Breaking News
Home / Οι Φίλοι μας τα Ζώα / Απάντηση στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του πρώην Προέδρου του ΔΣ του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σίφνου

Απάντηση στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του πρώην Προέδρου του ΔΣ του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σίφνου

 

Απάντηση στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του πρώην Προέδρου του ΔΣ του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σίφνου

.

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες,

Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε προσωπικά – αλλά δημόσια – στον πρώην Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Σίφνου, σε συνέχεια του αναλυτικού και ιδιαίτερα δυσάρεστου δελτίου τύπου που δημοσίευσε χθες, σε μία προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας – για να ξεκαθαρίσουμε και να επικοινωνήσουμε τα παρακάτω:

α) αρχικά, η χρήση του λογοτύπου του Σωματείου και του τίτλου Πρόεδρος, σε αυτή τη φάση, είναι παράτυπες και υπό κανονικές συνθήκες θα απαιτούσαμε να κατέβει η συγκεκριμένη δημοσίευση.

β) οι παραιτήσεις μας ανακοινώθηκαν, αντί για πειθαρχικό και προτάσεις μομφής στο πρόσωπο του – όπως προτάθηκε – προκειμένου να διαφυλαχθεί η εικόνα του σωματείου, πράγμα πρωταρχικής σημασίας για εμάς. Επιπλέον, οι λόγοι των ταυτόχρονων παραιτήσεών μας, επρόκειτο να συζητηθούν όπως δηλώσαμε, ανοιχτά, αλλά διακριτικά και ευγενικά, στην επόμενη Γενική συνέλευση.

 γ) δεδομένου όμως ότι τα πράγματα δεν πήραν την ενδεδειγμένη, για την εικόνα του σωματείου τροπή, πρέπει να ειπωθεί ότι τα λεγόμενα και το ύφος που χρησιμοποίησε ο πρώην Πρόεδρος στην προσπάθεια του να διαχειριστεί την κρίση που προέκυψε το Πάσχα, ήταν παντελώς ανάρμοστη και προσβλητική, όχι μόνο για τα μέλη του ΔΣ, κατά των οποίων στράφηκε, αλλά για οποιονδήποτε άνθρωπο και συνεργάτη σέβεται την δουλειά του και τον εαυτό του. Δύσκολα θα μπορούσε μετά από αυτό να συνεχίσει κανείς να συνεργάζεται, σε αυτό το ύφος και πνεύμα.

ε) θεωρήσαμε πως οι διαθέσιμοι επιλαχόντες εφόσον προσεγγίζονταν με πνεύμα φιλικό και ενωτικό, θα δέχονταν τις θέσεις, και θα διασφαλιζόταν έτσι άνετα και χωρίς περαιτέρω εντάσεις η συνέχιση του σωματείου.

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε τα εξής:

Το Φιλοζωικό μας Σωματείο δημιουργήθηκε με κόπο, αφοσίωση, αγάπη, αλλά και λάθη, εντάσεις και παραβλέψεις που συμβαίνουν, ειδικά στην αρχή, σε όσους παθιάζονται με αυτό που κάνουν.

Παρόλα αυτά, η συνεργασία με το Αστυνομικό τμήμα, τα τελευταία τρία χρόνια, υπήρξε πάντα άψογη. Πολλά περιστατικά λύθηκαν με συμβουλές ή συστάσεις, χωρίς ακραίες αντιδράσεις, ενώ διαπιστώθηκε ότι το νησί εκτιμάει και σέβεται, σε ένα μεγάλο ποσοστό, τα ζώα.

 Οι τοπικοί φορείς στάθηκαν δίπλα μας και ακόμα και αν και υπήρξαν αναπόφευκτες συγκρούσεις, αρκετά θέματα διευθετήθηκαν, αφού ο σκοπός ήταν κοινός.

Η συνεργασία με το Κτηνιατρείο ήταν καθόλα εξαιρετική, ενώ καταφέραμε παρά το μικρό διάστημα λειτουργίας μας, να πάρουμε σημαντικές επιχορηγήσεις, με το μεγάλο χρηματικό ποσό από το Ίδρυμα Μπαρντό να διατίθεται απευθείας στο κτηνιατρείο για πρόγραμμα στειρώσεων που διήρκεσε πάνω από ένα έτος και έτρεξε άψογα.

Λυπούμαστε πολύ για αυτά τα απίστευτα λόγια που διαβάσαμε – ότι είμαστε ένα σχήμα μίσους, εμπάθειας και φανατισμού – και απορούμε πώς αλήθεια είναι δυνατό να συμφωνεί κανείς με κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, κανείς μας δεν χρησιμοποίησε ποτέ το σωματείο για προσωπική προβολή, κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί εμπράκτως στη διάρκεια της θητείας μας. Δεν είμαστε πολιτικοί, είμαστε μαζί με εσάς, εθελοντές και άνθρωποι που αγαπάνε και παλεύουν για τα ζώα.

Κλείνοντας, ευχόμαστε πως τίποτα δεν θα διαλυθεί. Το σωματείο θα συνεχίσει την ύπαρξή του, επειδή φτιάχτηκε από όλους εσάς και από εμάς, με σεβασμό, αγάπη και ελπίδα.

.

Με εκτίμηση,

Βίλη Φιλιππίδου
Ζίκα Μπακέλα
Ξένια Καραντάνη

 

Print Friendly, PDF & Email
Translate »