Breaking News
Home / Ειδήσεις / Σίφνου /  Ενεργειακή Κοινότητα Σίφνου: Δελτίο Τύπου – Ενημέρωση των κατοίκων της Σίφνου

 Ενεργειακή Κοινότητα Σίφνου: Δελτίο Τύπου – Ενημέρωση των κατοίκων της Σίφνου

.

 Ενεργειακή Κοινότητα Σίφνου: Δελτίο Τύπου – Ενημέρωση των κατοίκων της Σίφνου

.

 Η Ενεργειακή Κοινότητα Σίφνου, όπως έχει υποσχεθεί, συνεχίζει την ενημέρωση των κατοίκων της Σίφνου.

Την 1η Οκτωβρίου διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου Μαριάνθη Σίμου, αλλά και μέσω Διαδικτύου, δημόσια συζήτηση για το ενεργειακό ζήτημα, με επίκεντρο τον Υβριδικό Ενεργειακό Σταθμό που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στη βορειοανατολική Σίφνο. Κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων και των φίλων της Σίφνου για το έργο, να ακουστούν απορίες, επιφυλάξεις, αντιρρήσεις, και κυρίως να ακούσουμε αν υπάρχουν άλλες προτάσεις, καλύτερες λύσεις για τη Σίφνο. Για τον σκοπό αυτό ήρθε στη Σίφνο και μίλησε για το έργο ο μελετητής του έργου, καθηγητής κ. Δημήτρης Κατσαπρακάκης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ζωντανά περίπου 130 άτομα, περισσότεροι από 450 έχουν δει την εκδήλωση εκ των υστέρων, από το Διαδίκτυο. Παρούσα ήταν και η Δήμαρχος κα Μαρία Ναδάλη.

Όπως τόνισαν δύο μόνιμοι κάτοικοι της Σίφνου, «το έργο μπορεί να αντιμετωπίζει τώρα οικονομικές και άλλες δυσκολίες, αλλά τα οφέλη θα τα αποκομίσει η επόμενη γενιά, τα παιδιά μας!».

Όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει ολόκληρη την παρουσίαση και τη συζήτηση στο You Tube (ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΦΝΟΥ-ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ).

Ευχαριστούμε όλες και όλους που παρακολούθησαν τη συζήτηση κι έκαναν παρεμβάσεις και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» κ. Γ.Θεοδώρου, ο οποίος με μεγάλη προθυμία μας προσφέρει την αίθουσα για τις εκδηλώσεις μας.

Υποσημείωση:

Όποιος / όποια επιθυμεί να εγγραφεί ως μέλος στην Ε.ΚΟΙΝ.ΣΙΦΝΟΥ, μπορεί να στείλει μήνυμα στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: info@sifnosislandcoop.gr .

Print Friendly, PDF & Email
Translate »