking News
Home / Ειδήσεις / Κυκλαδική / Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού σε Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο

Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού σε Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

.

Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού σε Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο

.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Σίφνο, πραγματοποίησε συνάντηση με την Δήμαρχο της Σίφνου κ. Μαρία Ναδάλη. Συζητήσανε για την μέχρι τώρα πορεία της τουριστικής σεζόν, για τα απαιτούμενα έργα υποδομής και για την ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού.

Η κ. Ναδάλη δήλωσε: «Ευχαριστώ την Κατερίνα Μονογυιού που είναι πάντα δίπλα στους νησιώτες της Σίφνου. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή της στο νησί καθώς παράγει αποτέλεσμα.»

Στη συνέχεια, η βουλευτής κ. Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Σίφνου, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του εμβολιασμού.

Στη συνέχεια της περιοδείας της, η βουλευτής συνομίλησε με καταστηματάρχες και ξενοδόχους του νησιού, οι οποίοι την ενημέρωσαν για την πολύ καλή πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν.

Τέλος, η κ. Μονογυιού συναντήθηκε με μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ Σίφνου, όπου συζητήσαν για τις ανάγκες του νησιού και για θέματα επικαιρότητας.

Στη συνέχεια βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε την ιερά νήσο Μήλο, προκειμένου να συμμετάσχει στις τελετές και εκδηλώσεις στη μνήμη των Αγίων Πάντων και των κεκοιμημένων στις Ιερές Κατακόμβες του νησιού, όπου θάφτηκαν 8.000 χριστιανοί και αποτελούν το μεγαλύτερο πρωτοχριστιανικό μνημείο μετά τους Αγίους Τόπους και τις Κατακόμβες της Ρώμης. Η κ. Μονογυιού παρέστη στον Μέγα Εσπερινό που τελέστηκε στον αύλειο χώρο των Ιερών Κατακομβών, συγχοροστατούντων του Σεβασμιότατου κ. Δωρόθεου Β’ και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίνου. Στον Μέγα Εσπερινό συμμετείχαν και όλες οι τοπικές αρχές του νησιού.

Στις 26 Ιουνίου μετέβη στην Κίμωλο, συνάντησε και συνομίλησε με πολίτες του νησιού και κατόπιν επισκέφτηκε τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Βεντούρη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Δήμου. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Κιμώλου και ενημερώθηκε για την πορεία του εμβολιασμού στο νησί, όπου η Κίμωλος είναι νησί covidfree, με όλους τους κατοίκους εμβολιασμένους.

Αφού επέστρεψε στη Μήλο, την Κυριακή 27 Ιουνίου, είχε σειρά συναντήσεων με κατοίκους και φορείς του νησιού. Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μήλου κ. Μανώλη Μικέλη, ο οποίος την ενημέρωσε για τα θέματα του Δήμου. Κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Υγείας Μήλου την υποδέχτηκε ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μακρής, ο οποίος την ξενάγησε σε όλους τους χώρους. Η κ. Μονογυιού διαπίστωσε την άριστη κατάσταση των υποδομών του Κ.Υ. , συναντήθηκε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της εφημερίας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον καθημερινό τους αγώνα για την ιατρική περίθαλψη των κατοίκων και των επισκεπτών. Ο κ. Μακρής ευχαρίστησε την κ. Μονογυιού για τη συμβολή της στην άμεση πρόσληψη του νέου ιατρού στο Κ.Υ. Η κ. Μονογιού συνεχάρη τον πρόεδρο και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας για το δύσκολο έργο που επιτελούν και για την επιτυχία του εμβολιασμού των περισσότερων κατοίκων του νησιού. Δήλωσε δε, ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός στον αγώνα τους για την προστασία της υγείας των νησιωτών.

Στη συνέχεια κατά την επίσκεψή της στο κρατικό Αερολιμένα Μήλου, συναντήθηκε με τον Αν. Αερολιμενάρχη κ. Παναγιώτη Κυριαζή ο οποίος την ενημέρωσε ότι ο Αερολιμένας αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης, τόσο στην διαχείριση και εξυπηρέτηση της εναέριας κυκλοφορίας όσο και την υποστήριξη των υπηρεσιών εδάφους. Υπάρχει ανάγκη για άμεση ενίσχυση κατά τη θερινή περίοδο 2021 και για μεσοπρόθεσμο σχέδιο στελέχωσης για τον Αερολιμένα. Επίσης, ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν στον Αεροσταθμό και ιδιαιτέρως στις κτηριακές και ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές του. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επέκτασης αιθουσών αφίξεων-αναχωρήσεων και ανακατασκευής των υποδομών του Αεροσταθμού θα επέτρεπε την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την ανταπόκριση του Αερολιμένα στην τουριστική έκρηξη που αναμένεται με το τέλος της πανδημίας. Ο κ. Κυριαζής ευχαρίστησε προσωπικά την κ. Μονογυιού για το ενδιαφέρον, για το χρόνο και την πρωτοβουλία της να συνδράμει στην προσπάθεια για την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Μήλου. 

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο νησί της Μήλου, η βουλευτής συναντήθηκε με τα στελέχη της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, όπου συζητήθηκε η πολιτική επικαιρότητα.
Οι πόροι από το ταμείο Ανάπτυξης, το ΕΣΠΑ, ο νέος Αναπτυξιακός νόμος σε συνδυασμό με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τους Δήμους, θα δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης στη Μήλο και σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, δήλωσε η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού με την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στα νησιά.

 

 

Print Friendly, PDF & Email