Breaking News

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Τι να φάτε πριν βγείτε έξω για να μην σας “πιάσει” το ποτό – 7 συμβουλές

Τι να φάτε πριν βγείτε έξω για να μην σας “πιάσει” το ποτό – 7 συμβουλές . Έχετε αποφασίσει πως φέτος θα αποχαιρετήσετε το 2016 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ξεφαντώνοντας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και πηγαίνοντας σε διάφορα πάρτι; Αν ναι, τότε σίγουρα θα έχεις αρχίσει να ετοιμάζεστε από τώρα, ψάχνοντας τα ιδανικά ρούχα, αξεσουάρ, μανικιούρ, χτένισμα και ότι άλλο …

Read More »

8 Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ και πως να τα ετοιμάσετε

8 Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ και πως να τα ετοιμάσετε . Επιτέλους ήρθαν τα Χριστούγεννα και έχουμε λόγο να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε ή έστω να πιέσουμε τους εαυτούς μας να ξεχάσουμε τις έννοιες και όλα μας τα προβλήματα! Και επειδή γιορτή και «προσωρινή αμνησία» δε γίνεται χωρίς αλκοόλ, υπάρχουν 8 διαφορετικά κοκτέιλ, να δοκιμάσουμε μέχρι την ημέρα του ρεβεγιόν, ώστε εκείνη …

Read More »

Χριστουγεννιάτικο κέικ (του Στέλιου Παρλιάρου)

Χριστουγεννιάτικο κέικ (του Στέλιου Παρλιάρου) . Αυτό το κέικ θυμίζει το fruit cake των Άγγλων. Γεμάτο υπέροχα φρουί γλασέ, αποτελεί το πιο γευστικό σπιτικό κέρασμα για τις γιορτές.  Μερίδες: 18, Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 1 ώρα .. Υλικά 4 αυγά 250 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη …

Read More »

Χαμηλού βαθμού κατάθλιψη: Βάψε το γκρι πριν γίνει μαύρο!

Χαμηλού βαθμού κατάθλιψη: Βάψε το γκρι πριν γίνει μαύρο! . Η κατάθλιψη είναι μια από τις συχνότερες ψυχικές διαταραχές. Χαρακτηρίζεται από το επίμονο αίσθημα θλίψης, την απώλεια ενδιαφέροντος ή απόλαυσης από τη ζωή, τις ενοχές και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, τις διαταραχές του ύπνου ή της όρεξης, τη μόνιμη έλλειψη ενέργειας και την έλλειψη συγκέντρωσης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι …

Read More »

Μαρμελάδα σε 10 λεπτά… (της Ντίνας Νικολάου)

Μαρμελάδα σε 10 λεπτά… (της Ντίνας Νικολάου) . Η μαμά (θεία/γιαγιά/γειτόνισσα) έκανε την καλή πράξη και σας έφερε δυο βαζάκια γλυκό κουταλιού (οτιδήποτε, δεν έχει σημασία), φτιαγμένο από τα χεράκια της. Και βέβαια καμαρώνει γιατί είναι φρούτα από τον κήπο ή από το χωριό, αράντιστα και πεντανόστιμα! Έλα όμως που δεν τρώτε γλυκό κουταλιού… Ασε που ποιον να κεράσεις τώρα …

Read More »

Αυτά τα Χριστούγεννα δεν αγοράζουμε ζώα! Υιοθετούμε υπεύθυνα!

Αυτά τα Χριστούγεννα δεν αγοράζουμε ζώα! Υιοθετούμε υπεύθυνα! . Η ομάδα του adespoto.gr δημιούργησε δύο αφίσες ευαισθητοποίησης για τα Χριστούγεννα και για όσους σκέφτονται να αποκτήσουν ένα ζώο! Δυστυχώς, πολλοί συμπολίτες μας εξακολουθούν να μην γνωρίζουν το αίσχος της μαζικής εκτροφής και να δίνουν υπέρογκα ποσά που θα μπορούσαν να είναι δέκα στειρώσεις αδέσποτων για να αγοράσουν αμφίβολης προέλευσης και …

Read More »

Η γαλοπούλα των Χριστουγέννων (του Βαγγέλη Δρίσκα)

Η γαλοπούλα των Χριστουγέννων (του Βαγγέλη Δρίσκα) . Όταν οι Ισπανοί κατακτητές εισέβαλαν στο Μεξικό συνάντησαν γιά πρώτη φορά την γαλοπούλα. Πιστεύοντας όμως ότι έχουν φτάσει στις Ινδίες την ονόμασαν ινδικό κοτόπουλο. Την μετέφεραν στην Ευρώπη και στη συνέχεια οι Ιησουϊτες μοναχοί ανέλαβαν την εκτροφή της και γύρω στο 1630 την διέδωσαν σε όλη την Γαλλία. Σε λίγα χρόνια έγινε …

Read More »

Δίπλες (του Στέλιου Παρλιάρου)

Δίπλες (του Στέλιου Παρλιάρου) . Ένα από τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά, εθιμικά γλυκά μας, το οποίο σε πολλά μέρη απολαμβάνουν και πέραν των Χριστουγέννων.  Βάρος: 1½ κιλό, Προετοιμασία – Παρασκευή: 45΄ .  Υλικά 200 γρ.γάλα 200 γρ.χυμός πορτοκάλι 200 γρ.ελαιόλαδο 200 γρ.άχνη ζάχαρη 2αυγά 1300 γρ.αλεύρι 1πορτοκάλι, το ξύσμα του 1½ κ.γ.μαγειρική σόδα λάδιγια το τηγάνισμα Σιρόπι 500 γρ.ζάχαρη 500 γρ.νερό Γαρνίρισμα καρύδια, τριμμένα …

Read More »

Ιδέες για να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι

Ιδέες για να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι . Μέρες γιορτής, Αγάπης, Χαράς. Όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα γίνονται πιο έντονα γύρω από το γιορτινό τραπέζι, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων. Για το λόγο αυτό, το τραπέζι μας τις μέρες των γιορτών πρέπει να υποστηρίζει το ρόλο του. Όμορφα διακοσμημένο, χωρίς υπερβολές και δαπανηρές λύσεις, μπορεί να δώσει την εορταστική …

Read More »

Μελομακάρονα με χυμό μανταρινιού (του Στέλιου Παρλιάρου)

Μελομακάρονα με χυμό μανταρινιού . Αυτά τα μελομακάρονα διαφέρουν καθώς έχουν άρωμα μανταρινιού αντί για πορτοκάλι και δεν περιέχουν σιμιγδάλι. Βάρος: 2½ κιλά, Προετοιμασία: 50΄, Ψήσιμο: 30΄ Υλικά 300 γρ. χυμός μανταρινιού 270 γρ. ηλιέλαιο 120 γρ. ελαιόλαδο 80 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο (το βάζουμε για άρωμα, αλλά μπορούμε στη θέση του να βάλουμε επιπλέον ηλιέλαιο) 30 γρ. άχνη ζάχαρη …

Read More »
Translate »