Breaking News
Home / Αρθρογραφία / Απόψεις / Πόση μικροψυχία, πόση κακία, πόση ανοησία;

Πόση μικροψυχία, πόση κακία, πόση ανοησία;

Τόση μικροψυχία, τόση κακία, τόση ανοησία;

.

(του Σάκη Μουμτζή)

Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα περίμενε πως ο θάνατος ενός παλικαριού 34 χρόνων, που εκτελούσε το καθήκον του προς την πατρίδα, θα γινόταν η αφορμή για ειρωνικά, απαξιωτικά και βλακώδη σχόλια.

Κανένας νουνεχής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως στην ψυχή, δυστυχώς, πολλών ανθρώπων κρύβεται τόση κακία, τόσο μίσος και τόση ανοησία.

Θεωρώ προσβλητικό για την μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου να αποδείξω πως δεν επρόκειτο για «εργατικό ατύχημα». Κάτι τέτοιο θα υποτιμούσε και την νοημοσύνη των αναγνωστών του Liberal.

Κι όμως διαπράχθηκε και αυτή η ασέβεια απέναντι σε έναν νέο άνθρωπο, που ήταν υποχρεωμένος από την φύση του καθήκοντος του, να διαχειρίζεται σε καθημερινή σχεδόν βάση μια, τρομακτική, σωματική, ψυχολογική και διανοητική πίεση.

Επρεπε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον χειρισμό ενός πολύπλοκου και πανάκριβου όπλου, που αγοράστηκε με τα χρήματα του Ελληνα πολίτη. Δεν εδικαιούτο ούτε δευτερόλεπτο χαλάρωσης.

Ολοι όσοι επέδειξαν αυτές τις δύο ημέρες αυτήν την αήθη συμπεριφορά, προφανώς, δεν εκτιμούν το έργο που επιτελούν καθημερινά οι Ελληνες αεροπόροι. Δεν το γνωρίζουν;

Φυσικά και το γνωρίζουν. Δεν το αναγνωρίζουν. Η ιδεολογική συγκρότηση των περισσοτέρων από αυτούς δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν την αξία των συνόρων, της σημαίας, της Εθνικής μας κυριαρχίας. Όλα αυτά που η υπεράσπιση τους διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια μας.

Σχεδόν όλοι όσοι σκύλευσαν πάνω στο πτώμα του άτυχου πιλότου, υποστηρίζουν πως σύνορα δεν υπάρχουν, καθώς το μόνο που υπάρχει είναι η διεθνής ταξική αλληλεγγύη. Ο εχθρός, γι΄αυτούς, δεν βρίσκεται εκτός των συνόρων, αλλά εντός, και έχει ταξικά χαρακτηριστικά.

Για κάποιους άλλους, που αποτελούν κλινικές περιπτώσεις βαριάς μορφής εγκεφαλοπάθειας, αυτό το τραγικό συμβάν έφερε στην επιφάνεια όλα τα απωθημένα τους που δημιούργησε η κατάρρευση της μεγάλης Σοβιετίας. 

Υπεύθυνος της πτώσης του αεροσκάφους ήταν το ΝΑΤΟ!

Μα είναι τόσοι πολλοί όλοι αυτοί, ώστε να ασχολούμαστε μαζί τους; Πολλοί δεν είναι. Ευτυχώς!

Δυστυχώς, όμως, στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, ο ευτελής λόγος τους αναπαράγεται ακαριαία από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργώντας έτσι, πολλαπλασιαστικά. Φαίνονται πολύ περισσότεροι απ΄ ότι πραγματικά είναι.

Όμως τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν. Κάθε αμφισβήτηση, κάθε χλευασμός των συμβόλων του Έθνους μας και των θυσιών όλων αυτών που τα υπερασπίζονται θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, στο ιδεολογικό επίπεδο, άμεσα και χωρίς αναστολές.

Αμείλικτα.

Συνεπώς, οφείλουμε να αντιληφθούμε πως όλα όσα απαξιωτικά γράφτηκαν για τον Γιώργο Μπαλταδώρο, δεν είναι μόνον μεμονωμένα σχόλια κάποιων κακεντρεχών ανθρώπων, αλλά αποτελούν στοιχεία μιας συγκεκριμένης αντίληψης των πραγμάτων που αυτοί έχουν. Οφείλονται στην κοσμοθεώρηση τους.

Ο θάνατος του παλικαριού, δυστυχώς, έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθούν και πάλι οι δύο Ελλάδες. Η μια που σέβεται τα σύμβολα του Έθνους και αυτούς που τα υπηρετούν. Και η άλλη που τα απορρίπτει, τα ειρωνεύεται και απαξιώνει τους εντεταλμένους φύλακες τους.

Θέλω να πιστεύω πως είμαστε οι πολλοί, απέναντι στους λίγους.

Πηγή: liberal.gr

.

 

Print Friendly, PDF & Email