Breaking News
Home / Εν Σίφνω / Αθλητικά / 4ο Atromitos Race Sifnos 2021: Από τις 2 έως και τις 4 Ιουλίου – Δηλώσεις συμμετοχής

4ο Atromitos Race Sifnos 2021: Από τις 2 έως και τις 4 Ιουλίου – Δηλώσεις συμμετοχής

.

4ο Atromitos Race Sifnos 2021: Από τις 2 έως και τις 4 Ιουλίου – Δηλώσεις συμμετοχής

.

 

Μετράμε αντίστροφα έως τις 2 Ιουλίου…

Με ενθουσιασμό, ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση του Atromitos Race Sifnos, για 4η χρονιά, στο νησί της Σίφνου στις 2, 3 και 4 Ιουλίου 2021! Έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια όλων, κατά τη διάρκειά του θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που θα ορίζει η πολιτεία εκείνη την περίοδο.

Η αθλητική εκδήλωση περιλαμβάνει:

 • 4 κολυμβητικούς αγώνες
 • 2 αγώνες ορεινού τρεξίματος
 • 1 αγώνα δρόμου

Τελεί υπό την αιγίδα και τη συμπαράσταση του Δήμου Σίφνου.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει, με τιμές “early bird” μέχρι τέλος Μαϊου:  https://bit.ly/3nsSXQI

.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ 2-4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ και η εταιρεία ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ανακοινώνουν ότι στο νησί της Σίφνου στις 2, 3 και 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, θα πραγματοποιηθεί, τριήμερη αθλητική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει τέσσερις κολυμβητικούς αγώνες, δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος και έναν αγώνα δρόμου. Η αθλητική εκδήλωση ονομάζεται ATROMITOS RACE SIFNOS 2021 και  τελεί υπό την αιγίδα και τη συμπαράσταση του ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ. Αναλυτικά, οι κολυμβητικοί αγώνες (ανοικτής θαλάσσης) θα είναι: ένας των 3.000 μέτρων, ένας των 5.000 μέτρων, ένας των 2.000 μέτρων, ένας των 1.200 μέτρων και πρόσθετα ένας νυχτερινός άνευ συναγωνισμού των 750 μέτρων. Ο ορεινός αγώνας θα είναι απόστασης 12.500 μέτρων με 465 μέτρα θετική υψομετρική και ο δρομικός 5.000 μέτρων με 30 μέτρα υψομετρική. Πρόσθετα, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί και ένας νυχτερινός ορεινός αγώνας (vertical) ανάβασης 3100 μέτρων με 450 μέτρα θετική υψομετρική. Σε όλους τους παραπάνω αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα (γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2003 και μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες). ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι  αθλητές συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν τον ειδικό εξοπλισμό χρονομέτρησης που θα παραλάβουν από τη γραμματεία του αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα επιτύχουν τερματισμό εντός των χρονικών ορίων (αναρτώνται στο website της διοργάνωσης) που έχει θέσει η διοργάνωση για κάθε αγώνισμα, θα λάβουν μετάλλιο τερματισμού (δεν θα λάβουν μετάλλιο στα αγωνίσματα άνευ συναγωνισμού). Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος θα λάβουν έπαθλα. Επιπλέον θα βραβευτεί ηλιακή κατηγορία άνω των 58 χρονών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση οποιασδήποτε κατηγορίας είναι η ύπαρξη άνω των τριών (3) συμμετοχών.

Το πρόγραμμα των αγώνων καθώς και το κόστος συμμετοχής του κάθε αγωνίσματος ξεχωριστά θα βρίσκεται αναρτημένο στο website της διοργάνωσης από την ημερομηνία της προκήρυξης έως και την ημερομηνία διεξαγωγής του event.

Οι εκκινήσεις  θα δοθούν στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα από την παραλία του Πλατύ Γιαλού, με εξαίρεση την εκκίνηση 3,000 και 5000 μέτρων του Σαββάτου 3 Ιουλίου που θα γίνει από την παραλία Αποκοφτό (Χρυσοπηγή) με τερματισμό την παραλία του Πλατύ Γιαλού. Η ορεινή διαδρομή θα χρησιμοποιήσει μέρος του δικτύου μονοπατιών Sifnos trails και συγκεκριμένα θα κάνει δεξιόστροφα την κυκλική διαδρομή 4 (Πλατύς Γιαλός – Φυκιάδα – Προφήτης Ηλίας – Πλατύς Γιαλός) https://sifnostrails.com/portfolio-items/4-cedars-olive-trees-and-the-sea/. Ο δρομικός αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα χρησιμοποιήσει την προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου Πλατύ Γιαλού και ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της περιοχής. Τέλος η εκκίνηση του νυχτερινού αγώνα ανάβασης 3100 μέτρων θα δοθεί στην περιοχή Φυρόγια (ομώνυμο μοναστήρι) και τερματισμό το μοναστήρι του προφήτη Ηλία (Αψηλός).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την υποχρέωση και την ευθύνη να μεριμνήσουν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνα υψηλών απαιτήσεων από πλευράς φυσικής κατάστασης. Επιπλέον, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που θα σταλεί ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως μέτρα προστασίας για τον COVID19.  

Οι εκκινήσεις θα δοθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα υπαγορεύσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εκείνη την χρονική περίοδο. 

Τους αγώνες είναι πιθανό να πλαισιώνουν και άλλες δευτερεύουσες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και αθλητικού χαρακτήρα το πρόγραμμα των οποίων θα βρίσκεται αναρτημένο στο website της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πώς η διοργάνωση ATROMITOS RACE περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα και δεν θα συμπεριλαμβάνει προϊόντα σε πλαστικές συσκευασίες.

Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς  πολιτείας ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Race Sifnos είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας (2€)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί για λόγους ανωτέρας βίας (έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις, καιρικές συνθήκες κτλ.)

Παρασκευή 2/07

 • 19:00 ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΛΑΤΥΣ ΓΥΑΛΟΣ
 • 20:00 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΛΑΤΥ ΓΥΑΛΟΣ
 • 20:45 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
 • 21:30 ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Σάββατο 3/07

 • 6:45 ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΛΑΤΥ ΓΥΑΛΟΣ
 • 7:45 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΠΛΑΤΥ ΓΥΑΛΟ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ
 • 8:45 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3000 ΚΑΙ 5000Μ
 • 9:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 2000 ΚΑΙ 1200 Μ
 • 10:30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 5000Μ
 • 17:30 KIDS AQUATHLON
 • 21:00 ΒΡΑΔΙΝΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 750 Μ (ΑΝΕΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ)
 • 21:00 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 • 21:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή 4/07

 • 6:45 ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΛΑΤΥ ΓΥΑΛΟΣ
 • 7:40 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ
 • 8:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ 12500 Μ
 • 11:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ
 • 12:00 ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΥΜΑ
 • 16:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΜΑΡΕΣ

Print Friendly, PDF & Email
Translate »