Breaking News
Home / Ειδήσεις / Σίφνου / Α.ΚΙ.Σ: «”Καινούργια Μέρα: …Για μια άλλη νοοτροπία στη διοίκηση του Δήμου”»!

Α.ΚΙ.Σ: «”Καινούργια Μέρα: …Για μια άλλη νοοτροπία στη διοίκηση του Δήμου”»!

.

Α.ΚΙ.Σ: «”Καινούργια Μέρα: …Για μια άλλη νοοτροπία στη διοίκηση του Δήμου”»!

.                                                                                                                  

Αφορμή για την δημόσια παρέμβασή μας, είναι ο καταιγισμός των απευθείας αναθέσεων διάφορων εργασιών, που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα η τιμολόγηση αυτών χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί αυτές οι εργασίες.

Η Δήμαρχος κα Ναδάλη, προχώρησε τις τελευταίες 2 ημέρες του έτους, σε είκοσι απευθείας αναθέσεις, συνολικής αξίας 123.636,02€!

.

Χαρακτηριστικά μόνο, αναφέρουμε τρεις (3) από αυτές:
.

Περιγραφή Εργασίας Υπηρεσίας Ποσό (€) Ημερομηνία Ανάθεσης – Αρ. Απόφασης Δημάρχου ΑΔΑ
Παροχή υπηρεσιών ηλεκτρολογικών εργασιών στο κτίριο Δραγάτση, στον Αρτεμώνα 15.000 31.12.2020

297/2020

Ω7ΩΕΩ1Τ-4ΨΥ
Σύναψη σύμβασης για ηλεκτρολογικές & λοιπές εργασίες 8.000 30.12.2020

287/2020

6ΗΤΨΩ1Τ-ΕΩΣ
Καθαρισμός γεφυριών-χαντακιών-ρεμάτων 8.000 30.12.2020

286/2020

ΨΜ3ΕΩ1Τ-ΛΝΒ

Καταρχάς, το θέμα που τίθεται δεν έχει να κάνει με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων της Δημάρχου, η οποία είναι μία νόμιμη διαδικασία. (Αυτό το γράφουμε, για να υπενθυμίσουμε το λαϊκισμό των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της Καινούργιας Μέρας, που την περίοδο 2014-2019 βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης και οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε σωρεία καταγγελιών σε δημόσιες υπηρεσίες, για τις απευθείας αναθέσεις που πραγματοποιούσαμε και οι οποίες καταγγελίες «έπεσαν στο κενό». Χαρακτηριστικό των επικοινωνιακών τους «παιχνιδιών», η αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 30.05.2017, κάνοντας λόγω για «Βιομηχανία» απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Σίφνου…Άραγε θα αποχωρήσουν και τώρα οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, κατηγορώντας την κα Δήμαρχο για «βιομηχανία» απευθείας αναθέσεων;;)

Το θέμα, λοιπόν, που προκύπτει αφορά στην τιμολόγηση αυτών των εργασιών, η οποία έγινε είτε την ίδια μέρα με την ανάθεση, είτε την επόμενη μέρα.

Δηλαδή οι εργασίες ανατέθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκαν αυθημερόν ή στις 31 Δεκεμβρίου, αφού προφανώς τιμολογήθηκαν.

Διερωτόμαστε λοιπόν:

  • Είναι δυνατόν να δόθηκε αυθημερόν ποσό 15.000 €, για ηλεκτρολογικές εργασίες στο κτίριο του Δραγάτση, στον Αρτεμώνα;
  • Είναι δυνατόν να δόθηκε σε 1 ημέρα ποσό 8.000 €, για τη δημιουργία νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, για τη συντήρηση των υπαρχόντων και για τη βελτίωση του δημοτικού φωτισμού;
  • Είναι δυνατόν να δόθηκε σε 1 ημέρα ποσό 8.000 €, για καθαρισμό γεφυριών-χαντακιών-ρεμάτων;

Συμπληρωματικά, στις 26 Δεκεμβρίου 2020, έγινε ανάθεση από την κα Δήμαρχο της «Προμήθειας ανταλλακτικών καμπίνας για το ανατρεπόμενο φορτηγό IVECO»  με ποσό 10.540 € και προφανώς το τιμολόγιο κόπηκε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Στην ανάθεση αυτή προβλέπονταν, αντικατάσταση του εσωτερικού ταμπλό, των καθισμάτων, του τιμονιού και των κρυστάλλων. Ο καθένας όμως, μπορεί να δει, ότι έως σήμερα, στο ανατρεπόμενο φορτηγό ΔΕΝ έχουν γίνει οι παραπάνω εργασίες.

Προφανώς, όλα τα παραπάνω τιμολόγια (…και αρκετά ακόμα) εκδόθηκαν, αλλά οι εργασίες ΔΕΝ  πραγματοποιήθηκαν και θα εκτελεστούν μεταγενέστερα εντός του 2021.

Γνωρίζουν αυτές τις πρακτικές που ακολουθούν οι έχοντες θέση ευθύνης στο Δήμο, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι;

Γνωρίζουν αυτές τις πρακτικές οι επιτροπές παραλαβής των εργασιών – υπηρεσιών του Δήμου;

Θα εισηγηθούν η Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ΑΚΥΡΩΣΗ των παραπάνω τιμολογίων αλλά και όλων όσα τιμολογήθηκαν, χωρίς την πραγματοποίηση των εργασιών έως την ημέρα τιμολόγησής τους, όπως αντίστοιχα είχαν αποφασίσει για δύο (2) τιμολόγια που είχαν εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2018 και αφορούσαν σε τσιμεντοστρώσεις του Δήμου (δρόμος προς το υδραγωγείο στις Καμάρες), κατά τη συνεδρίαση της 22 Νοεμβρίου 2019 και στη συζήτηση του 16ου θέματος (αρ. απόφασης 217/2019);

Γνωρίζουμε, ότι λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που ακολουθούνται, από τη στιγμή της κατάρτισης του προϋπολογισμού του Δήμου, της ψήφισής του από το Δημοτικό Συμβούλιο έως της επικύρωσής του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, μεσολαβεί ένα διάστημα 3-4 μηνών (Ιανουάριος-Απρίλιος), στο οποίο ο Δήμος μένει αδρανής και για να μπορεί να λειτουργήσει, συνηθίζεται αυτή η πρακτική.

Η αήθης, όμως, συμπεριφορά της κα Ναδάλη και των στενών συνεργατών της, ειλικρινά προβληματίζει και απογοητεύει, όταν μας κατηγορούν δημοσίως γι’ αυτό το θέμα, ενώ οι ίδιοι συνεχίζουν ακριβώς τις ίδιες πρακτικές.

Αυτή η… άλλη νοοτροπία στη διοίκηση του Δήμου, η οποία ήταν προεκλογική δέσμευση της «Καινούργιας Μέρας»… είναι πλέον ορατή!  Τα συμπεράσματα δικά σας…

Σίφνος, 29 Ιανουαρίου 2021

Print Friendly, PDF & Email
Translate »