Breaking News
Home / Ειδήσεις / Ελληνική / Σκληρή επίθεση Γιώργου Χατζημάρκου στο Υπουργείο Τουρισμού για τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών (video)

Σκληρή επίθεση Γιώργου Χατζημάρκου στο Υπουργείο Τουρισμού για τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών (video)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

.

Σκληρή επίθεση Γιώργου Χατζημάρκου στο Υπουργείο Τουρισμού για τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών

.

«Δεν μπορώ να μην εκφράσω την δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση, την θλίψη μου για τον ερασιτεχνισμό του Υπουργείου Τουρισμού για την κατηγοριοποίηση των νησιών. Η Περιφέρεια είναι “πρωταθλήτρια” στην κρίση και μας κατέταξε σε μια θέση που δεν θα έπρεπε. Ντροπή”!
.

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της πορείας στην περιοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατά την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και έντονα δυσαρεστημένος από την απόφαση του υπουργείου Τουρισμού να υποβαθμίσει την Περιφέρεια στην τρίτη κατηγορία, ενώ ήταν η μοναδική στην Ελλάδα με ελάχιστα κρούσματα και καμία απώλεια ζωής, εμφανίσθηκε χτες στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου (μετά από τρεις μήνες) “δια ζώσης”, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Χατζημάρκος αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού υπογράμμισε τα εξής: “Η α’ φάση –γιατί έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας- αυτής της πανδημίας, μας βρίσκει με θετικά συναισθήματα. Ωστόσο, αν και δεν υπάρχουν αποτελέσματα που να δίνουν το έναυσμα για κάτι άλλο και ενώ η Ελλάδα διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση σε σύγκριση με άλλες χώρες τοποθετήθηκε σε πάρα πολύ τιμητική θέση η ίδια, όπως και τα νησιά μας. Είμαστε σταθερά στις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη (σε κρούσματα και θανάτους). Η ΠΝΑι έχει μόνον 10 κρούσματα και ΚΑΝΕΝΑΝ θάνατο. Κι ενώ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους άλλους, παρακολουθώντας τον δημόσιο διάλογο νομίζει πως βρισκόμαστε σε μια χώρα, όπου το σύστημα υγείας δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση και πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι! Τελικά, ο δημόσιος διάλογος είναι εξαιρετικά νοσηρός…” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός πως ενώ η χώρα και κυρίως η ΠΝΑι κατέγραψε μεγάλες νίκες, ‘κάποιοι’ συνεχίζουν να αποσιωπούν την αλήθεια με συνέπεια να δυσφημούν ‘τον ίδιο τους τον τόπο’. “Αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη όλης της κοινωνίας αλλά κάποιοι επιμένουν να μην θέλουν να παραδεχτούν την αλήθεια. Αυτοί είμαστε, τελικά. Η πρώτη περίοδος πέρασε. Η επόμενη είναι μια μάχη που επίσης η κοινωνία θέλει να κερδίσει. Τελικά, σε αυτό τον τόπο καμία καλή πράξη δεν θα περάσει ατιμώρητη. Δεν έχω καμία διάθεση να συμμετέχω σε ένα θέατρο σκιών. Από αυτή την κρίση, είναι γεγονός πως βγήκαμε νικητές –όλοι μας”, ανέφερε ο Περιφερειάρχης.Αναφερόμενος στον Τουρισμό και τι πρέπει να περιμένουμε φέτος, ο κ. Χατζημάρκος ήταν κατηγορηματικός:
“Η ζωή δεν σταματά. Υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα. Αυτή η νίκη θα είναι εκεί όπου θα πατήσουμε για την επόμενη μέρα ειδικά για την ΠΝΑι που έχει πλέον μια βαριά κληρονομιά με τα καλύτερα υγειονομικά στοιχεία. Συζητάμε για Τουρισμό διότι ήμασταν πρωταθλητές.
Τι περιμένουμε τώρα: Περιμένουμε ένα υψηλό μερίδιο αγοράς στην όποια αγορά έχει πλέον διαμορφωθεί από την κρίση. Κι αυτό γιατί κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πόσοι Ευρωπαίοι θα ταξιδέψουν φέτος –το μέγεθος της αγοράς. Όποιο κι αν είναι αυτό το μέγεθος της αγοράς, εμείς διεκδικούμε ένα υψηλό μερίδιο”.

Διαβεβαίωσε πάντως, πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το Νότιο Αιγαίο ενώ οι πραγματικοί σύμμαχοι είναι οι αεροπορικές εταιρείες, οι τουρ οπερέιτορς και τα τουριστικά γραφεία. “Είμαστε όλοι σε αμηχανία. Μιλάω καθημερινά με όλους τους εκπροσώπους του τουρισμού. Κανένας δεν είναι σε θέση να δώσει σαφείς απαντήσεις για το τι θα γίνει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ανοίξουν κατ’ αρχήν οι διεθνείς πτήσεις. Και φυσικά, πρέπει να ανοίξει η αγορά για να δούμε αν θα μιλάμε για τουρισμό.
Το πλάνο της ΠΝΑι για τον Τουρισμό εφεξής δεν είναι οριζόντιες αποφάσεις αλλά χώρα – χώρα. Δηλαδή, πάμε στοχευμένα. Και όλοι είναι έτοιμοι. Έχουμε ήδη μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλους στον τουρισμό και προχωράμε με νέα πλάνα”.

Επίθεση στο Υπουργείο Τουρισμού
Αναφερόμενος στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού να υποβιβάσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης μίλησε με σκληρά λόγια εκφράζοντας την λύπη του ενώ προειδοποίησε ότι “θα απαντηθούν όλα”:

“Δεν μπορώ να μην εκφράσω την δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση, την θλίψη μου για τον ερασιτεχνισμό του υπ. Τουρισμού για την κατηγοριοποίηση της ΠΝΑι. Είμαστε πρωταθλητές στην κρίση και μας κατέταξε σε μια θέση που δεν θα έπρεπε. ΝΤΡΟΠΗ. Φιλοξενία και Κίνδυνος, δεν πάνε μαζί. Είμαστε η “λευκή” Περιφέρεια στην Ευρώπη στον κορωνοϊό και μας κατέταξαν στην πιο χαμηλή θέση! Όλα θα απαντηθούν αλλά με ψυχραιμία! Ατυχής, ατυχέστατη η διαχείριση από το υπ. Τουρισμού. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι και θα συνεχίσουμε την δουλειά….”, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προσπάθειες που έγιναν από την ΠΝΑι για την προμήθεια εξοπλισμού, την ενίσχυση των Νοσοκομείων και Κ.Υ. την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τους σταθμούς μοριακού ελέγχου κ.λπ.

Επιπλέον ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα, ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να έρθει στην Ρόδο για να συζητηθούν τα θέματα και οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

.

.

 

Print Friendly, PDF & Email