Breaking News
Home / Ειδήσεις / Κυκλαδική / Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος: «Τιμωρητική πολιτική» ασκεί η κυβέρνηση έναντι των νησιών!

Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος: «Τιμωρητική πολιτική» ασκεί η κυβέρνηση έναντι των νησιών!

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος: «Τιμωρητική πολιτική» ασκεί η κυβέρνηση έναντι των νησιών!

.

Λάβρος κατά του κεντρικού κράτους για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ήταν ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος με δηλώσεις του στον ρ/σ Παλμός έκανε λόγο για διωγμό και για τιμωρητική πολιτική, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο για το ακτοπλοϊκό, ενόψει της νέας δρομολογιακής περιόδου, παρουσία και του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού. 

Σχολιάζοντας τo αποτέλεσμα της σύσκεψης ο περιφερειάρχης δήλωσε, πως δεν είναι καν άξιο αναφοράς, καθώς ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες παρόμοιες συσκέψεις, και παράλληλα καυτηρίασε τη στάση των κυβερνητικών εκπροσώπων από τους οποίους, δεν έλαβε ουσιαστικές απαντήσεις. Ο κ. Χατζημάρκος, με αφορμή την σύσκεψη, αναφέρθηκε σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, τα οποία απορρέουν από την τιμωρητική πολιτική του αθηνοκεντρικού κράτους απέναντι στα νησιά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ζητά στοιχεία από την περίοδο που ο ίδιος ήταν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, για τα έσοδα της χώρας από τα νησιά της Περιφέρειάς μας και μέχρι σήμερα, με αστείες δικαιολογίες, δεν έχει πάρει καμία απάντηση. Ο ίδιος το αποδίδει στο γεγονός, πως αν αποτυπωθεί επισήμως το ύψος των εσόδων, τότε οι νησιώτες θα χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία για να πάρουν αυτά που δικαιούνται, μπροστά στα οποία το κράτος αδιαφορεί επιδεικτικά.

Σε αναμονή για τα στοιχεία εσόδων λόγω… server!

«Η νησιωτική Ελλάδα παραμένει πρώτη στα έσοδα στη χώρα, δεν μας δίνουν στοιχεία γιατί δεν θέλουν να ξέρουμε πόσο μας αρμέγουν. Στην Τράπεζα της Ελλάδας τους ξεφεύγει και λένε ότι το Νότιο Αιγαίο είναι πρώτο σε εισπράξεις, όταν ζητάμε όμως ακριβή στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων… έχει χαλάσει ο server τους και δεν μπορούν να βγάλουν τα νούμερα, για να μας πουν πόσο ακριβώς μας έχουν αρμέξει! Τα στοιχεία αυτά είναι γνώση και κανείς δεν μπορεί να σου την αρνηθεί. Δεν επιτρέπεται ένα κράτος να μην έχει την γνώση των οικονομικών στατιστικών στοιχείων όταν σχεδιάζει την οικονομική του πολιτική, να μην έχει δηλαδή το εργαλείο για τον σχεδιασμό. Πρέπει να ξέρεις από πού έρχονται τα δημόσια έσοδα. Ζητάω τα στοιχεία από τότε που ήμουν πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να φτιάξει αυτόν τον… server», σχολίασε σκωπτικά ο περιφερειάρχης.

«Μας στοχοποίησαν για να καταργήσουν τους μειωμένους συντελεστές»

Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, έκανε ξεκάθαρα λόγο για στοχοποίηση των νησιών, ώστε να μας παρουσιάσουν ως κλέφτες στην υπόλοιπη χώρα, για να καταφέρουν να ανοίξουν μέτωπο και να διχάσουν τους πολίτες, προκειμένου να καταργηθούν πιο εύκολα οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.
«Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε η Περιφέρεια που έχει την μικρότερη χρηματοδότηση στην Ευρώπη και να μας αναγνωρίζουν ως ισχυρή Περιφέρεια, μόνο όταν στέλνουν το ΣΔΟΕ και όλα τα άλλα συνεργεία, από την υπόλοιπη Ελλάδα για να γράφουν. Αυτό το καλοκαίρι είχαμε επιχειρηματία που υπεβλήθη σε 11 ελέγχους μέσα σε μια εβδομάδα! Εγινε στοχοποίηση της περιοχής μας, αρκετά μας δυσφήμισαν. Για να μας πάρουν τους μειωμένους συντελεστές – επειδή εγώ σκέφτομαι λίγο πονηρά, όχι τόσο όσο αυτοί, αλλά λίγο πονηρά- ήθελαν πρώτα να μας ενοχοποιήσουν, για να μας παρουσιάσουν ως κλέφτες! Ο,τι γίνεται στα νησιά μας, γίνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ποιος λέει ότι στο Νότιο Αιγαίο, κλέβουν περισσότερο απ’ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα; Με ποια στοιχεία; Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο, ίσα ίσα που υπάρχουν στοιχεία περί του αντιθέτου. Μόνο κλέφτες δεν είμαστε στα νησιά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα με βάση τα στατιστικά στοιχεία κι αυτό το λέω για να το ακούνε οι νησιώτες! Πρέπει να σταματήσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε. Αρκετά μας τιμωρούν διάφοροι που δεν έχουν το δικαίωμα, να μην το κάνουμε κι εμείς στους εαυτούς μας».

Από το Ν. Αιγαίο το 50% των προσδοκώμενων εσόδων από τον φόρο διαμονής!

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, το 50% των προσδοκώμενων εσόδων από τον φόρο διαμονής, που θα καταλήξουν στον κρατικό κορβανά, θα προέρχεται από το Ν. Αιγαίο.
«Ως περιοχή κρατάμε τον τουρισμό μας πάρα πολύ ψηλά, κι αυτός είναι ο μοναδικός τομέας της οικονομίας που δουλεύει τόσο πολύ καλά. Προσφέρουμε πάρα πολλά στην οικονομία της χώρας. Θα σας πω και κάτι άλλο και σημειώστε το. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία. Από τα προσδοκώμενα έσοδα που θα έχει η χώρα από την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης, το 50% περίπου θα προέρχεται από το Νότιο Αιγαίο! Αυτό το κομμάτι της Ελλάδας, τα νησιά μας, που είναι τόσο δημιουργικά, μπορούν να δώσουν ακόμα περισσότερα πράγματα καταρχήν στις οικονομίες τις δικές τους αλλά και στην εθνική οικονομία. Να σταματήσουν στο λεκανοπέδιο Αττικής να λειτουργούν με κομπλεξισμό, γιατί πλέον έχουν ξεπεράσει τα όρια της λογικής. Πλέον μιλάμε ανοιχτά για κόμπλεξ απέναντι στα νησιά, τα οποία κυνηγάνε. Τα νησιά βρίσκονται υπό διωγμό…», τόνισε ο κ. Γ. Χατζημάρκος ο οποίος σημείωσε ότι θα πρέπει πλέον να αποκτήσουμε περιφερειακή συνείδηση. «Εμείς από εδώ και πέρα, πρέπει, αποκτώντας καταρχήν περιφερειακή συνείδηση να καταλάβουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα, να αφήσουμε στην άκρη όλους εκείνους τους πολιτικά ανόητους που προσπαθούν να κάνουν καριέρα διχάζοντας τον κόσμο. Πρέπει ενωμένοι να κινηθούμε για να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν και μόνο. Είμαστε πολύ πολιτισμένος λαός εμείς οι νησιώτες, αλλά μέχρι εκεί… Κρατάμε τον πολιτισμό μας, αλλά δεν επιτρέπουμε πια αυτό να γίνει εργαλείο για να μας εκμεταλλεύονται διάφοροι πονηροί».

Πηγή: www.dimokratiki.gr
.
Print Friendly, PDF & Email