Breaking News
Home / Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου / Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου: Αποστολή στην Ορεστιάδα – Παρουσίαση της Σίφνου στο νομό Έβρου [photos]

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου: Αποστολή στην Ορεστιάδα – Παρουσίαση της Σίφνου στο νομό Έβρου [photos]

.

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου: Αποστολή στην Ορεστιάδα – Παρουσίαση της Σίφνου στο νομό Έβρου [photos]

.

Η αποστολή του Συλλόγου μας επέστρεψε από την Ορεστιάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις έπειτα από μια άριστη φιλοξενία από ανθρώπους χαμογελαστούς, γεμάτους όρεξη και διάθεση να μοιραστούν μαζί μας τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία του τόπου τους.

Το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας, φρόντισε μέσα στην τριήμερη παραμονή μας στη Θράκη,να μας γεμίσει γνώσεις για την ιστορία και τη λαογραφία της πόλης και των γύρω περιοχών. Ξάνθη, Πομακοχώρια, Σουφλί, Κάραγατς, Αδριανούπολη, τόποι με ιστορία που συγκινεί και εντυπωσιάζει.

Καλεσμένοι το Σάββατο 15/02 στην ετήσια χοροεσπερίδα του Εργαστηρίου Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας «Το Γέννημα», είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε χορούς του νησιού μας καθώς και να συμμετέχουμε σε ένα αυθεντικό παραδοσιακό Θρακιώτικο γλέντι.

Την Κυριακή 16/02 βρεθήκαμε στη Νέα Βύσσα μαζί με το Σύλλογο γυναικών Πύργου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Βύσσας «Στέφανος Καραθεοδωρής», το Σύλλογο Δράσεων Νεοχωρίου «Άγιος Αθανάσιος» και το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας «Το Γέννημα», στα γυρίσματα γαστρονομικής εκπομπής για τη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας με παρουσιαστή τον εξαιρετικό Σαράντη Σαραντίδη. Εκεί παρουσιάσαμε φαγητά και εδέσματα της Σίφνου καθώς και το δρώμενο του λωλοπανήγυρου.

Μεγάλη τιμή για το Σύλλογό μας, ο χαιρετισμός του διευθυντή του Ευγενίδειου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας, Ιωάννη Δρασιούδη που παρευρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης μόλις ενημερώθηκε ότι αποστολή από τη Σίφνο, βρίσκεται στην Ορεστιάδα.

 Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας «Το Γέννημα» και ιδιαίτερα την πρόεδρο κυρία Ζήνα Ζάχαρη για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία.

Επίσης ευχαριστούμε το Δήμο Σίφνου για την συγχρηματοδότηση, τον κύριο Μανώλη και την κυρία Σμαράγδα Αναστασιάδη για τη συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά τους και τους χορηγούς μας:

  • Σωματείο αγγειοπλαστών Σίφνου,
  • Φούρνος «Άγγελος»,
  • Αρτοποιείο «Γλυκιά Ματιά»,
  • Ταβέρνα «Το κελάρι»,
  • την κυρία Μαργαρίτα Χρύσου (Κρούστενα) και τη
  • Μαργαρίτα Ατσόνιου (Φώταινα).

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στα παιδιά από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας και στους οργανοπαίκτες Γιάννη Σταυριανό (βιολί) και Παναγιώτη Χρύσο (λαούτο), που με το χαμόγελο και την καλή διάθεση πλαισίωσαν επάξια την παρουσίαση της Σίφνου στο νομό Έβρου.

.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

.
.

Αποστολή στην Ορεστιάδα – Παρουσίαση της Σίφνου στο νομό Έβρου Μέρος Α’

.
.

Αποστολή στην Ορεστιάδα – Παρουσίαση της Σίφνου στο νομό Έβρου Μέρος Β’

Φωτορεπορτάζ: «Giannis Kontos Photography»
Τηλ: 6978666757, 2284031135
e-Mail: giannis.kontos@gmail.com

.

 

Print Friendly, PDF & Email
Translate »