Breaking News
Home / Επικαιρότητα / Ελληνική / Σοφία Ζαχαράκη για μήνυση Βαξεβάνη: Δε φοβήθηκα & δε φοβάμαι κανέναν. Ήμουν στα γραφεία της ΝΔ & περίμενα τη σύλληψη

Σοφία Ζαχαράκη για μήνυση Βαξεβάνη: Δε φοβήθηκα & δε φοβάμαι κανέναν. Ήμουν στα γραφεία της ΝΔ & περίμενα τη σύλληψη

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σοφία Ζαχαράκη για μήνυση Βαξεβάνη: Δε φοβήθηκα και δε φοβάμαι κανέναν. Ήμουν στα γραφεία της ΝΔ και περίμενα τη σύλληψη

.

«Δύο φορές έφτασαν στα γραφεία της ΝΔ για να με συλλάβουν. Αμέσως μόλις ενημερώθηκα επέστρεψα στα γραφεία, αλλά δεν έγινε τρίτη ενέργεια για τη σύλληψή μου. Βρισκόμουν εκεί όπου ο θεσμικός μου ρόλος απαιτεί», είπε στην πρώτη της συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μετά τη μήνυση Βαξεβάνη και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας εις βάρος της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με την κα Γεροβασίλη και της είπε ότι είμαι στα γραφεία της ΝΔ και περιμένω. Δε φοβήθηκα και δε φοβάμαι κανέναν», τόνισε η κα Ζαχαράκη.

«Δε μιλάω προσωπικά, μιλάω ως εκπρόσωπος και εκφράζω πολιτικές θέσεις. Το κόμμα μας λέει κατ’ εξακολούθηση ότι ο κος Βαξεβάνης είναι λασπολόγος. Σαφώς και είναι πολιτικό. Υπάρχει προσπάθεια φίμωσης των πολιτικών κρίσεων.» σημείωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ και συνέχισε: «θα έπρεπε να μου βρείτε μία κοινή περίπτωση για την εκκίνηση του αυτωφόρου για θεσμικό πρόσωπο, για εκπρόσωπο Τύπου».

Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση εχθές το βράδυ στην οποία αναφέρει: «Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου».

Η Πειραιώς προσθέτει: «Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
«Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει», απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην τοποθέτηση της ΝΔ.

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καλεί την ΝΔ «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και επισημαίνει ότι «δεν θα την ακολουθήσει στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια. Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Σε ανταπάντησή της, η ΝΔ υπογραμμίζει: «Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε υστερόγραφό της, η Πειραιώς προσθέτει: «Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο ‘ιδιώτης’ Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Πηγή: eleftherostypos.gr

.

 

Print Friendly, PDF & Email