Breaking News
Home / Εν Σίφνω / Εκπαιδευτικά / Γυμνάσιο με τάξεις Λυκείου Σίφνου: «Η Σίφνος στη Βουλή των Εφήβων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά»

Γυμνάσιο με τάξεις Λυκείου Σίφνου: «Η Σίφνος στη Βουλή των Εφήβων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά»

.

Γυμνάσιο με τάξεις Λυκείου Σίφνου: «Η Σίφνος στη Βουλή των Εφήβων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά»

.

Ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που συμμετείχε το Γυμνάσιο με Τ.Λ. Σίφνου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν και αυτό της «Βουλής των Εφήβων», ένα πρόγραμμα – θεσμό, ο οποίος μετρά ήδη 24 χρόνια. 

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν επτά μαθητές  από την πρώτη και τη δευτέρα  τάξη Λυκείου οι οποίοι είχαν συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα και εργάστηκαν πάνω στο θέμα «Οι σύγχρονες συνθήκες εργασίες».  Τα αποτελέσματα της δουλειάς τους παρουσιάστηκαν στο τέλος της χρονιάς στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Με το πέρας του προγράμματος και έπειτα από συγκεκριμένη διαδικασία αποφασίστηκε να εκπροσωπήσει το σχολείο μας στην ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων στην Αθήνα η μαθήτρια Τζουλιάνα Μαλίκι. Η ολομέλεια τελικά συνεδρίασε το χρονικό διάστημα 2- 6 Σεπτεμβρίου και στο παρακάτω κείμενο συνοψίζονται οι εντυπώσεις της μαθήτριάς μας:

«Όταν δήλωσα συμμετοχή στο πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» δεν περίμενα ότι θα γίνω έφηβος βουλευτής. Πήρα μέρος απλά για την εμπειρία και για τις γνώσεις που θα αποκτούσα μέσα από τη σχετική διαδικασία. Ωστόσο, όταν τελικά άκουσα ότι θα συμμετάσχω στην Ολομέλεια, συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού με πλημμύρισαν.

Η Βουλή των Εφήβων μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα το πολιτικό σύστημα της χώρας, να συζητήσουμε για προβλήματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο όπως την προσφυγιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και την αντιμετώπισή τους, την έλλειψη διάθεσης για εθελοντική προσφορά, την ανισότητα και πολλά άλλα.  Εργαστήκαμε όλοι μαζί για να ετοιμάσουμε προτάσεις και αυτό μας δημιούργησε το καλύτερο συναίσθημα: την ευχαρίστηση μέσα από τη συνεργασία.  Προωθήθηκε ο διάλογος και όλοι ακούγαμε και  κατανοούσαμε πολλές διαφορετικές απόψεις. Επιπλέον, στις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί (συναυλία, θεατρική παράσταση, επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο) μας δόθηκε η ευκαιρία να πλουτίσουμε τις γνώσεις μας, να διασκεδάσουμε, να δημιουργήσουμε φιλίες και να αποκτήσουμε απίστευτες αναμνήσεις.

Νιώθω περήφανη και ταυτόχρονα συγκινημένη που ήμουν μία από τους τριακόσιους έφηβους βουλευτές της ΚΔ΄ Συνόδου. Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής οι αναμνήσεις της οποίας θα είναι πάντα στη μνήμη μου, γιατί όπως είπε και ο κ. Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, «οι αναμνήσεις είναι ο παράδεισος από τον οποίο δεν μπορεί να μας διώξει κανείς».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας  του προγράμματος, την οικογένειά μου, το σχολείο και ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό – σύνδεσμο κα Ασημίνα Θεοδώρου – Ποργιώτη γιατί με την υποστήριξή τους μου δόθηκε η δυνατότητα να εκπροσωπήσω τη μαθητική κοινότητα του σχολείου αλλά και τη Σίφνο γενικότερα.»

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου με τη σειρά της θα ήθελε να ευχαριστήσει  θερμά τη μαθήτρια Τζουλιάνα Μαλίκι η οποία εκπροσώπησε επάξια το σχολείο μας, καθώς  επίσης και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων και να ευχηθεί «Και του χρόνου».

.

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου με Τ.Λ. Σίφνου

.

.

 

Print Friendly, PDF & Email
Translate »