Breaking News
Home / Ειδήσεις / Ελληνική / ΣΕΤΕ – Συνάντηση «κορυφής» για αλλαγές…

ΣΕΤΕ – Συνάντηση «κορυφής» για αλλαγές…

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΤΕ – Συνάντηση «κορυφής» για αλλαγές…

.

Έντονες διεργασίες πυροδοτεί η επικείμενη εκλογή νέου προέδρου στον ΣΕΤΕ. Προωθούνται εκτεταμένες αλλαγές στο καταστατικό και νέο μοντέλο διοίκησης. Φημολογία για «συνάντηση κορυφής» ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Εντείνονται οι διεργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο εσωτερικό του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ενόψει της επικείμενης εκλογής νέου προέδρου στην επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση του συνδέσμου την Άνοιξη.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην έντονη κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, φέρονται να έχουν αναλάβει ισχυρές προσωπικότητες οι οποίες εκφράζουν ευρύ φάσμα απόψεων για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων, συσπειρώνουν γύρω τους τον κύριο όγκο των μελών του ΣΕΤΕ, αλλά και τους επιχειρηματίες από ολόκληρο το φάσμα του χώρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr οι εν λόγω παράγοντες οι οποίοι συγκροτούν ισχυρούς πόλους επιρροής στο εσωτερικό του ΣΕΤΕ, εμφανίζονται να συγκλίνουν στην ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα αλλαγές δομικού χαρακτήρα στον ΣΕΤΕ, προκειμένου ο σύνδεσμος να κινείται αποτελεσματικότερα στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στις διεθνείς αγορές αλλά και στο εσωτερικό της χώρας εξαιτίας των Μνημονίων.

Οι διαφορετικοί «πόλοι» στο εσωτερικό του ΣΕΤΕ εμφανίζονται να συντονίζουν τις θέσεις τους το τελευταίο διάστημα και φέρονται να έχουν καταλήξει σε κοινή «ατζέντα». Ατζέντα η οποία, σύμφωνα με όσα μετέφεραν στο Euro2day.gr κορυφαίοι επιχειρηματίες του χώρου, περιλαμβάνει συνολική πρόταση για σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό του ΣΕΤΕ και νέο μοντέλο διοίκησης.

Στο επίκεντρο των διεργασιών βρίσκεται η κοινή θέση κορυφαίων παραγόντων του χώρου πως ο ΣΕΤΕ θα πρέπει να αποστασιοποιηθεί από ένα «μοντέλο» όπως του ΣΕΒ, το οποίο θεωρούν προβληματικό, «προεδρικό» και πως, εν τέλει, δεν ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της συγκυρίας που έχει διαμορφωθεί διεθνώς και στη χώρα.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά πως ο τουρισμός έχει προ πολλού υπερβεί τα όρια ενός επιμέρους κλάδου της ελληνικής οικονομίας καθώς διατρέχει οριζόντια το σύνολο της οικονομίας και την επηρεάζει πολλαπλά. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Euro2day.gr στελέχη του χώρου, «ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί, ήδη, τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας και τον κύριο τομέα προσέλκυσης επενδύσεων. Και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και να εκφραστεί».

Παράγοντες του χώρου συνδέουν την έντονη κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον ΣΕΤΕ με πρωτοβουλίες που φέρονται να έχουν αναλάβει, μεταξύ άλλων, οι τρεις πρώην πρόεδροι του συνδέσμου.

Πρόκειται για τον Σπύρο Κοκκοτό (όμιλος Elounda), εμπνευστή του ΣΕΤΕ και πρώτο πρόεδρο του συνδέσμου, τον Σταύρο Ανδρεάδη (όμιλος Sani-Ikos Resorts) που τον διαδέχθηκε και τον Νίκο Αγγελόπουλο (όμιλος Aldemar) επί θητείας του οποίου ο ΣΕΤΕ απέκτησε θεσμικό ρόλο στην ελληνική οικονομία ως κοινωνικός εταίρος. Οι τρεις τους αποτελούν την επιτροπή δεοντολογίας του ΣΕΤΕ η οποία έχει, κυρίως συμβουλευτικό ρόλο, αλλά λειτουργεί ντε φάκτο ως η άτυπη «ομάδα σοφών» του ΣΕΤΕ.

Πληροφορίες των τελευταίων ωρών του Euro2day.gr έκαναν λόγο για επικείμενη συνάντηση των τριών πρώην προέδρων με τον σημερινό επικεφαλής Α. Ανδρεάδη του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται την Άνοιξη.

Σύμφωνα με άλλη πηγή η εν λόγω συνάντηση του… «κουαρτέτου» του ΣΕΤΕ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ακόμα και εντός της ημέρας, πληροφορία η οποία, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα αποτυπώνει την ταχύτητα που αποκτούν οι διεργασίες στο εσωτερικό του συνδέσμου τις τελευταίες μέρες.
(του Παναγιώτη Δ. Υφαντή)

Πηγή: www.euro2day.gr
.
.
Print Friendly, PDF & Email