Breaking News
Home / Οι Φίλοι μας τα Ζώα / Sifnos for Animals: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για ένα ζωάκι να είναι δεσποζόμενο αλλά με ακατάλληλους ιδιοκτήτες!

Sifnos for Animals: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για ένα ζωάκι να είναι δεσποζόμενο αλλά με ακατάλληλους ιδιοκτήτες!

.

Sifnos for Animals: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για ένα ζωάκι να είναι δεσποζόμενο αλλά με ακατάλληλους ιδιοκτήτες!

.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να είναι ένα ζώο αδέσποτο λέμε συνήθως. Όμως καμιά φορά είναι χειρότερο ένα ζώο να είναι δεσποζόμενο, αλλά με ακατάλληλους ιδιοκτήτες. Τόσο ακατάλληλους μάλιστα που να το βλέπουν να χάνει κιλά, πολλά κιλά, αφύσικα πολλά κιλά, μέσα σε διάστημα μερικών μηνών και το μόνο που να κάνουν είναι να υποθέτουν πως είναι άρρωστο, όμως να μην επισκέπτονται ποτέ κτηνίατρο και να το αφήνουν στο έλεος της φρίκης του.

Ούτε φροντίδα προσέφεραν, ούτε στοργή, ούτε καν βοήθεια δεν ζήτησαν για να το υποστηρίξουν, αν δεν μπορούσαν να την προσφέρουν οι ίδιοι.

Όμως για καλή του τύχη, υπάρχουν συνάνθρωποί μας που κοιτάζουν, ενδιαφέρονται και μιλάνε. Γίνονται φωνή γι αυτά τα δύσμοιρα πλάσματα, που μόνο από την καλοσύνη μας εξαρτώνται και ενημερώνουν, όπως όλοι πρέπει να κάνουν, ζητώντας βοήθεια και προσφέροντάς την..

Έτσι, αυτός ο 8 ετών σκυλάκος, ο οποίος ζούσε τους τελευταίους μήνες σκελετωμένος, άρρωστος και ετοιμοθάνατος από αμέλεια, δεμένος και μόνος μέσα στην δυστυχία του, με ένα πιάτο φαί κι ένα νερό που φυσικά δεν επαρκούσε, απομακρύνθηκε, και μεταφέρθηκε από το Σωματείο μας στην κτηνιατρική κλινική του κυρίου Βορρίση στη Σύρο, προκειμένου να κάνει όλες τις εξετάσεις, να λάβει όλη τη θεραπεία και τη φροντίδα που χρειάζεται για να ζήσει και, αν σταθεί τυχερός, να βρει ένα σπίτι που θα τον αγαπάει και προπάντων θα τον σέβεται.

Τα πράγματα για την υγεία του Ρεξ λοιπόν δεν είναι και τόσο εύκολα.

Πάσχει από σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, το οποίο είναι το κυρίαρχο πρόβλήμά του και ο βασικός λόγος που αδυνάτιζε.

Επιπλέον, πιθανότατα ο ένας όρχις του εμφανίζει νεοπλασία (καρκίνος), έχει φύσημα καρδιακό, παράσιτα – τσιμπούρια παντού, και πολλά σημάδια στα πτερύγια των αυτιών του όπου πιθανότατα τον τσιμπούσαν μύγες, κάτι σύνηθες για ζώα που ζουν έξω παραμελημένα.

Το πιθανότερο είναι να μην έχει καλαζάρ, αλλά μένει να επιβεβαιωθεί σίγουρα.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται μιας και έχει πολλά θέματα και σοβαρά. Το σίγουρο είναι πως θα χρειάζεται εφόρου ζωής ινσουλίνη και ειδική τροφή.

Δεδομένου επίσης ότι δεν έχει επισκεφθεί χρόνια τώρα τον κτηνίατρο θα χρειαστεί εμβολιασμό, τσιπ και τέλος επέμβαση στην δυσπλασία, στην οποία επίσης δεν δόθηκε καμία σημασία, ενώ ήταν εμφανέστατη, όπως διαπίστωσε και ο κτηνίατρος.

Όπως αντιλαμβάνεστε τα κόστη των εξετάσεων όπως και των θεραπειών είναι πολύ μεγάλα, και για άλλη μία φορά για την ανευθυνότητα ιδιοκτητών, εφόσον δεν συνεισφέρουν στην θεραπεία του, καλούμαστε όλοι εμείς που συμπονάμε και αγαπάμε τα ζώα να βοηθήσουμε ώστε να καλυφθούν.

Ζητάμε την οποιαδήποτε βοήθειά σας όσο μικρή και να είναι αυτή, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για αυτό το κατά τα άλλα υπέργλυκο και καλό σκυλάκι που διψάει για ζωή και χάδια, ώστε να ορθοποδήσει και να υιοθετηθεί από κάποιους που να του αξίζουν.

Μπορείτε να στηρίξετε τον Ρεξ εδώ:

Τράπεζα Πειραιώς IBAN:  GR4301727130005713102264392

Δικαιούχος: Sifnos for Animals Stray & Wildlife Care and Protection Association

SWIFT/BIC code: PIRBGRAA

(Με αιτιολογία: για τον Ρεξ)

Και

Για δωρεές μέσω paypal, εδώ: https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=H36V96CL4LPLW

.
Φιλοζωικό Σωματείο Σίφνου «Sifnos for Animals» 

 

Print Friendly, PDF & Email
Translate »