Breaking News
Home / Αρθρογραφία / Απόψεις / Τους εκθέτει η απόκρυψη των κουκουλοφόρων

Τους εκθέτει η απόκρυψη των κουκουλοφόρων

Novartis: Τους εκθέτει η απόκρυψη των κουκουλοφόρων

.

Χρυσάφι πιάνουν κάρβουνο γίνεται! Το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για την κυβέρνηση να βοηθήσει προκειμένου να εξαπλωθούν οι έρευνες, να φωτιστούν οι σκιερές διασυνδέσεις των επίορκων γιατρών με τους επίορκους κρατικούς αξιωματούχους, να γίνει κατανοητό το μέγεθος της διαφθοράς και του κόστους που υπέστη ο ελληνικός λαός.

Για την κυβέρνηση θα ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία, να διαπιστευτεί ως καθαρτήρια δύναμη στην πολιτική ζωή. Έτσι θα μας είχε όλους μαζί της. Φευ, και σε αυτό αποδείχτηκαν ολίγιστοι, κουτοπόνηροι και μικροπολιτικοί.

Η στήλη δεν είχε χαρακτηρίσει ως τώρα τους προστατευόμενους μάρτυρες ως κουκουλοφόρους. Ήταν νομική πρόβλεψη και ήταν σεβαστή. Όμως η όλη διαδικασία από την κα Τουλουπάκη, η επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο και κυρίως οι δηλώσεις του… αρχάγγελου της κάθαρσης, παλαιοκομματικού δεξιού κου Παπαγγελλόπουλου, κραύγαζαν από μακριά για μεθόδευση.

Ωστόσο η μικρόνοη κυβέρνηση κατάφερε να τορπιλίσει και την ευρύτερη διαδικασία της κάθαρσης (μοναδική χώρα από όσες έδρασε παράνομα η Novartis) και να εκθέσει εαυτόν, με την άρνησή της να προσέλθουν στην Προανακριτική της Βουλής οι ανώνυμοι μάρτυρες – κουκουλοφόροι πλέον και για την στήλη, αφού δεν γίνεται δεκτό να εξεταστούν έστω υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος που είχε κληθεί για κατάθεση την επόμενη Πέμπτη, ενημέρωσε με επιστολή του τα μέλη της προανακριτικής: «Δεν πρόκειται να προσέλθω. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου».

Παράλληλα, οι κ. Σαμαράς, Πικραμμένος, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Σαλμάς, Λυκουρέντζος, Στουρνάρας, Κουτρουμάνης φέρονται ότι θα αρνηθούν, επεξηγώντας πως δεν επιθυμούν να παραστούν στην παρούσα φάση για να τοποθετηθούν επί διαδικαστικών ζητημάτων και πως διατηρούν το δικαίωμά τους να παραστούν σε μεταγενέστερη συνεδρίαση στην περίπτωση που η πλειοψηφία της επιτροπής αποφασίσει να μπει στην ουσία της υπόθεσης. 

Είναι τραγική η μεθόδευση με επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας. Σπιλώθηκαν δυο πρώην πρωθυπουργοί, οχτώ υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ένας ευρωπαίος επίτροπος, και ακόμη η επιτροπή μακρηγορεί σκόπιμα, συζητώντας αν έχει αρμοδιότητα να εξετάσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα!

Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Μας ενδιαφέρει η εικόνα της χώρας. Η μεθόδευση, έστειλε μήνυμα στη διεθνή πολιτική σκηνή πλήρους απαξίωσής της. Δεν ξέρει ο κάθε διεθνής αναγνώστης, θεατής, ακροατής, αν η κυβέρνηση έστησε την υπόθεση. Μαθαίνει ότι τα σημαντικότερα πολιτικά πρόσωπα της χώρας κρίνονται ύποπτοι χρηματισμού από τη Novartis. Γι αυτή τη μικρόνοη περαιτέρω απαξίωση του εθνικού brand name, θα πρέπει κάποτε να ζητηθούν ευθύνες.

Η αντιπολίτευση αποχώρησε από την Επιτροπή, αφήνοντας την κυβέρνηση μόνη και έκθετη. Πρώτο το ΚΚΕ, που εκ των πραγμάτων είναι υπεράνω υποψίας, αφού κανένα στέλεχός του δεν εμπλέκεται. Η κίνηση ΚΚΕ αποδυναμώνει και τον όποιο προπαγανδιστικό ισχυρισμό της κυβέρνησης, ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αποχώρησαν με στόχο να τορπιλίσουν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Παρόλα αυτά χθες ο πρωθυπουργός συνέχισε με ευτελή τρόπο να αξιοποιεί το πραγματικό πάρτι που έγινε στην Υγεία (δεν μας λέει πότε και επί ποίου πρωθυπουργού συνετελέσθη η κορύφωσή του), εντάσσοντας σε αυτό την επί μέρους υπόθεση της Novartis, έτσι όπως την έχει μεθοδεύσει η κυβέρνησή του.

Τελικά κάτι συμβαίνει με αυτούς. Ζώντας από τα μικράτα τους στις κομματικές οργανώσεις, ανδρώθηκαν μέσα σε ένα σύννεφο καχυποψίας και ψευδούς πραγματικότητας (Οι κακοί  Δεξιοί και οι κακοί ΠΑΣΟΚοι, όλοι ανεξαιρέτως, που απομυζούν το μόχθο του λαού). Εξ αυτού θεωρούν ότι η όποια καταγγελία, η όποια μεθόδευση, η όποια σκευωρία, κατά των αντιπάλων, είναι πιστευτή και καθαγιασμένη.

Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να ερμηνεύει την εμμονή τους. Γι’ αυτό δεν κατανοούν ότι οι καταγγελίες τους δεν γίνονται πιστευτές και έχουν εκτεθεί στην κοινή γνώμη ως σκευωροί. Είναι οι αριστεροί που η όποια μεθόδευσή τους εναντίον των κακών, εκ των προτέρων δεδικαίωται. Γι’ αυτό τους στηρίζει πλέον, στην συγκεκριμένη υπόθεση, το πιο λούμπεν κομμάτι της κοινωνίας. Αν τους αρκεί, χάρισμά τους.
(του Γιάννη Σιδέρη) 

Πηγή: liberal.gr

.

 

Print Friendly, PDF & Email