Breaking News
Home / Εν Σίφνω / Αθλητικά / Σίφνος 5 & 6 Μαΐου 2018: 2ος Αγώνας Δρόμου “Sifnos Run” & 1ος Αγώνας Βουνού “Sifnos Trail Race”

Σίφνος 5 & 6 Μαΐου 2018: 2ος Αγώνας Δρόμου “Sifnos Run” & 1ος Αγώνας Βουνού “Sifnos Trail Race”

Σίφνος 5 & 6 Μαΐου 2018: 2ος Αγώνας Δρόμου “Sifnos Run” & 1ος Αγώνας Βουνού “Sifnos Trail Race” 

.

.

.

.

2os Αγώνας Δρόμου “Sifnos Run”
.

Ο Δήμος Σίφνου και το “Sifnos House” διοργανώνουν τον 2ο Αγώνα Δρόμου στη Σίφνο με την ονομασία “Sifnos Run”. Ο Αγώνας είναι μέρος των διοργανώσεων που συμμετέχει η “MARATHON TEAM GREECE by MARIA POLYZOU” σε συνεργασία με το “Όραμα Ελπίδας”.

Ημερομηνία διεξαγωγής:

 • Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα έναρξης 10:00 πμ.

Εκκίνηση και Τερματισμός:

Το Λιμεναρχείο Σίφνου στις Καμάρες.

Αγώνες:

Θα διεξαχθούν τρεις αγώνες: ένας με απόσταση 10 χλμ, ένας με απόσταση 5 χλμ καθώς και παιδικός (έως 12 ετών) αγώνας 1.000 μ.

«Οι αγώνες έχουν τη Διεθνή Πιστοποίηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δρόμων AIMS και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου IAAF.»

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο website www.sifnosrun.gr από Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 μέχρι και Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

 • στα 5 χλμ όλοι οι δρομείς άνω των 12 ετών
 • στα 10 χλμ όλοι οι δρομείς άνω των 15 ετών
 • στον παιδικό αγώνα τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών.

Για τους συμμετέχοντες έως 17 ετών απαιτείται υπεύθυνη δήλωση-συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Αντίτιμο συμμετοχής:

10€ για τον αγώνα 10 και 5 χιλιομέτρων. 

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν.

Παράδοση Αριθμών & chip χρονομέτρησης:

Η παράδοση των αριθμών (bib number) θα γίνει στη Σίφνο μία ημέρα πριν τον αγώνα καθώς και την ημέρα διαξαγωγής του Αγώνα. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν με την επιβεβαίωση συμμετοχής.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση – Αποτελέσματα:

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα και των Δύο Δρόμων, καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει η εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης  “CHRONOSYSTEMS”   TIMING & SPORT SERVICES”. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης, που παραλαμβάνουν από τη γραμματεία.

Σταθμοί τροφοδοσίας:

Διαθέσιμοι στα 2.5 χλμ, στα 5 χλμ και στον τερματισμό.

Διακρίσεις – Έπαθλα:

Έπαθλα (μετάλλιο και κύπελλο) απονέμονται στους τρεις (3) πρώτους Άνδρες και τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης ξεχωριστά για τα 5χλμ και 10χλμ.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Tο δίπλωμα συμμετοχής θα μπορέσουν να το πάρουν ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.sifnosrun.gr

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων:

Το χρονικό όριο τερματισμού για τα 5 χλμ είναι μία ώρα και για τα 10 χλμ είναι δύο ώρες.

Κατάθεση χρημάτων:

Η κατάθεση του αντιτίμου συμμετοχής θα γίνεται στον αριθμό λογαριασμού της εταιρίας ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Α.Ε. στην ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα: 669/47066172

ΙΒΑΝ: GR9501106690000066947066172

Προσοχή: Να αναγράφεται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο του καταθέτη στην αιτιολογία.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα λαμβάνετε αυτομάτως ενημέρωση-επικύρωση στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail) για την εγκυρότητα της συμμετοχής σας.

Ιατρική Εξέταση:

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη και υπεύθυνη δήλωση-συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.

Οι δρομείς αποδέχονται ρητώς και παρέχουν τη συναίνεσή τους στη λήψη φωτογραφιών, υλικού βίντεο και στην προβολή του γεγονότος, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο, μέσο μαζικής επικοινωνίας ή κοινωνικό δίκτυο, εφόσον το επιλέξουν οι συνδιοργανωτές για την προβολή της διοργάνωσης.

.
.

1os Αγώνας Βουνού “Sifnos Trail Race”
.

Η  πανέμορφη  Σίφνος, το νησί «των ποιητών, των γραμμάτων και των τεχνών», της γαστρονομίας και της αγγειοπλαστικής,  γιορτάζει την Άνοιξη  μ’ ένα υψηλού επιπέδου αθλητικό γεγονός: 

Τον  πρώτο ορεινό αγώνα, SIFNOS TRAIL RACE το Σάββατο 5  Μαΐου 2018 με δύο ιδιαίτερες διαδρομές. Μία  μεγάλη, με μήκος περίπου 30 χλμ και πάνω από 1900 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και μία  μικρή με μήκος περίπου 10 χλμ και 500 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Ο Δήμος Σίφνου και οι ιδιαίτερα φιλόξενοι κάτοικοι, σας προσκαλούν να γνωρίσετε ένα εξαιρετικό δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών με μήκος που ξεπερνάει τα 100 χλμ. και να αγωνιστείτε σε τμήματα των 19 διαδρομών κι όχι μόνο! (www.sifnostrails.com). Σας περιμένουμε!
.

Ημερομηνία διεξαγωγής:

 • Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα έναρξης 10:00 πμ.

Εκκίνηση και Τερματισμός:

Παραλία Καμαρών.

Διαδρομές:

 • ΑΓΩΝΑΣ 25km – ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Αν σας φαίνεται άξιον απορίας πως είναι δυνατό σε ένα νησί με την ψηλότερη κορυφή στα 680 μέτρα να βγαίνει μία διαδρομή με σχεδόν 30 χλμ μήκος και θετική υψομετρική κοντά στα 2.000 μέτρα δεν έχετε παρά να συμμετάσχετε στο πρώτο Sifnos Trail Race, στις 5 Μαΐου ’18 και να το ανακαλύψετε!

Χρησιμοποιήσαμε μερικά μόνο από τα πολλά, άψογα σηματοδοτημένα, μονοπάτια του νησιού καθώς και κάποια που δεν υπάρχουν στον χάρτη και δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός το μοναδικό φυσικό ανάγλυφο του ψηλότερου βουνού, του Προφήτη Ηλία. Το αποτέλεσμα  είναι μία εντυπωσιακή διαδρομή με συνεχείς εναλλαγές εδάφους και κλίσεων, η οποία θα δοκιμάσει τις αντοχές σας αλλά θα σας δείξει ένα μεγάλο μέρος του νησιού και θα σας ανταμείψει με την μοναδική θέα στο Αιγαίο πέλαγος και στα γειτονικά Κυκλαδονήσια!

Ξεκινάτε από την παραλία στις Καμάρες και σας συστήνουμε να έχετε κάνει ένα καλό ζέσταμα αφού στα πρώτα 2,5 χλμ μέχρι τον Άγιο Συμεών (1ος σταθμός) θα ανεβείτε 500 μέτρα υψομετρικής! Στη συνέχεια μπαίνετε σε ένα πολύ καλό μονοπάτι που εναλλάσσεται μεταξύ πέτρας και χώματος, και χωρίς μεγάλες υψομετρικές εναλλαγές θα φτάσετε στην Απολλωνία την οποία αφού διασχίσετε, θα φτάσετε στα Φυρόγια (2ος σταθμός – 9χλμ).

Εδώ ξεκινάει η δεύτερη απαιτητική ανηφόρα η οποία θα σας οδηγήσει στον Προφήτη Ηλία (3ος σταθμός -12 χλμ) όπου είναι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής ενώ η πανοραμική θέα που προσφέρει είναι εντυπωσιακή.

Στη συνέχεια έχετε το πιο τεχνικό κομμάτι της διαδρομής αφού για 3 χλμ κινείστε κατά μήκος της κορυφογραμμής, σε πετρώδες έδαφος και σε υποτυπώδες μονοπάτι που χρησιμοποιούν περισσότερο τα κατσίκια! Φτάνοντας στο Δροσερό ξαναμπαίνετε σε καλό μονοπάτι το οποίο κατηφορίζει γρήγορα και σας οδηγεί στην Παναγιά Τόσο Νερό (4ος σταθμός – 16χλμ). Βρίσκεστε πλέον μέσα στην περιοχή Natura η οποία είναι άγρια και ανεξερεύνητη, χωρίς τη δυνατότητα προσέγγισής της με μηχανοκίνητο μέσο, όπου σημαντικά στοιχεία είναι, τα δάση των κέδρων, οι πηγές και οι θαλάσσιοι βιότοποι!  

Με μικρές εναλλαγές κλίσεων κατευθύνεστε προς την Αγία Μαρίνα Φλαμπουρο και λίγο μετά θα βρείτε έναν καλό χωματόδρομο που θα σας επιτρέψει να τρέξετε πιο ξεκούραστα για 2 χλμ περίπου, πριν ξαναμπείτε στο μονοπάτι για τον Ταξιάρχη Σκάφης που θα σας οδηγήσει και πάλι στα Φυρόγια (5ος σταθμός – 23 χλμ).

Ακολουθούν 1300 κατηφορικά μέτρα σε άσφαλτο που θα σας επιτρέψουν να χωνέψετε την ενέργεια που πήρατε από τον σταθμό και θα σας χρειαστεί ώστε να αντιμετωπίσετε την τελευταία ανηφόρα (Υ+ 370 μέτρα) για τον Αη Λευτέρη (6ος σταθμός – 26 χλμ). Το επόμενο χλμ μέχρι τον Κάψαλο είναι πολύ γρήγορο και από εδώ ξεκινάει η εντυπωσιακή και αρκετά τεχνική κατάβαση για τις Καμάρες και την γραμμή τερματισμού δίπλα στη θάλασσα.

Έχετε ολοκληρώσει συνολικά 29,5 χλμ με Υ+ 1940μ. οπότε βουτήξτε άφοβα, το δικαιούστε!

 • ΑΓΩΝΑΣ 10km – ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η μικρότερη διαδρομή των 10 χλμ ουσιαστικά αποτελεί μία διάσχιση αφού το σημείο εκκίνησης στις Καμάρες είναι κοινό με τη μεγάλη αλλά ο τερματισμός θα γίνει στην Απολλωνία!

Τα πρώτα 400 μέτρα είναι ίδια αλλά αμέσως μετά το τέλος της παραλίας στρίβετε δεξιά και μετά από 500 μέτρα σε άσφαλτο πιάνετε  τον ανηφορικό χωματόδρομο ο οποίος πολύ σύντομα γίνεται μονοπάτι με κατεύθυνση την Μαύρη Σπηλιά. Στις φουρκέτες του μονοπατιού αξίζει μια ματιά προς τα κάτω όπου η θέα στις Καμάρες είναι εντυπωσιακή ενώ στην απέναντι ακριβώς πλευρά θα βλέπετε τους αθλητές της μεγάλης διαδρομής να  ανηφορίζουν για τον Άγιο Συμεών!

Μετά την Μαύρη Σπηλιά τα δύσκολα έχουν τελειώσει αφού συνεχίζετε με μικρότερη κλίση ενώ το τελευταίο χλμ πριν τον Αη Λευτέρη είναι πολύ γρήγορο και με μαλακό χώμα. Εδώ θα βρείτε και τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας (4ο χλμ) της διαδρομής.

Τα επόμενα 2,5 χλμ μέχρι το τέλος του μονοπατιού είναι κατηφορικά και πολύ ευχάριστα!

Βγαίνετε στην άσφαλτο όπου ανηφορίζετε με μικρή κλίση για 1.300 μέτρα και φτάνετε στα Φυρόγια (2ος σταθμός -8 χλμ). Στο τελευταίο 1,5 χλμ διασχίζετε την Απολλωνία ενώ θα συναντιέστε με τους αθλητές της μεγάλης διαδρομής που θα έχουν αντίθετη με εσάς κατεύθυνση!

Στο γήπεδο της Απολλωνίας είναι ο τερματισμός και εκεί θα βρείτε το drop bag που είχατε  αφήσει στην εκκίνηση ώστε να μπορείτε να αλλάξετε ενώ τα λεωφορεία της διοργάνωσης θα σας μεταφέρουν στις Καμάρες όπου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τους τερματισμούς της μεγάλης διαδρομής και να συμμετάσχετε στη γιορτή!

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ SIFNOS TRAIL RACE 

1.ΑΠΟΔΟΧΗ. Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποδέχεται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης των αγώνων με την επωνυμία Sifnos Trail Race και αποφασίζει αν θα συμμετάσχει στη Μικρή ή στη Μεγάλη διαδρομή.

Κάθε αθλητής οφείλει να σέβεται τους παρόντες κανονισμούς, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής και των κριτών του αγώνα καθώς επίσης κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον, με δύσβατο έδαφος, μεγάλες κλίσεις και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις όποιες καιρικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή την συγκεκριμένη ημέρα.  

2.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών. Η ηλικία των 18 ετών πρέπει να είναι συμπληρωμένη την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (γεννημένοι πριν τις 5 Μαΐου 2018).  

3.ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Μεγάλη διαδρομή 30Κ: Α1 (18-29) γεννημένοι 2000-1989, Ανδρών Α2 (30-39) γεννημένοι 1988-1971979, Ανδρών Α3 (40-49) γεννημένοι το 1978-1969, Ανδρών Α4 (50+) γεννημένοι 1968 και νωρίτερα, Γυναικών Γ1 (18-39) γεννημένες 2000-1979 και Γυναικών Γ2 (40+) γεννημένες 1978 και νωρίτερα. Επίσης θα βραβευτεί η καλύτερη ομάδα η οποία πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 3 αθλητές. Αν συμμετέχουν περισσότεροι αθλητές σε μία ομάδα θα υπολογίζονται οι 3 καλύτεροι χρόνοι.
Μικρή διαδρομή 10Κ: Ανδρών (18+) γεννημένοι από το 2000 και νωρίτερα, Γυναικών (18+) γεννημένες από το 2000 και νωρίτερα. 

4.ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ. Ο αγώνας Sifnos Trail Race θα γίνει το Σάββατο 5 Μαΐου 2018. Η εκκίνηση θα είναι κοινή και για τις δύο διαδρομές και θα δοθεί στις 09:00 πμ. Ο χώρος εκκίνησης-τερματισμού είναι κοινός για τη μεγάλη διαδρομή και θα γίνει στις Καμάρες ενώ ο τερματισμός της μικρής διαδρομής θα είναι διαφορετικός και θα γίνει στην Απολλωνία. Οι τελετές απονομής στους νικητές των κατηγοριών, για όλες τις διαδρομές, θα γίνουν το βράδυ της ίδιας μέρας σε χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.  
5.ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Το κόστος για τη Μεγάλη διαδρομή ορίζεται στο ποσό των 15 ευρώ και για τη Μικρή διαδρομή στο ποσό των 10 ευρώ. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί τα χρήματα στην Τράπεζα και έχει γίνει έλεγχος της πληρωμής από τους διοργανωτές. Αν κάποιος ματαιώσει τη συμμετοχή του πρέπει να το κάνει το αργότερο 30 μέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα ώστε να του επιστραφεί το αντίτιμο συμμετοχής.

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα, για οποιονδήποτε λόγο, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής, αλλαγή επιλεγμένης διαδρομής μπορεί να γίνει μόνο σε άμεση συνεννόηση με τη διοργάνωση και το αργότερο 10 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. 
6.ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετοχών.

7.ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί άσφαλτο, καλντερίμια, χωματόδρομους, μονοπάτια, ρέματα αλλά και το φυσικό ανάγλυφο όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (μπογιά σε βράχους, ταμπελάκια), ταινία έργου ανά τακτά διαστήματα και χιλιομετρικοί δείκτες. Το μήκος της Μεγάλης διαδρομής είναι 29,5 χιλιόμετρα με 1930 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και της Μικρής διαδρομής 9,6 χιλιόμετρα με 350 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς.

8.ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ. Στη Μεγάλη διαδρομή υπάρχει ένα χρονικό όριο αποκλεισμού στο 23ο χιλιόμετρο. Όποιος αθλητής φτάσει εκεί 5 ώρες μετά την εκκίνηση, θεωρείται εκτός αγώνα και όχημα της διοργάνωσης θα τον οδηγήσει στο χώρο τερματισμού. Αν αποφασίσει να συνεχίσει, πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά το βουνό, κινείται με δική του ευθύνη και με ελλιπή πλέον σηματοδότηση αφού η σκούπα του αγώνα θα μαζεύει την επιπλέον σήμανση. Οι αθλητές που για οποιοδήποτε λόγο εγκαταλείπουν είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον κριτή στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου. Όσοι αθλητές τερματίσουν μετά από το όριο των 7 ωρών θεωρείται ότι δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα. Στη Μικρή διαδρομή δεν υπάρχουν χρονικά όρια. Έγκυροι θεωρούνται όσοι αθλητές τερματίσουν μέσα στο όριο των 7 ωρών.                                                                      
9.ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ. Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.  
10.ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ. Κάθε αθλητής ο οποίος προσεγγίζεται από κάποιον γρηγορότερο αθλητή είναι υποχρεωμένος εφόσον του ζητηθεί να τραβηχτεί στην άκρη ώστε η προσπέραση του, να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.  
11.ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών σε μέρος της διαδρομής από φίλους, συγγενείς και οικόσιτα ζώα. Όποιος αθλητής επιθυμεί να τρέξει με συνοδεία ζώου συντροφιάς πρέπει να το έχει δεμένο, να ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή και η προσπέρασή του επιτρέπεται μόνο κατόπιν συγκατάβασής του.  
12.ΒΟΗΘΕΙΑ. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου. 
13.ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη οποιουδήποτε υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής.  
14.ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ. Η μεγάλη διαδρομή έχει 6 σταθμούς τροφοδοσίας κατά μήκος της διαδρομής ενώ η μικρή διαδρομή έχει μόνο 1 σταθμό.   
15.ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ.  Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να καταγραφούν από τους κριτές που θα βρίσκονται στους σταθμούς τροφοδοσίας. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος. Αν κάποιος αθλητής αποφασίσει να αλλάξει διαδρομή μέσα στον αγώνα, για οποιοδήποτε λόγο, από αυτή που αρχικά είχε δηλώσει είναι αυτομάτως εκτός αγώνα.  
16.ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Η οργάνωση δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό. Συστήνονται όμως για τη μεγαλύτερη από τις  διαδρομές και ειδικότερα για τους αρχάριους, τα εξής: Μικρό σακίδιο με ασκό νερού, αντιανεμικό, στερεά τροφή, ελαστικός επίδεσμος, σφυρίχτρα, κινητό τηλέφωνο.  
17.ΠΟΙΝΕΣ. Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:

 • Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής.
 • Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας.
 • Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.
 • Ρίψη απορριμμάτων.
 • Αλλαγή μεταξύ μεγάλης-μικρής διαδρομής.
 • Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά.
 • Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών.
 • Αγένεια – Ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ.
 • Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου.
 • Χρήση απαγορευμένων ή ναρκωτικών ουσιών.
 • Άρνηση σε έλεγχο ντόπινγκ.
 • Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 • Εγκατάλειψη και μη ενημέρωση κριτή επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού από κάθε μελλοντική διοργάνωση.

18.ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, είναι τελική και δεν δέχεται καμία συζήτηση.  
19.ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Την επιτροπή του αγώνα, υπεύθυνη για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, αποτελούν οι: Διευθυντής αγώνα, Υπεύθυνος χάραξης, Υπεύθυνος ασφαλείας και ο Υπεύθυνος κριτών.  

20.ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Η οργάνωση επιτηρεί τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη.   

21.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. Ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.  
22.ΕΠΑΘΛΑ. Οι πρώτοι νικητές των κατηγοριών κάθε διαδρομής θα πάρουν κύπελλο και μετάλλιο. Οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές μετάλλιο. Ως έπαθλα είναι πιθανό να προσφέρονται δώρα των χορηγών στους νικητές κάθε κατηγορίας. Επιπλέον δώρα θα μοιραστούν σε κλήρωση με τον αριθμό συμμετοχής. 

23.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.  
24.ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.   
25.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Την χρονομέτρηση του αγώνα Sifnos Trail Race έχει αναλάβει η εταιρία Chronosystems. Η χρονομέτρηση θα γίνει με τα εξελιγμένα συστήματα Chronotrack.

ΕΠΑΘΛΑ

Στη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχουν έξι κατηγορίες αθλητών: Ανδρών Α1 (18-29), Ανδρών Α2 (30-39), Ανδρών Α3 (40-49), Ανδρών Α4 (50+), Γυναικών Γ1 (18-39) και Γυναικών Γ2 (40+). Στη μικρή διαδρομή θα υπάρχουν δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών.

ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο το οποίο  έχει κατασκευάσει η εταιρία CHRONOSYSTMES

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην σειρά αγώνων θα πρέπει να έχουν κάνει όλες τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις . Παρόλα αυτά στην διαδρομή του αγώνα αλλά και στην εκκίνηση/τερματισμό θα υπάρχουν διασώστες.

.

.

 

Print Friendly, PDF & Email